6 Ιουλ 2018

Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η υποβάθμιση της Ορθοδόξου Πίστεως, μέσω της μεθόδου του ‘στρίβειν δια της… ιστορίας’, θεσμοθετήθηκε πρώτα από τους οικουμενιστές. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

* Ψευδοσύνοδος Κολυμπαρίου
«Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν  ονομασίαν άλλων ετεροδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και  Ομολογιών»
«…προτείνεται η ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας..
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
Ήδη ‘αποχρωμάτισαν’ το «θρησκευτικής συνείδησης» στο άνω χωρίο με το Προεδρικό διάταγμα 18/2018 που αφορά την «Αποστολή» του νέου ΥΠΠΕΘ. Εκεί έχει απαλειφθεί πλήρως η συνταγματική επιταγή της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων. Όπως ανέφερε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (κούνια που τους κούναγε), στο προϊσχύον Οργανόγραμμα του Υπουργείου (π.δ. 114/2014) η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης υπήρχε δίπλα στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης αλλά το παρόν Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει μόνο την εθνική συνείδηση. Επιπλέον, στο Προεδρικό Διάταγμα η όποια «θρησκευτική συνείδηση» εντάσσεται τώρα στο πλαίσιο «όλων των γνωστών θρησκειών», εναρμονιζόμενο πλήρως με τον θρησκευτικό συγκρητισμό που κατοχύρωσε η ψευδοσύνοδος της Κρήτης.
Υπενθυμίζουμε ξανά ότι την ημέρα που δημοσιεύτηκε το άνω ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος 16/2018 που υπέγραψε ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα τον βραβεύσει!
Άρθρο 1 (π/δ 18/2018)
Αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων(εφεξής Υπουργείο) είναι η ανάπτυξη και η συνεχής αναβάθμιση της παιδείας με σκοπό:
α) την ηθική, την πνευματική και τη φυσική αγωγή των Ελλήνων,
β) την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης,
γ) την προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της λατρείας και την εποπτεία των λειτουργών όλων των γνωστών θρησκειών
Άρθρο 1 (π.δ. 114/2014)
«Αποστολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι:
α) η προαγωγή της παιδείας με σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες,
β) η ανάπτυξη και η προαγωγή της επιστήμης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της δια βίου μάθησης,
γ) η προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της θρησκευτικής λατρείας και η εποπτεία των λειτουργών όλων των γνωστών θρησκειών».
Για τον πόλεμο που διεξάγεται στο Άρθρο 16 έκανε αναφορά και η κ. Μαρία Μαντουβάλου σε ομιλία της.
 «Φέρνουν λοιπόν τολμηρές σε εισαγωγικά «αναθεωρήσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, και μια τέτοια είναι η απάλειψη από το Άρθρο 16 -ποιο άλλο;- της ρητής συνταγματικής επιταγής ότι η παιδεία έχει σκοπό την ηθική και πνευματική αγωγή των Ελλήνων και την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Το ίδιο ακριβώς έκανε και το λεγόμενο αντι-σχέδιο του 1975 του ΠΑΣΟΚ στο τότε και μέχρι σήμερα ισχύον Σύνταγμα απαλείφοντας τα περί εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του Άρθρου 16, εξηγώντας μάλιστα τότε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ αυτή του την ενέργεια με την ακόλουθη δήλωση:
Η πρόταση βασίζεται στη σκέψη -της διαγραφής δηλαδή του άρθρου- ότι η σημερινή κακοδαιμονία οφείλεται κυρίως στον έλεγχο της όλης εκπαίδευσης από εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικό κατεστημένο με Ελληνοχριστιανική νοοτροπία που εκπροσωπεί (ακούστε, ακούστε!) μεγαλοαστικά συμφέροντα. Τα στεγανά και οι κλίκες πρέπει να καταργηθούν και στην παιδεία.
Τότε ευτυχώς δεν κατόρθωσε το σοσιαλιστικό λεγόμενο κίνημα να επιβάλει το δικό του Σύνταγμα
Την δουλειά τώρα την έκαναν με τον, μην πω καμμιά κουβέντα, Πρόεδρα και τα Προεδρικά του Διατάγματα.
Υπόλογοι και στο Άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο έχουν εν πολλοίς καταργήσει στην πράξη.
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. …
3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. ….
Για την παραβίαση του Άρθρου 3 έκανε αναφορά και η κ. Μαρία Μαντουβάλου στην άνω ομιλία της.
«Επιτρέψτε μου εδώ στη Θεσσαλονίκη στον τόπο του Γρηγορίου Παλαμά μια παρέκβαση με ομολογία προσωπικής αμφιβολίας,αν αυτό το Άρθρο του Συντάγματος παραβιάζεται μόνο από τους άθεους και αριστεριστές ή και από τους φιλο-οικουμενιστές και φιλο-παπικούς, τόσο της μεγάλης όσο και της εγχώριας Εκκλησίας και Ιεραρχίας.» [Μαρία Μαντουβάλου]
Όσοι πιστεύουν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος για την απάλειψη του Προοιμίου του σημερινού Συντάγματος και των άρθρων που εκθέτουν τους προδότες της Πίστεως και του Έθνους δεν είναι μιλημένη και συμφωνημένη με τους Οικουμενιστές, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

