23 Σεπ 2018

Τα οράματα του πρωθυπουργού και η Αλήθεια

Τα οράματα του πρωθυπουργού και η Αλήθεια
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Eδώ και πολλά χρόνια έχω ενημερώσει με διάφορα συγγράμματά μου (που η αγάπη σας τα έκανε best seller), πώς θα εξελιχθεί η οικονομία μας στην Ελλάδα. Από το 1996 μέχρι σήμερα όλα επαληθεύτηκαν στο ακέραιο.

Φυσικά η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι αντικείμενο της δικής μου ειδικότητας-λειτουργήματος του Πνευματικού, όμως είναι σαφές ότι η διάκριση των πνευμάτων (πνεύμα ψεύδους, πνεύμα απάτης, πνεύμα κλοπής, διαφθοράς κ.λ.π.), είναι αντικείμενο ενασχόλησης καθαρά του Πνευματικού.
Πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε ότι οι διαχειριστές της εγχώριας, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, σας αποκρύπτουν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ίσως γιατί με μια δήλωση αληθείας να βλέπαμε  στα επόμενα λεπτά της ώρας να καταβαραθρώνονταν χρηματιστήρια, οικονομίες χωρών, και ένα οικονομικό κραχ να βύθιζε όλο τον πλανήτη στο χάος. Εξάλλου έχετε δει σε μικρή κλίμακα πώς χοροπηδούν τα χρηματιστήρια και πώς εξανεμίζονται δισεκατομμύρια από το «χασμουρητό» ενός τραπεζίτη, όπως της Fed (Φεντ). Συνεπώς η συνειδητή εξαπάτηση του κοινού μπορεί να έχει μια δικαιολογία. Από την άλλη όμως, όταν ο κόσμος σχηματίζει μια εικονική πραγματικότητα για την οικονομία και νομίζει ότι η οικονομία πάει καλά, τότε αρχίζει να ξανοίγεται και συνειδητοποιεί κάποια στιγμή ότι ξανοίχθηκε στον “ωκεανό” και βλέπει ξαφνικά να του παίρνουν το σπίτι, να κατάσχουν τα περιουσιακά του στοιχεία, να τον απολύουν από την εργασία του, να… να… να…, να βρίσκεται σε έναν τυφώνα που βυθίζει τα πάντα.
Σήμερα στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, μεταξύ άλλων είπε: «Βγάλαμε την χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, των μνημονίων και πλέον είναι μια χώρα κανονική, που στηρίζεται πια στα δικά της πόδια. Το μέλλον ανήκει σε εσάς. Εδώ δεν ήρθα για να ανακοινώσω παροχές, ήρθα να σας πω για μια νέα Ελλάδα μιας Νέας Εποχής. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, οι θεμελιώδεις δείκτες της οικονομίας δείχνουν τις καλύτερες επιδόσεις τους τα τελευταία έτη. Το όραμά μας είναι να γίνουμε εντός της επόμενης πενταετίας οι πρωτοπόροι της Ευρώπης… να έχουμε επενδυτική έκρηξη τα επόμενα χρόνια… Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο… και οι επενδυτές βλέπουν πλέον την χώρα με ασφάλεια…». Παραλείπω τις παροχές που ανήγγειλε, όπως είχε πράξει και το 2015.
