25 Αυγ 2018

Τι άλλο πρέπει να συμβεί στη Θράκη για να παρέμβει η δικαιοσύνη;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί στη Θράκη για να παρέμβει η δικαιοσύνη;
Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Ορισμένοι ίσως να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη είτε επειδή δε γνωρίζουν πολλά για τη συγκεκριμένη περιοχή είτε επειδή τους είναι αδιάφορο το όλο θέμα. 

Δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς στην ξεχασμένη Θράκη και το περίεργο είναι πως δεν αντιδρά κανένας, ούτε η επίσημη πολιτεία ούτε και η δικαιοσύνη. 
Θα προσπαθήσω με πολύ απλά λόγια να εξηγήσω τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη κι ύστερα θέλω να μου πείτε αν θα έπρεπε να είχε παρέμβει προ πολλού η ελληνική δικαιοσύνη ή όχι.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι νόμιμοι, οι διορισμένοι από το ελληνικό κράτος Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, πέραν των άλλων έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες. Την ίδια στιγμή όμως έχουμε δυο ανθρώπους, έναν στην Ξάνθη κι έναν στην Κομοτηνή οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία επίσημη αναγνώριση, περιφέρονται και αυτοπαρουσιάζονται ως Μουφτήδες, δηλαδή ως άτομα που διαθέτουν και δικαστικές αρμοδιότητες.
Ρωτάω λοιπόν εγώ ο αγράμματος τους δικαστικούς μας λειτουργούς. Από πότε στην Ελλάδα μπορεί ο καθένας να ισχυρίζεται πως έχει δικαστικές αρμοδιότητες; Αν οι δυο ψευτομουφτήδες της Θράκης αύριο μεθαύριο εκτός από Μουφτήδες δηλώσουν και εισαγγελείς τι θα κάνετε;
Πως επιτρέπετε στον οποιονδήποτε να ισχυρίζεται πως κατέχει έναν τίτλο που του δίνει τη δυνατότητα δικαστικών παρεμβάσεων; Είναι τόσο ασήμαντος μήπως ο θεσμός της δικαιοσύνης ώστε να μπορεί ο καθένας να παίζει μαζί του;
Είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται άτομα για 1.8 γραμμάρια κάνναβης και να κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι άνθρωποι;
Υπάρχει εισαγγελέας; 
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε τον Τουρκομουφτή Ξάνθης σε μια από τις πολλές φιέστες – γιορτές που γίνονται στα πομακοχώρια της Ξάνθης και στις οποίες ο ίδιος παρίσταται ως κανονικός Μουφτής. Δε θα ασχοληθούμε βέβαια με τη δική του παρουσία στις προαναφερόμενες φιέστες ούτε και με τα όσα λέει κι αυτό διότι στη φωτογραφία αυτή παρατηρούμε κάτι πολύ πιο σοβαρό με το οποίο θα έπρεπε να είχαν ήδη ασχοληθεί οι δικαστικές αρχές. Στο βάθος δεξιά πάνω από τα παιδάκια βλέπουμε ένα πανό στο οποίο γράφει ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ενώ δεν πρόκειται για νόμιμη Μουφτεία Ξάνθης.
Οι κύριοι αυτοί με λίγα λόγια εκμεταλλευόμενοι φυσικά την εγκληματική ανοχή της ελληνικής κυβέρνηση, έχουν αντικαταστήσει στην ουσία έναν νόμιμο φορέα με ‘έναν άλλον που για την ώρα τουλάχιστον δεν είναι αναγνωρισμένος από την επίσημη ελληνική πολιτεία. Αρχικά στο ίδιο πανό έγραφε «εκλεγμένος», μετά έβαζε μόνο το αρχικό γράμμα της ίδιας λέξης (s) και τώρα τίποτα, σκέτο μουφτής. Μουφτής με το «έτσι θέλω» δηλαδή.
Από τη μεριά μας μόνο ένα ερώτημα θέλουμε να υποβάλουμε και μάλιστα δημόσια.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com