24 Σεπ 2018

Ξυπνήστε και μην περιμένετε να ξυπνήσει «ο βασιλιάς Ιωάννης…»

Ξυπνήστε και μην περιμένετε να ξυπνήσει «ο βασιλιάς Ιωάννης…»
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Όπως όλοι διαπιστώνουμε, δυστυχώς οι σημερινοί Έλληνες έχουμε μετατραπεί από ορθόδοξος λαός σε «καθολικώς διαμαρτυρόμενο». Όσοι αγαπούν το έθνος και την πατρίδα, βλέπουν ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εκχωρούνται με δανειακή σύμβαση στους εταίρους ευρωπαίους μας, βλέπουν να εκχωρούν την ελληνική Μακεδονία μας, και να καθιστούν τα Σκόπια ως δήθεν «έθνος Μακεδονία» –συνταγματικώ τω τρόπω-, με γλώσσα μακεδονική, υπηκοότητα κ.λ.π. 

Βλέπουν τα όσα τεκταίνονται στην Θράκη με την μουσουλμανική μειονότητα και ταυτόχρονα βλέπουν όλα τα νησιά του Αιγαίου να αποκτούν μουσουλμανική μειονότητα, αναλογικά μεγαλύτερη από αυτή της Θράκης! Βλέπουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μην μπορούν να ζήσουν εδώ και να μεταναστεύουν στην Ευρώπη της Γερμανίας, Γαλλίας κ.λ.π., και την ίδια στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, αναπληρώνουν τα κενά· και η «φίλη» μας Γερμανία επιστρέφει σε εμάς εδώ,  όσους μετανάστες έφθασαν εκεί. Είναι φυσικό πλέον να αλλοιώνεται η εθνική μας ταυτότητα με γοργό ρυθμό και μετατρεπόμαστε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία· ανεξάρτητη εθνική οικονομία δεν υπάρχει, καθώς η οικονομική πολιτική ρυθμίζεται απόλυτα από τους ευρωπαίους εταίρους μας.
Είναι, λοιπόν, γεγονός ότι αν κάποιος αγαπά το έθνος και την πατρίδα του, βλέποντας όλα αυτά αντιδρά, διαδηλώνει, …, αγανακτεί εναντίον αυτών που δεν διαδηλώνουν και εναντίον όλων αυτών που παθητικά τα αποδέχονται. Έτσι ένα τμήμα του λαού μετατρέπεται σε εθνικιστές, σε πατριώτες, σε «φασίστες», άλλο τμήμα σε διεθνιστές, «προδότες» και άλλο τμήμα αποτελεί τους «αδιάφορους του καναπέ». Δυστυχώς πολύ λίγοι πολίτες δείχνουν να έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και τι ακριβώς φταίει για την σημερινή κατάσταση. Εμείς το 1997 με το βιβλίο μας «Στη Δύση της Ελευθερίας», αναλύαμε όλο το πρόβλημα και προαναγγείλαμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τότε όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού (μηδέ εξαιρουμένης της Διοικούσης Εκκλησίας), φρόνησαν και θεώρησαν ότι ο «παράδεισος»  είναι η «δύση» και η επιχειρούμενη «ευρωπαϊκή ένωση», με τα οικονομικά κριτήρια σύγκλισης και το κοινό νόμισμα, το ευρώ.
Η Ελλάδα δέχθηκε να υπογράψει διεθνείς Συνθήκες (Σένγκεν, Μάαστριχτ, Άμστερνταμ,… κ.λ.π.) με τις οποίες συμφώνησε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ένωση, δηλ. στη δημιουργία ενόςυπερκράτους, μιας διεθνούς οντότητας. Η Ελλάδα και ο Λαός με τους πολιτικούς και πνευματικούς του ηγέτες, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το πώς θα πραγματωθεί αυτή η ένωση, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την κατοχύρωση όσων δεν επιθυμούμε να χάσουμε. Στην αρχή αυτής της διαδικασίας, για το μόνο που οι πάντες ενδιαφέρθηκαν, ήταν τι λεφτά μπορούσαν να λάβουν ως επιδοτήσεις, έμαθαν κάθε επιδοτικό πρόγραμμα και άρχισαν να παίρνουν απροβλημάτιστα τα δισεκατομμύρια και να θεωρούν «παράδεισο» την Ε.Ε., με μοναδικό κριτήριο τις οικονομικές παροχές και τα δώρα-πακέτα Ντελόρ. Παρά το γεγονός ότι σήμερα οι συνθήκες στην Ελλάδα θυμίζουν κόλαση και οι δείκτες της εθνικής μας οικονομίας είναι αυτοί που περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Τα οράματα του πρωθυπουργού και η Αλήθεια», εντούτοις οι Έλληνες με αγωνία εξακολουθούν να κοιτάζουν προς τον πρώην «παράδεισο», την Ε.Ε., και το μόνο που τους απασχολεί είναι αν θα τους δώσουν την επόμενη δόση τους, για να μην πεθάνουν. Βλέπεις, η εξάρτηση, ο εθισμός, σε τυφλώνουν και η ανάγκη της δόσης, σε κάνει να μην έχεις την πολυτέλεια να κοιτάξεις πού σε πάνε, τι σου παίρνουν, τι χάνεις· νυν υπέρ πάντων «η δόσις».