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει όποιον θέλει και να ελπίσει σε όποιον θέλει. Η Αλήθεια όμως για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, είναι η κάτωθι:
1) Έλληνες πολιτικοί και ευρωπαίοι δανειστές αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό το μέγεθος του σημερινού δημοσίου χρέους, διότι δεν θέλουν να αντιληφθούμε εμείς οι πολίτες ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν μείωσαν το χρέος, αλλά αντιθέτως, παρά τις αιματηρές θυσίες του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού, το τριπλασίασαν!! Τον Μάϊο 2010 που μας έβαλαν στα μνημόνια, το συνολικό βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, εκτιμάτο σε 341 δις ευρώ ή 147% του ΑΕΠ (ενν.Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος). Τον Αύγουστο 2018 που η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδό μας από τα μνημόνια, το συνολικό βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, έχει φθάσει στο τρομακτικό επίπεδο των 1.015,4 δις ευρώ, αποτελώντας το 562,5% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας. Η πατρίδα μας είναι χειροπόδαρα δεμένη από τους ξένους πιστωτές και ψευδολογούν ασύστολα, και αποκρύπτοντας το αληθινό χρέος και διαδίδοντας ότι δήθεν πάμε καλά και βγαίνουμε από τα μνημόνια, και κυρίως διαδίδοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ποια λογική επιβάλλει να πιστέψουμε ότι το χρέος είναι “βιώσιμο”, όταν ακόμα και με τα αυστηρά μνημόνια αυξάνεται επί σειρά ετών με αχαλίνωτους ρυθμούς; Ούτε σε 300 χρόνια δεν μπορούμε να ξεχρεώσουμε το χρέος. Το 70% αυτού του δημοσίου χρέους οφείλεται σε δάνεια έναντι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
2) Οι Έλληνες στις ημέρες μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πτώχευσαν. Αυτή την χρονική στιγμή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο, ανέρχονται σε 102 δις ευρώ και συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να αναγκάζεται να νομοθετεί την εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατάσχεση λογαριασμών κ.λ.π.
3) Τα κόκκινα δάνεια των πολιτών προς τις τράπεζες που είναι μη εξυπηρετούμενα, είναι περί τα 90 δις ευρώ (στεγαστικά, επιχειρηματικά κ.λ.π.).
4) 1.757.439 φορολογούμενοι βρίσκονται λόγω χρεών εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών τους στοιχείων (φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές). Τον Ιανουάριο 2018 ο αριθμός των φορολογουμένων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την σύνολη φορολογική διοίκηση, ανήλθαν στους 4.107.315.
5) Τα δάνεια των επιχειρήσεων είναι 135,1 δις ευρώ και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν το 48%, δηλαδή δάνεια 64,84 δις ευρώ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μεταφέρονται σε άλλες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σκόπια κ.λ.π.), έχουμε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, απώλεια φορολογικών εσόδων, απώλεια ασφαλιστικών εισφορών και μεταφορά εταιρικών λογαριασμών. Από το 2011-2017 έκλεισαν 299.842 επιχειρήσεις, με απώλεια περί τις 45.000 θέσεις εργασίας.
6) Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προβαίνει κάθε μήνα σε 17.000 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με κατασχετήρια.
7) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται στα 2,5 δις ευρώ.
8) Τους επόμενους μήνες του 2018, οι ανηρτημένοι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ανέρχονται σε 13.853 (μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια). Για το 2019 έχουν προγραμματισθεί να γίνουν 50.000 πλειστηριασμοί κ.ο.κ.
9) Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς τους Δήμους είναι τεράστια. Σήμερα 1.035.000Αθηναίοι μόνο πολίτες, έχουν χρέη προς τον Δήμο Αθηναίων και κινδυνεύουν με τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος α) σε δέσμευση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για ποσά μέχρι και 150 ευρώ, και β) σε μέτρα κατάσχεσης ακινήτου. Με εντολή υπαλλήλου του Δήμου Βύρωνα λόγω εντολής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεσμεύτηκαν 3.800 τραπεζικοί λογαριασμοί δημοτών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Κατανοείτε, λοιπόν, τι γίνεται στους υπόλοιπους δήμους.
10) Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την ΔΕΗ τον Αύγουστο 2017 ανήρχοντο σε 2,231 δις ευρώ.
11) Άδηλα είναι τα δισεκατομμύρια χρέη των νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων κ.λ.π.
12)  Με τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, από τον Απρίλιο 2018 ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.270.298 με 24,7% ανεργία στον γυναικείο πληθυσμό και 18% στον ανδρικό.
13)  Με όλη αυτή την κατάσταση, υπήρξε 115 δις ευρώ εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιώθηκαν  επανειλημμένως από το ελληνικό δημόσιο και από τον Ιούνιο 2015 έθεσαν το capital control δεσμεύοντας τις καταθέσεις μέχρι και σήμερα και ποιος ξέρει μέχρι πότε (πιθανόν έως ότου πάρουν και τα σπίτια).
