25 Αυγ 2018

Συνέρχεται τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 η Δ.Ι.Σ. και θα ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει με το Φανάρι μετά την πρόσκληση που έλαβαν οι Ιεράρχες των Νέων Χωρών να παραστούν στην Σύναξη των Ιεραρχών του Θρόνου

Συνέρχεται την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018,η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για την τελευταία συνεδρίασή της ,προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει με το Φανάρι μετά την πρόσκληση που έλαβαν οι Ιεράρχες των Νέων Χωρών να παραστούν στην Σύναξη των Ιεραρχών του Θρόνου για την Αρχή της Ινδίκτου και επί τριήμερο.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη και θα παραστούν στη συνεδρίασης όλοι οι Ιεράρχες πλην των Θεσσαλονίκης Παραμυθίας και Λήμνου οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία λόγω γήρατος.
Δεν ξέρουμε τί στάση θα κρατήσει η Σύνοδος αλλά οι Μητροπολίτες είναι αποφασισμένοι να πάνε και μάλιστα τινες εξ αυτών που συμμετέχουν στη ΔΙΣ θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της συμμετοχής τους στη Σύναξη στο Φανάρι και θα ζητήσουν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην αφήσει να έλθουν ξανά σε αυτό το σημείο οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών.
Σ.Μ.Τζ. exapsalmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com