25 Ιουλ 2018

Υπεστήριξαν την ουνίαν και συνεκάλυψαν την παιδοφθορίαν οι Πατριάρχαι Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας εις το Μπάρι;

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαρι βαρθολομαιο
Τα φαναριώτικα «Fake News»
Την 7ην Ιουλίου επραγματοποιήθη εις το Μπάρι της Ιταλίας οικουμενιστική συμπροσ­ευχή. Τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, των οποίων οι προϊ­στάμενοι κ. Βαρθολομαίος και κ. Θεόδωρος συμμετείχαν, εξέδωσαν παρόμοια ανακοινωθέντα. Εκείνο που αναφέρεται μεταξύ άλλων εις την ανάρτησιν του ιστολογίου «Φως Φαναρίου» είναι το εξής:

«Δεκάδες χιλιάδες πιστοί, που έχουν σπεύσει από νωρίς στους δρόμους, επευφημούν τους χριστιανούς ηγέτες… Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας και των χριστιανών της Μ. Ανατολής…».
Όποιος παρακολουθήση τα βίντεο θα διαπιστώση ολοφάνερα ότι αφ’ ενός οι «πιστοί» ήσαν πολλοί ολιγώτεροι και αφ’ ετέρου ότι επευφήμουν τον Πάπαν και όχι όλους τους Πατριάρχας, αλλά θα επανέλθωμεν εις αυτό. Η υπερβολή οφείλεται εις το ότι το Φανάρι προσεπάθησε να παρουσιάση το γεγονός ως συνάντησιν «κορυφών», όπου Πάπας και Πατριάρχης είναι οι δύο τάχα ηγέται. Δια τον λόγον αυτόν διέρρευσαν παντού φωτογραφίαι, που απεικονίζουν στιγμάς, όπου οι δύο ευρίσκονται δίπλα ο ένας προς τον άλλον. Δυσ­τυχώς πρόκειται δια σκηνοθεσίαν…
Ο πατριαρχικός ευτελισμός
Ποία είναι η πραγματικότης, η οποία δύναται να επαληθευθή από οιονδήποτε, ο οποίος θα παρακολουθήση τα βίντεο από την αρχήν έως το τέλος; Η κεντρική και διακριτή από όλους θέσις του Πάπα είναι εμφανής. Αντιθέτως οι Πατριάρχαι Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι καλεσμένοι είτε είναι παπικοί είτε ουνίται είτε μονοφυσίται. Ο κ. Βαρθολομαίος ανέμενεν εις την ουράν όπως όλοι, δια να χαιρετίση τον Πάπαν, ο οποίος ως οικοδεσπότης υπεδέχετο όλους εις το πλατύσκαλον του Ναού του Αγ. Νικολάου εις το Μπάρι. Ο Πάπας του αφιέρωσε μισό λεπτόν όπως και εις όλους.
Αφού εισήλθον όλοι εις τον ναόν κατήλθον εις την κρύπτην και εκεί ανέμενον και πάλι τον Πάπαν, έως ότου προσέλθη μετά από ολιγόλεπτον προσευχήν εις τον κεντρικόν ναόν. Χαρακτηριστικόν είναι ο Κωνσταντινουπόλεως και ο Σεβ. Βολοκολάμσκ δεν αντήλλαξαν κουβέντα…
Ηκολούθησεν η προσευχή του Πάπα ενώπιον του τάφου, όπου ευρίσκονται τα λείψανα του Αγ. Νικολάου, η οποία με τόσους φωτογράφους ήτο απλώς ένα θέατρον, κατά την οποίαν παρίσταντο οι υπόλοιποι Πατριάρχαι και παρηκολούθουν τον Πάπαν. Με το τέλος της προσευχής ο Πάπας ανεχώρησε, με τον Πατριάρχην κ. Βαρθολομαίον να σπεύδη να τον ακολουθή κατά πόδας, επιχειρών να ευρίσκεται πλησίον αυτού.
