7 Αυγ 2018

Την κατάργηση θρησκευτικών αργιών των σχολείων ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ΧρυσόστομοςΕπιστολή Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη
3.8.2018
Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κώστα Χαμπιαούρη
Λευκωσία
Κύριε Υπουργέ,
Παρακολουθώντας τις προσπάθειες που  καταβάλλετε, μαζί με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, για τον, όπως ονομάστηκε, εξορθολογισμό της Παιδείας, και ως απάντηση στις παρατηρήσεις  πολλών, ότι πολύς σχολικός  χρόνος διατίθεται για θρησκευτικές αργίες, θα επιθυμούσα να θέσω υπόψη σας  τη θέση της Εκκλησίας ως προς το δεύτερο θέμα:
Έχουμε παρατηρήσει ότι ελάχιστοι, μάλλον ουδείς εκπαιδευτικός, αξιοποιεί τις θρησκευτικές αργίες για τον σκοπό για τον οποίο αυτές έχουν θεσπισθεί. Ούτε οι ίδιοι εκκλησιάζονται, ούτε τους μαθητές οδηγούν εις την Εκκλησία κατά τις συγκεκριμένες αυτές  ημέρες. Οι ημέρες αυτές χρησιμοποιούνται απλώς ως αργίες. Γι’ αυτό προτείνουμε, ξεκινώντας από την ημέρα της ονομαστικής μας εορτής, την  οποία, σημειώστε, ουδέποτε ζητήσαμε  όπως τηρείται ως αργία, την κατάργηση και των εξής θρησκευτικών αργιών:

(13ης Νοεμβρίου) Ονομαστικής Εορτής του Αρχιεπισκόπου
30ής Ιανουαρίου
11ης Ιουνίου
Της Αναλήψεως
Τοπικής εορτής
Πιστεύουμε ότι η κατάργηση των αργιών αυτών θα ωφελήσει καλύτερα τον σκοπό για τον οποίο είχαν θεσπισθεί ως αργίες, γιατί οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν αυτές τις μέρες κάποιους μαθητές, τουλάχιστον, για εκκλησιασμό. Θα δώσει, επίσης, επιπλέον διδακτικό χρόνο στα σχολεία μας.
Πρόθυμοι να συμβάλουμε στην  επίλυση του προβλήματος, διατελούμε
Μετ’ ευχών
† ο Κύπρου Χρυσόστομος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο που τολμάει να βάλει χέρι στις θρησκευτικές εορτές σαν να θέλει να προλάβει τους άθεους.
Δηλαδή τί θέλει; να δείξει ανωτερότητα; Αν δεν ξέρει τί να κάνει ο αρχιεπίσκοπος, τότε να παραιτηθεί, γιατί καρφώνοντας θεολόγους και πολιτικούς μοιάζει με παραιτημένο άρχοντα, μπουχτισμένο με όλους και όλα που μυκτηρίζει ψιθυρίζοντας με αηδία "άει χαθείτε".
Αν νομίζει ότι είναι τόσο "ήρωας" ο αρχιεπίσκοπος, γιατί δε ζητάει την ευρύτερη κατάργηση των ορθοδόξων αργιών, μιας και ο κόσμος αδιαφορεί και είναι λίγοι εκείνοι που πια εκκλησιάζονται... μιας και λίγοι αξιοποιούν τις θρησκευτικές αργίες για τον σκοπό που έχουν θεσπιστεί;
Αλλά ας μην του βάζουμε ιδέες.
Ντροπή και αίσχος στην αυτόνομη (διοικούσα) Εκκλησία της Κύπρου, ντροπή σας, που αντί να αγωνίζεστε να σώσετε ό,τι έχει μείνει, τα κλωτσάτε όλα κάτω σαν νά'ναι δικός σας κόπος.
Αμάν πια.
πΝ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δηλαδή, εάν καταργηθώσι αι αργίαι αυτό συνεπάγεται ότι οι μαθηταί και οι εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν εις τους Ιερούς Ναούς δια να λειτουργθώσι; Ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας λαμβάνει χώρα εις το μεγαλύτερον ποσοστόν εκ των έσω. Αδελφοί φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών και των κολυμπαριστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com