22 Σεπ 2018

Εθνικιστικό παραλήρημα από Αλβανίδα «ιστορικό»

Εθνικιστικό παραλήρημα και μένος κατά της Ελλάδας εκδηλώθηκε από Αλβανίδα ιστορικό. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στην Ελλάδα και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι Αλβανός!
Στην τηλεοπτική εκπομπή όπου ειπώθηκαν όλες αυτές οι ακρότητες ήταν παρών και ο Βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας, ο οποίος, αφού έδωσε «πληρωμένη» απάντηση στην ανιστόρητη και προκλητική ιστορικό, αποχώρησε καταγγέλλοντας ανθελληνική προπαγάνδα.
Η εκπομπή, που προκάλεσε σάλο, προβλήθηκε από την αλβανική τηλεόραση και θέμα ήταν «η βαλκανοποίηση των Βαλκανίων». Όταν πήρε τον λόγο η Έλενα Κοτσάκι βρέθηκε σε παροξυσμό εθνικιστικού μένους: «Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες».
Η Αλβανίδα ιστορικός προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο το πάνελ όπου συμμετείχε με όσα έλεγε. «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής, αλλά η Έλενα Κοτσάκι δεν πτοήθηκε καθόλου. Κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821» και ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τούς έδιωξαν οι Αλβανοί και πως υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα... Μέσα στο παραλήρημά της, ανέφερε: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Ολοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί, όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός, που έχει παγιδευτεί όμως στην παλαιοπολιτική».
Η αντίδραση του καθηγητή Αργυροκάστρου Παναγιώτη Μπάρκα ήταν άμεση και είπε ενδεικτικά για τους Αρβανίτες ότι «είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα (όχι την αλβανική) και καμιά σχέση δεν έχουν με τους Αλβανούς». Ο κ. Μπάρκας αποστόμωσε επίσης την κυρία Κοτσάκι, όταν τη ρώτησε αν γνωρίζει πόσες χιλιάδες Αλβανούς στην υπηρεσία του Βρυώνη σκότωσε ο Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά.
dimokratianews22.09.2018

1 σχόλιο:

Efstathios Efstathios είπε...

Ο τίτλος ιστορικός να διαγραφεί ή να μπει σε εισαγωγικά. Επιστήμων Ιστορικός σημαίνει αντικειμενική θεώρηση των θεμάτων. Η Επιστήμη πρέπει να οδηγεί στην αλήθεια, όπως λέει και ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com