Η Ευρώπη αποφάσισε να γίνει ένα υπερκράτος, καταλύοντας τα σύνορα και τα όρια των εθνών, καταλύοντας και καταργώντας τα εθνικά νομίσματα και την εθνική οικονομικά ανεξάρτητη πολιτική, καταλύοντας τις ταυτότητες και τα εθνικά χαρακτηριστικά των εθνών, καταλύοντας το εθνικό και Συνταγματικό δίκαιο των εθνών (υποβιβάζοντάς το σε δευτερογενές και τριτογενές και αναγάγοντας σε πρωτογενές το ευρωπαϊκό δίκαιο), καταλύοντας την ομοιογένεια των εθνών και νομιμοποιώντας την πολυπολιτισμική κοινωνία.
Επόμενα βήματα αυτής της ένωσης, είναι ο κοινός στρατός, η κοινή εξωτερική και εσωτερική πολιτική, και τελικά θα έχουμε ένα κράτος με ένα όνομα, όπως οι πολιτείες στην Αμερική που ενώθηκαν και ονομάσθηκαν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.)· έτσι οδεύουμε και εδώ. Είναι λοιπόν ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ να θυσιάσει το έθνος μας την ταυτότητά του για την ένωσή του και συγχώνευσή του στη δημιουργούμενη υπερεθνική οντότητα, δηλ. οικειοθελώς έχουμε υπογράψει να μπούμε στο ευρωπαϊκό μπλέντερ (μίξερ) και να γίνουμε μια ευρωπαϊκή σούπα, στην οποία να μην διακρίνεις τι έχει μέσα.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, όλη αυτή η τωρινή αντίδρασή μας, οφείλεται στην άγνοια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφού το μόνο που μας ένοιαζε στην αρχή αυτής της διαδρομής, ήταν τα επιδοτικά προγράμματα και στο παρόν η «δόση» της εξάρτησής μας;
Αναρωτιέμαι, όταν επιλογή μας είναι να συμβιώσουμε μ’αυτούς που από το Σύνταγμά τους φρόντισαν να αποβάλουν όχι τον Χριστό, αλλά κάθε αναφορά στην χριστιανική κληρονομιά (που αν και προς το παρόν απορρίφθηκε, η Ελλάδα είχε προθυμοποιηθεί πρώτη να το ψηφίσει),αντιδράμε στη συνέχεια για όλους τους αντιχριστιανικούς νόμους που νομοθετούν και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε (λόγω του ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο υπέρκειται πλέον του εθνικού), και έτσι σε πρώτη φάση έχουμε χριστιανικό ποινικό διωγμό;
Σ’αυτό το δημιουργούμενο υπερκράτος, πρόθεσή τους είναι η ενιαία κρατική οντότητα, που πρέπει να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και ενότητα του κράτους και προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, έχει επιλεγεί η υποταγή και η ομογενοποίηση των πάντων που χωρίζουν την κοινωνία, και ένα κύριο γνώρισμα που χωρίζει τις κοινωνίες, είναι οι θρησκείες, οι ομολογίες, κ.λ.π. Αυτά δεν μπορούν να μείνουν έξω από το «μπλέντερ», διότι τότε δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί η ενιαία οντότητα του υπερκράτους. Έτσι διαπιστώνετε διά του οικουμενισμού και αυτή την ομογενοποίηση.
Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι, οι “αρχιΤΕΚΤΟΝΕΣ” της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είχαν δύο επιλογές γι’αυτή την ολοκλήρωση και θα σας το εξηγήσω απλά με ένα παράδειγμα, για να το καταλάβετε:
Εάν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και οι “αρχιτέκτονές” του, το θεμελίωναν δημοκρατικά και με σεβασμό προς την ταυτότητα των εθνών, τότε θα οικοδομούσαν αυτό το οικοδόμημα ως μια πολυόροφη πολυκατοικία, όπου λ.χ. στο ισόγειο θα βρισκόταν η Μάλτα, στον 1ο όροφο η Ελλάδα, στον 2ο όροφο η Ολλανδία, στον 3ο όροφο η Γερμανία, και σε κάθε όροφο θα βρισκόταν κι ένα ξεχωριστό κράτος. Όλοι αυτοί ναι μεν θα ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία, όμως θα είχαν τη δυνατότητα της διατήρησης της ταυτότητάς τους ο καθένας στον όροφό του. Έτσι ο ορθόδοξος Έλληνας θα διατηρούσε την ταυτότητά του και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του, ο Ιταλός καθολικός το ίδιο, ο προτεστάντης Γερμανός το ίδιο, ο μουσουλμάνος Βόσνιος το ίδιο, ο άθεος Σουηδός το ίδιο, ο Ολλανδός το ίδιο, ο Αγγλικανός…, κ.ο.κ.
Ταυτόχρονα λόγω του ότι όλοι είμαστε κάτοικοι ενός οικοδομήματος, θα είχαμε υποχρέωση για τα «κοινόχρηστα», σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του άλλου, σεβασμό στις αξίες κ.λ.π. Φανταστείτε σήμερα σε μια πολυκατοικία και σε έναν όροφο που διαθέτει λ.χ. πέντε διαμερίσματα, εάν στο καθένα από αυτά μένει και κάποιος άλλος, λ.χ. ένας μουσουλμάνος με την οικογένειά του, ένας ορθόδοξος, ένας καθολικός, ένας άθεος κ.λ.π. Τότε τον ορθόδοξο δεν τον εμποδίζει τίποτα να έχει το δικό του πρόγραμμα μέσα στο διαμέρισμά του, να λατρεύει τον Θεό του κ.λ.π. Το ίδιο ισχύει και για το διαμέρισμα του μουσουλμάνου, του καθολικού κ.ο.κ.. Αυτή ήταν η έννοια και της υπό του Θεού οριοθεσίας των εθνών.
Πώς, όμως, οι “αρχιτέκτονες” της ολοκλήρωσης της Ευρώπης, αποφάσισαν να ενώσουν λαούς και έθνη; Αποφάσισαν να δημιουργηθεί μια τεράστια αίθουσα χωρίς χωρίσματα, και είπαν: Μπείτε όλοι εδώ μέσα, άσχετα ποιας εθνικότητας είστε, ποια θρησκεία έχετε, άσχετα…, άσχετα… Φυσικά μέσα σε μια τέτοια αίθουσα όλοι αυτοί μαζί είναι αδύνατον να συμβιώσουν ειρηνικά. Έτσι οι “αρχιΤΕΚΤΟΝΕΣ” προσπαθούν πλέον  να απαγορεύσουν την μαντήλα που φορά η μουσουλμάνα (για να μην πειράζει τον Γάλλο που θέλει την γυναίκα γυμνή), τον σταυρό και τις εικόνες που προσκυνά ο ορθόδοξος (για να μη θίγεται ο μουσουλμάνος), βάζουν τον ομοφυλόφιλο να ζει μαζί με αυτούς που επιλέγουν παρθενική ζωή, απαγορεύουν τον «ρατσισμό». Έτσι όμως, μέσα σ’αυτήν την αίθουσα ξεσπούν προβλήματα που βιώνουμε σήμερα, όπου λ.χ. οι πιστοί ενός θρησκεύματος αναπτύσσουν έχθρες με  πιστούς άλλου θρησκεύματος, και οι αρχιτέκτονες καλούν τους πνευματικούς ταγούς να αμβλύνουν  και να αλλοιώσουν ό,τι τους χωρίζει για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή μέσα σ’αυτή την αίθουσα.