Όταν ανήλθον, έως ότου εξέλθη ο Πάπας, ο Κωνσταντινουπόλεως έσπευσε να επιβιβασθή εις το λεωφορείον και εκάθισεν εις την πρώτην θέσιν μαζί με τον Αλεξανδρείας. Όταν εισήλθον όλοι και τελευταίος ως επίσημος ο Πάπας εσηκώθη ο Αλεξανδρείας, δια να καθίσουν μαζί ο Κωνσταντινουπόλεως και ο Πάπας.
Μετ’ ολίγον έφθασαν εις τον τόπον, όπου θα ελάμβανε χώραν η συμπροσευχή. Εξήλθον από το λεωφορείον και όταν ήρχισε να βαδίζη ο Πάπας έσπευσεν ο Κωνσταντινουπόλεως να ευρίσκεται εις το πλάι του, εγκαταλείπων πιο πίσω τον Αλεξανδρείας. Πλησιάζοντες προς την εξέδραν ο Κόπτης Πατριάρχης διεκδίκησε και αυτός να είναι δίπλα εις τον Πάπαν και όχι μόνον ο κ. Βαρθολομαίος.
Εις την εξέδραν εκάθισεν εις το μέσον ο Πάπας και δεξιά και αριστερά του όλοι οι υπόλοιποι, όπως περίπου εις το Κολυμβάριον. Τότε ήρχισε και η συμπροσευχή, κατά την οποίαν ανέγνωσαν αυτοσχεδίους προσευχάς (!) και οι Πατριάρχαι. Βεβαίως ανέγνωσαν και ουνίται αλλά και γυναίκαι. Ηκολούθησεν είσοδος και περικοπή από το Ι. Ευαγγέλιον. Εις το τέλος έδωσαν κεριά εις όλους τους Πατριάρχας και εις τον Πάπαν, τα οποία με σειράν ετοποθέτησαν σβησμένα (καθώς τους «πρόλαβε» ο αέρας) εις ένα μανουάλιον.
Αποχωρούντες εκ της εξέδρας ο Κωνσταντινουπόλεως έσπευσε και πάλιν δια να ευρεθή δίπλα εις τον Πάπαν. Κατά την πορείαν ο Ιταλίας Γεννάδιος έσκυψε και εφίλησε το χέρι του Πάπα, όταν εκείνος διήλθεν από την πρώτην σειράν των θεατών, με τον κ. Βαρθολομαίον να τον ακουμπά με συμπάθειαν εις την πλάτην δι’ αυτήν του την πράξιν.
Ενώ συνέχισεν ο Πατριάρχης να πηγαίνη από κοντά ηναγκάσθη να μείνη πιο πίσω μετά από υπόδειξιν… το πλήθος ήθελε να χαιρετίση τον Πάπαν και όχι αυτόν. Επεβιβάσθησαν και πάλιν εις το λεωφορείον και ο Αλεξανδρείας εχαιρέτα μετά χαράς τα πλήθη, ενώ ήτο απολύτως εμφανές ότι εχαιρέτων τον Πάπαν.
Ηκολούθησε σύσκεψις κεκλεισμένων των θυρών εις τον ναόν του Αγ. Νικολάου, όπου κεντρικήν θέσιν είχε μόνον ο Πάπας. Το ανακοινωθέν ανεγνώσθη από τον ίδιον εις την θύραν του Ναού με τον Αλεξανδρείας να ευρίσκεται μετά από τον Κόπτην Πατριάρχην.
Από όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται περί ακολούθων του Πάπα και όχι Πατριαρχών, που δυστυχώς υποβιβάζουν τα Πατριαρχεία δια προσωπικόν όφελος! Δεν είναι μόνον υπόδικοι δια καταπάτησιν Ι. Κανόνων, αλλά φέρονται επιπόλαια και απερίσκεπτα. Η μήπως υποκριτικά, όταν εις τους Ορθοδόξους λέγουν ότι καταδικάζουν την ουνίαν, αλλά προσέρχονται ασμένως, δια να συμπροσευχηθούν με ουνίτας;
Από ακόλουθοι, πιόνια του Πάπα!
