18 Αυγ 2018

Πρώην σκλάβα του ISIS φεύγει από την Γερμανία αφού συνάντησε ως ”πρόσφυγα” τον άντρα που την κρατούσε αιχμάλωτη (video)

Μια έφηβη Γιεζίντι που είχε πιαστεί αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία, επιστρέφει τώρα στο Ιράκ αφού ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην δεσμοφύλακα της ο οποίος είχε καταγραφεί ως πρόσφυγας στη Στουτγάρδη.
Η Ασουάκ Ταλό δήλωσε ότι την σταμάτησε ο Αμπού Χουμάμ – ένας φρουρός της ISIS στη Συρία που την αγόρασε για 100 δολάρια – ενώ περπατούσε για το σπίτι της στη Στουτγάρδη.
«Πάγωσα όταν κοίταξα προσεκτικά το πρόσωπό του», δήλωσε στο Bas News, ένα Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων. «Ήταν ο Αμπού Χουμάμ, με την ίδια τρομακτική γενειάδα και το άσχημο πρόσωπο».
Είπε ότι κατά την απροσδόκητη συνάντησή της με τον πρώην δεσμοφύλακα της, ο Χουμάμ της είπε: “Είμαι ο Αμπού Χουμάμ και ήσουν μαζί μου για λίγο στη Μοσούλη. Και ξέρω πού ζείς, με ποιόν ζείς, και τι κάνεις”.
Η κοπέλα κατέγραψε ένα βίντεο όπου περιγράφει λεπτομερώς τη συνάντηση:
Ashwaq a Yazidi girl, kidnapped by ISIS in 2014, she fled to Germany. And there she saw the ISIS man who bought her for 100$ walking free in Germany. He even confronted her After talking to German police, the officers told her that the man is an asylum seeker just like her
Η Ασουάκ είπε αμέσως στον αδελφό της το περιστατικό και ανέφερε τον Χουμάμ στη Γερμανική αστυνομία, που μπόρεσε να τον ταυτοποιήσει από το υλικό των καμερών ασφαλείας CCTV. Ωστόσο, οι Γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν είχαν λόγους για σύλληψη, καθώς ο Χουμάμ ήταν επίσης εγγεγραμμένος πρόσφυγας.
Η έφηβη Γιεζίντι αποφάσισε να φύγει από τη Γερμανία, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο ασφαλής στο Κουρδιστάν, όπου ζει ο πατέρας της. «Δεν θα γυρίσω ποτέ», είπε.
Πηγές:

1 σχόλιο:

Διονύσιος είπε...

Αλοίμονο στην χώρα μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com