Διερωτώμαι, λοιπόν, ποιοι φταίνε; Αυτοί που επέλεξαν να αφήσουν το ανεξάρτητο διαμέρισμά τους και να μπουν στην πολυπολιτισμική αίθουσα, ή οι πνευματικοί ηγέτες που «αναγκάζονται» εκ των πραγμάτων, να αλλοιώσουν και να αμβλύνουν ό,τι μας κάνει να σκοτωθούμε μεταξύ μας μέσα σ’αυτή την αίθουσα; Ή ο κάθε πνευματικός ηγέτης θα έπρεπε μέσα σ’αυτή την αίθουσα να ενθαρρύνει τους πιστούς του να επιμένουν στις ιδιαιτερότητες του πιστεύω τους; Φαντάζεστε, ο μουσουλμάνος να ενθαρρύνεται στην πιστή τήρηση του κορανίου και να πρέπει να θανατώσει όλους τους «απίστους»; Ή ο ορθόδοξος να καλείται να ομολογήσει ως μόνο αληθινό Θεό, τον Κύριό μας Ιησού, και να μην λέει ούτε «χαίρε» σε όλους τους αιρετικούς; Ελάτε λίγο στη θέση του πνευματικού ηγέτη των μουσουλμάνων και του πνευματικού ηγέτη των ορθοδόξων κ.λ.π. Ποια πλέον πρέπει να είναι η θέση τους έναντι των μελών τους, μέσα σ’αυτή την αίθουσα; Επίσης, ποια περιμένετε να είναι η θέση των “αρχιΤΕΚΤΟΝΩΝ” αυτής της ολοκλήρωσης;
Αγαπητοί αδελφοί, οικειοθελώς θελήσαμε να μπούμε μέσα σ’αυτή την ευρω-αίθουσα και σε ό,τι αποτελεί δική μας επιλογή ή έστω σιωπηλή συναίνεση, ο Θεός το σέβεται απόλυτα και σε καμμία περίπτωση δεν επεμβαίνει όσο κι αν εμείς τον παρακαλούμε να άρει τις όποιες συνέπειες υφιστάμεθα από την δική μας επιλογή.  Βλέπει παρόλη τη δυστυχία, τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν να φοβόμαστε να βγούμε από την ευρω-αίθουσα, βλέπει να διαδηλώνουμε για το όνομα της Μακεδονίας που δίνεται στα Σκόπια, και την ίδια στιγμή βλέπει χιλιάδες διαμαρτυρόμενους να πηγαίνουν στα Σκόπια να βάζουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, να φτιάχνουν εκεί τα δόντια τους, να ψωνίζουν, να μεταφέρουν εκεί τις επιχειρήσεις τους, να…, να…, να…
Ένα είναι γεγονός: ότι αυτοί που έχουν επωμισθεί την ευθύνη της κατά Θεόν καθοδήγησής μας, φρόντισαν με την σιωπή τους να μας αφήσουν ώστε να περιέλθουμε σε απόλυτο αδιέξοδο, άφησαν τους “αρχιτέκτονες” να περάσουν αγχόνη στον λαιμό του έθνους και του Έλληνα,  ώστε αν αποφασίσει να κάνει ένα βήμα πλέον μόνος του, να απαγχονισθεί. Όποιο «παιδί» αρνείται να συναινέσει στις εκπτώσεις τις πίστεως, αυτό το «παιδί» υφίσταται συνέπειες ως δήθεν υπεύθυνος…
Αδελφοί, οι “αρχιτέκτονες” της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, χάριν του σκοπού της ενώσεως των λαών (όπως την σχεδίασαν και την αποδεχθήκαμε), θα καταπατήσουν κάθε στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα ιδιοπροσωπείας, κάθε δικαίωμα εθνικής ταυτότητας, κάθε δικαίωμα θρησκευτικής χριστιανικής συνειδήσεως (και όχι μόνο), και σ’αυτό θα είναι άτεγκτοι, αμείλικτοι, ανυποχώρητοι. Δυστυχώς αυτοί οι “αρχιτέκτονες” φαίνονται υποκριτικά να είναι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπερασπιστές των αντιχρίστων. Νομιμοποιούν λ.χ. το δικαίωμα να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι μεταξύ τους και δείχνουν δήθεν σεβασμό, αλλά ταυτόχρονα αρχίζουν τον ποινικό διωγμό έναντι λ.χ. του χριστιανού Δημάρχου (που λόγω θρησκευτικής συνείδησης αρνείται να τους παντρέψει), διώκουν ποινικά τους χριστιανούς που γνωστοποιούν ότι πρόκειται περί παρά φύση κατάστασης. Δηλαδή νομιμοποιούν και σέβονται το κάθε αντίχριστο ανθρώπινο πάθος καθιστώντας το δικαίωμα, καταργώντας όμως ταυτόχρονα κάθε στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα θρησκευτικής χριστιανικής συνειδήσεως και «αισίως» φθάσαμε στο: «12 και πάντες δε οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού, διωχθήσονται· 13 πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι…» (Τιμοθ.Β΄,κφ.γ΄)· και έπονται χειρότερα.
Ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Δ.Ε.Θ., αν οι ξένοι τον ανάγκασαν να προβεί στην συμφωνία των Πρεσπών και κυριολεκτικά «όμνυε» ότι δεν είχε καμμία απολύτως προτροπή ή παρέμβαση (όμως την ίδια στιγμή η Μέρκελ ήταν στα Σκόπια, για να βοηθήσει για το επικείμενο δημοψήφισμα).
