7 Ιουλ 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, να αποκτήσουμε πνεύμα ανδρείας και αντίστασης, απέναντι στο “θηρίο” που επελαύνει και ονομάζεται Νεά Τάξη Πραγμάτων.Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αφού ανέλυσε το ανάγνωσμα της Παλαιάς Διαθήκης από το βιβλίο των Παροιμιών, εξήγησε ότι ο Παροιμιαστής περιγράφει την γυναίκα εκείνη που διαθέτει την θεοσέβεια, την υπακοή, την ταπείνωση, τον πολλαπλασιασμό των αγαθών της προς αρωγή των υπολοίπων ανθρώπων. Αυτή η γυναίκα χαρακτηρίζεται ως πολύτιμο πετράδι. Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά εκόσμισαν και την προσωπικότητα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η οποία ανατράφηκε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, από τους ευσεβείς γονείς της, που πρώτοι εκείνοι ακολούθησαν την οδό του μαρτυρίου, για την αγάπη του Χριστού. 

Η Αγία Κυριακή υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια προκειμένου να αρνηθεί τον Ιησού Χριστό. Η πίστη της όμως και η αγάπη της για τον εράσμιο της ψυχής της ήταν τόσο μεγάλη, όπου ο ίδιος ο Κύριος, όπως μας πληροφορεί ο συναξαριστής, την επισκέφθηκε στην φυλακή, ενδυναμώνοντάς την. Η Αγία τελικά παρέδωσε μαρτυρικά την αγνή ψυχή της στον Θεό, δίδοντας παράδειγμα ανά τους αιώνες σε όλους τους πιστούς, πως ακόμα και μπροστά στον πόνο τον σωματικό, αλλά και στον θάνατο χρειάζεται να έχουμε ακλόνιτη πίστη στον Ιησού Χριστό, την αιτία της υπάρξεώς μας.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας χαρακτήρισε την σημερινή εποχή, ως εποχή των αντιθέσεων. Από την μια πλευρά βλέπουμε ανθρώπους να παραδίδονται στην ηδονή και την ακολασία και από την άλλη νέους ως επί το πλείστον να επιστρέφουν στην Εκκλησία, αλλάζοντας τον τρόπο της ζωής τους. Από την μια πλευρά έχουμε τους ανθρώπους που πένονται και από την άλλη οι πλούσιοι επιδεικνύουν μια κτηνώδη αδιαφορία. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι διεξάγεται πνευματικός πόλεμος. Ο σύγχρονος άνθρωπος καλείται να πολεμίσει, έχοντας φυσικά την Χάρη του Θεού και ποτέ μόνος του, κατά της αμαρτίας και του πειρασμού. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έρχονται οι ηγήτορες της πατρίδος μας και νομοθετούν τα άνομα σχέδιά τους, που μοναδικό σκοπό έχουν την εξαφάνιση της οποιασδήποτε αντίστασης του λαού μας, που τον κράτησε τόσους αιώνες ζωντανό, όπως λ.χ. η Ορθοδοξία, ο ιερός θεσμός της οικογένειας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε στους πιστούς ότι χρειάζεται σήμερα όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, να αποκτήσουμε πνεύμα ανδρείας και αντίστασης, απέναντι στο “θηρίο” που επελαύνει και ονομάζεται Νεά Τάξη Πραγμάτων.
agiosspyridoncorfu

3 σχόλια:

Σάββας Ηλιάδης είπε...

Έδει ειπείν ο επίσκοπος: "Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, να αποκτήσουμε πνεύμα ανδρείας και αντίστασης, απέναντι στο “θηρίο” που επελαύνει και ονομάζεται Οικουμενισμός, συνεργός της Νέας Τάξης Πραγμάτων."! Αυτή είναι η επιβεβλημένη και πλήρης προτροπή και παραίνεσις ορθοδόξου επισκόπου προς το ποίμνιό του. Όχι αοριστολογίες και υπεκφυγές. Και πρώτος να το πράξει ο ίδιος και οι αδελφοί του συνεπίσκοποί του! Για την πίστη μας, σήμερα, η πηγή του κακού είναι η αντιπατερικότης των ποιμένων και των "δασκάλων" των πανεπιστημίων και η προσπάθεια απομειώσεως της Αλήθειας και η κατάταξή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ίδια θέση με τις λοιπές χριστιανικές κοινότητες! Αφήστε, λοιπόν τις διπροσωπίες και κινηθείτε ΕΥΘΕΩΣ! Άλλα λόγια και άλλα έργα; Μην τρελαθούμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ο Οικουμενισμός κ. Ηλιάδη το θηρίο. Το θηρίο είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο οικουμενισμός είναι κύριος βοηθός της.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο Κερκύρας Νεκτάριος εδώ. Αλλά θέλουμε να μην έχει σχέσεις με τους Παπικούς, σχέσεις απαράδεκτες εκκλησιαστικά και να απορρίψει δημόσια την αίρεση του Παπισμού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com