23 Ιουλ 2018

Κοτζιάς: «Αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες είναι προσκυνημένοι»

Θράσος εκτός κάθε ορίου από τον υπουργό
που παρέδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια…
«Κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά μας συμφέροντα» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με τον διπλωματικό πόλεμο των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καλώντας όσους διαφωνούν, να τη διαβάσουν και να τη μελετήσουν.

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του.
«Μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε, και το έχουμε αποδείξει, ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει:
«Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι περισσότερο με ενδιαφέρουν οι εσωτερικές αντιδράσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτά τα συμφέροντα. Όταν έθεσα ζήτημα απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, με κατηγόρησαν και με προέτρεπαν να δείξω κατανόηση στις απαιτήσεις της Τουρκίας να διατηρήσει κατοχικά στρατεύματα στη μεγαλόνησο.
Όταν θέλησα να λύσω το πρόβλημα του ονοματολογικού και κατά συνέπεια να βάλω τέρμα στις βλέψεις τρίτων στην περιοχή -και πριν από όλα στους ισλαμιστές-, με κατηγόρησαν ψευδόμενοι ότι παρέδιδα την ελληνική Μακεδονία. Τώρα, με εγκαλούν να δείξω ανεκτικότητα σε κατασκοπευτικές δράσεις τρίτων στη χώρα. Όλοι αυτοί που λένε τα πιο πάνω, παριστάνουν τους υπερπατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι».
Παράλληλα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε Ελλάδα και FYROM ότι πρόκειται για δυνάμεις που έχουν προσκολληθεί στο χθες και σε πολλά θέματα επιλέγουν την αδράνεια, ενώ και στις δύο χώρες χρησιμοποιούν από κοινού τη ρητορική του μίσους, καλλιεργώντας το πολιτικό μίσος τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διακρατικές σχέσεις.
Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό πως μία σειρά προβλημάτων που έχουμε με τη γείτονα, θα πρέπει να λυθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών και η εγκατάλειψη κάθε είδους προκλήσεων, όπως επίσης η παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών- κοινωνικών σχέσεων προς όφελος των λαών.
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com