Αδελφοί, όταν οι “αρχιτέκτονες” σου επιβάλλουν το μεγαλύτερο αναλογικά χρέος πάνω στον πλανήτη, και σου δίνουν το μεγαλύτερο δάνειο που έχει πάρει έθνος πάνω στον πλανήτη από τη δημιουργία αυτού του πλανήτη, και όταν η ζωή σου εξαρτάται από τη «δόση» τους, τότε αυτοί πλέον δεν σου ζητούν να κάνεις κάτι, αλλά απαιτούν να κοιτάς τι θέλουν αυτοί να κάνεις για να εξασφαλίσεις την δόση σου. Ο εξαρτώμενος, λοιπόν, από τη «δόση» τους, βλέπει τι θέλουν και το πράττει (για να τους ευχαριστήσει και να του εξασφαλίσουν την δόση του), και στον λαό του δείχνει να παίρνει την ευθύνη ολοκληρωτικά πάνω του για να μην προσβληθούν ή δυσαρεστηθούν οι «σωτήρες» του.
Σεβόμενος την επιλογή του καθενός, δεν μου δίνεται άλλη επιλογή από την μέχρι τέλους υπομονή εντός της ευρω-αίθουσας, διότι η κάθε διαμαρτυρία για τις συνέπειες και όχι για την επιλογή, είναι μάταιη.
Καλή υπομονή σε όσους κοιμούνται και ξυπνούν ονειρευόμενοι ότι όπου να’ναι βγαίνει το σπαθί από το θηκάρι του κοιμώμενου Έλληνα βασιλιά Ιωάννη, ο οποίος θα επιβάλει στον κόσμο την ειρήνη, την ορθοδοξία και τον ελληνισμό!! Ξυπνήστε και πάψτε να νταντεύεστε με οράματα, ψεύτικες ελπίδες και  θρύλους που κάποιοι έφτιαξαν στις δύσκολες ημέρες της σκλαβιάς και σήμερα κάποιοι τις μετέτρεψαν σε προφητείες. Πάψτε να ζείτε σε εικονική πραγματικότητα· μην παρασύρεσθε από το πλήθος των «προφητών» που σας πείθουν να κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας και να περιμένετε «να βγει το σπαθί του βασιλιά», για να «ξυπνήσει ο βασιλιάς» και να σας δημιουργήσει μια παραδεισένια ζωή από απόψεως πίστεως και υλικών αγαθών (όπου θα τρώτε με χρυσά κουτάλια και πηρούνια, και θα γίνουμε μία ποίμνη, εις ποιμήν). Και μάλιστα την ίδια στιγμή που αντί «να βγει το σπαθί του βασιλιά από τη θήκη», βγάζουν εσάς από το σπίτι και σας το παίρνουν οι τράπεζες, κατάσχουν τα περιουσιακά σας στοιχεία, τους τραπεζικούς λογαριασμούς,… και πολλοί τρώνε από τα σκουπίδια, και στην καλύτερη περίπτωση από τα συσσίτια.
Μην κοιμάστε με το «νανούρισμα» που σας κάνουν, ώστε να ελπίζετε ότι κάποτε θα ξυπνήσει ο βασιλιάς Ιωάννης. Εσείς ξυπνήστε. Μην δέχεστε να σας αποκοιμίζουν όλοι αυτοί με το ότι θα πάρουμε την Αγιά-Σοφιά. Ξυπνήστε· τώρα μας παίρνουν την Ελλάδα, τη Μακεδονία, τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, τα θρησκευτικά μας, την ανόθευτη πίστη μας, τον πολιτισμό μας, μετακομίζουν τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα και αλλοιώνουν την ταυτότητά μας, και κάποιοι σας κρατούν κοιμισμένους και σας τρέφουν με όνειρα βασιλιάδων και θρύλωνΟ Απόστολος Πέτρος μας λέει: «ου γαρ σεσοφισμένοις μύθοις εξακολουθήσαντες εγνωρίσαμεν υμίν την του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δύναμιν και παρουσίαν…» (Β΄ Πετρ.,κεφ.α΄,16). Και ο Απόστολος Παύλος λέει: «7 τους δε βεβήλους και γραώδεις μύθους παραιτού» (Α΄ Τιμοθ. κεφ.Δ΄), και «4 μηδέ προσέχειν μύθοις» (Α΄ Τιμοθ., κεφ.α΄).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο στο Αρχιμανδριτη. Δυστυχως ετσι ειναι οπως τα λεει. Και οι πλειστοι αρχιερεις και ιερεις κοιμουνται και αποκοιμιζουν, οι υπολοιποι σιωπουν κουρασμενοι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com