14) Aπό το 2022 θα αρχίσει από το ΤΑΙΠΕΔ η εκποίηση όλων των δημοσίων επιχειρήσεων (όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, περιφερειακά αεροδρόμια και πλήθος άλλων δημοσίων επιχειρήσεων). Είναι γεγονός ότι θα έχουμε έκρηξη προσέλευσης επενδυτών για τις ζωτικές μας επιχειρήσεις.
15)  Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα όλη αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης (περί τις 500.000 έφυγαν την περίοδο των μνημονίων), και μιλάμε για ιατρούς, μηχανικούς… μέχρι και καθηγητές πανεπιστημίου. Προκειμένου να ολοκληρώσει ένας φοιτητής ιατρικής τις σπουδές του, το ελληνικό δημόσιο ξοδεύει μέσο όρο 84.000 ευρώ· και η Γερμανία, Γαλλία κ.λ.π., τους λαμβάνουν  έτοιμους επιστήμονες και με μηδενικά έξοδα δημοσίου. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ε.Ε. στη μαζικότητα της μεταναστευτικής εκροής με το 50% στο σύνολο των μεταναστών των Ελλήνων, να είναι νέοι της πλέον παραγωγικής ηλικίας των 25-39 ετών.
16) Φυσικά οι εταίροι μας φρόντισαν να μας αναπληρώσουν το κενό που αφήνουν τα παιδιά μας, οι επιστήμονες· έτσι παρά τα πρωτοφανή οικονομικά χάλια μας, περισσότεροι από 1.065.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες έφθασαν από θαλάσσης στην Ελλάδα, το διάστημα από 2015 έως τέλη Μαρτίου 2018. Το 2015 ανήλθαν σε 911.471, σύμφωνα με το με αρ.πρωτ.7017/4/19203 έγγραφο του Υπουργού κ. Τόσκα, που απάντησε σε επερώτηση στη Βουλή (βλ. 2816/01-02-2016). Τώρα για τα προβλήματα που δημιουργούνται, χρειάζονται τόμοι ολόκληροι· μόνο να αναλογισθεί κάποιος ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου -που αποτελούν τα φυσικά μας σύνορα με την Τουρκία- έχουν αποκτήσει μουσουλμανική μειονότητα αναλογικά σχεδόν μεγαλύτερη και από αυτή της Θράκης, μπορεί να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν.
Τα ανωτέρω περιγράφουμε συνοπτικά και όχι αναλυτικά. Αυτή είναι περίπου η πραγματική οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.
Παρόλα όμως τα ανωτέρω, η Ελλάδα συνεχίζει σήμερα στις ημέρες μας να παράγει Αγίους, να εξάγει σοφούς επιστήμονες τροφοδοτώντας τις διακεκριμένες χώρες και να εισάγει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια  αλλά και δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες, παραδίδοντας σε όλο τον κόσμο μαθήματα ανθρωπισμού, φιλότιμου, αλληλεγγύης.
Μερικοί περιμένουν οσονούπω να βγει «το σπαθί του βασιλιά Βατάτζη έξω από την θήκη» και να κυριεύσει τους πάντες, να μεγαλύνει την Ελλάδα, να φέρει ειρήνη, να… να… καταστήσει την βασιλεία του Θεού επί της γης και μάλιστα της Ελλάδος. Ως αυτεξούσιοι που είστε, σέβομαι την επιλογή του καθενός σας να πιστεύετε όποιον θέλετε και ό,τι θέλετε.
Προσωπικά στους φίλους στο διαδίκτυο που ζητούν την θεώρησή μου, έχω να πω ότι το 1821 ο άγιος Κοσμάς κήρυττε: «μόνο ψυχή και Χριστός σάς χρειάζεται». Σήμερα στους φίλους μου λέω: «μόνο Χριστός χρειάζεται»· ούτε ψυχή χρειάζεται διότι ο Κύριος ζήτησε για χάρη της Αγάπης και της εντός ημών Βασιλείας Του, και αυτήν να την μισήσουμε και να τη θυσιάσουμε: «ει τις ου μισεί… έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι», και «ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν» και «μείζονα ταύτης αγάπην ουδείς έχει, ίνα τις την ψυχήν αυτού θη υπέρ των φίλων αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com