1 σχόλιο:

Σάββας Ηλιάδης είπε...

Αλήθειες, αλήθειες! Βεβαίως και όλα είναι αποκυήματα του οδοστρωτήρα, που λέγεται οικουμενισμός. Μας ρωτάνε και απορούνε ακόμη και ιερωμένοι θεολόγοι, γιατί είμαστε "κολλημένοι" με την συνεχή αναφορά στον οικουμενισμό και αντιδρούμε στις μεθοδείες του. Καλά, δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους; Ακόμη και καλοπροαίρετοι άνθρωποι της πίστης, δεν αντιλαμβάνονται πως το μεγαλύτερο κακό που γίνεται σήμερα είναι η προδοσία της πίστης από τους οικουμενιστές. Η προδοσία, η οποία "επισημοποιείται" με τα σούρ` τα, φέρ` τα, ευκαίρως ακαίρως, με τις "αγαπητικές" - λέγε απατητικές, εκ της λέξεως απάτη- συναντήσεις, τα οικουμενιστικά συνέδρια, τους διαλόγους, τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς, τις συνόδους τύπου Κολυμπάρι, την αναγνώριση της ιερωσύνης και των μυστηρίων στους παπικούς, το αγκάλιασμα των μονοφυσιτών (ο Θεσσαλονίκης τον έβαλε μέσα στο Άβατο του ορθοδόξου ναού και προσκύνησε την Αγία Τράπεζα). Επισήμως επίσκοποι (ο Αββύδου Κύριλλος και άλλοι) αρνούνται την μοναδικότητα και την αποκλειστικότητα της Αλήθειας της Αγίας μας Εκκλησία. Ο πατριάρχης εξύβρισε κατ` ουσίαν τους αγίους, που δεν απέκλιναν από την Αλήθεια και έτσι εξαιτίας τους δημιουργήθηκε αυτή η διαίρεση στον χριστιανικό κόσμο! Ο οικουμενισμός είναι που άνοιξε το δρόμο για την δικαιολόγηση των παρά φύσιν σαρκικών σχέσεων και αμαρτιών. Και ουκ έστιν αριθμός των εγκλημάτων τους! Όργανα τα οποία, διά της πνευματικής μειοδοσίας τους στο θέμα της πίστεως, άνοιξαν όλους τους άλλους δρόμους για συνεχείς εκπτώσεις σε όλα τα ιερά, μέχρις εσχάτων! Ναι, μέχρις εσχάτων! Θα συνεχιστούν δε αυτές οι δραματικές "κατολισθήσεις" και μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα σταματήσουν! Δίχως την μετάνοια των οικουμενιστών και την παύση της λαίλαπας αυτής, τίποτε δεν διορθώνεται. Είναι νόμος πνευματικός και επιβεβαιώνεται από την Αγία Γραφή πολλάκις!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com