Εκείνον όμως που θα αφήσωμεν εις τους αναγνώστας να το εξηγήσουν είναι πως, ενώ εγνώριζαν τι είχε συμβή τρεις ημέρας ενωρίτερον προσήλθον εις την συμπροσευχήν; Διότι ότι είναι οικουμενισταί το γνωρίζομεν, ότι όμως δίδουν άφεσιν εις τα εγκλήματα δεν δυνάμεθα να το πιστεύσωμεν…
Πρώτον έγκλημα που συνεκάλυψαν είναι ότι την 4ην Ιουλίου επεσκέφθη τον Πάπαν ο Ουνίτης Προκαθήμενος της Ουκρανίας, εις τον οποίον ο Πάπας είπεν ότι οι ουνίται της Ουκρανίας αποτελούν «ομολογία της χριστιανικής πίστης και απόδειξη ότι ο διάδοχος του Απ. Πέτρου έχει ειδική αποστολή διακονίας της χριστιανικής ενότητας» και συνεφώνησε με τον Προκαθήμενον ότι κάθε κατηγορία εξουνιτισμού είναι αθεμελίωτος!
Δεύτερον έγκλημα εις το οποί­ον η παρουσία των έδωσεν άφεσιν αμαρτιών είναι η διαφθορά αθώων μικρών παιδιών. Την 4ην Ιουλίου κατέστη επίσης γνωστόν ότι ο παπικός Αρχιεπίσκοπος Αδελαΐδας και αντιπρόεδρος της Συνόδου των παπικών Επισκόπων Αυστραλίας κατεδικάσθη δια συγκάλυψιν περιστατικών κατά συρροήν παιδοφιλίας. Τρεις μόλις ημέρας μετά συνήλθον όλοι εις το Μπάριν, δια να συμπαρασταθούν ενσυνειδήτως εις τον Πάπαν!
Προ ενός μηνός ήτο που παρητήθησαν όλοι οι παπικοί Επίσκοποι της Χιλής δια τους ιδίους λόγους και περίπου μετά ένα μήνα θα επισκεφθή ο Πάπας την Ιρλανδίαν, δια να συναντηθή με παιδιά-θύματα κληρικών. Αυτά τα έργα επικροτούν οι Πατριάρχαι;
Τι θα απολογηθούν εις τα παιδιά;
Ο Σερβίας προσφάτως ηρνήθη δια δευτέραν φοράν επίσκεψιν του Πάπα, διότι το Βατικανόν δεν έχει καταδικάσει την στάσιν που ετήρησαν παπικοί ιεράρχαι εις την Κροατίαν κατά την περίοδον του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το φασιστικόν καθεστώς του Άντε Πάβελιτς διέπραττεν εγκλήματα κατά των Σέρβων, επιδιώκον τον αφανισμόν τους.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας που είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των θυμάτων της Μέσης Ανατολής, δια τα οποία υποτίθεται έγινε η οικουμενιστική συμπροσευχή, δεν προσήλθεν.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξεπροσωπήθη, πιθανόν διότι εγνώριζεν ότι την βασικήν εισήγησιν συμφώνως προς το πρόγραμμα θα έκανεν ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Ο Πατριάρχης Μόσχας απέστειλεν εκπρόσωπον, δια να μη παραστή ο ίδιος εις γεγονός, όπου θα υπεβίβαζε την ισχύν του.
Όμως η φιλοπρωτεία του Κωνσταντινουπόλεως και η απάθεια εις τα σκάνδαλα του Αλεξανδρείας, καθώς τοιαύτη ήτο και η αντίδρασίς του δι’ όσα κατηγγέλθησαν δια τον Σεβ. Μπραζαβίλ, ωδήγησαν τα βήματα αυτών εις την οικουμενιστικήν συμπροσευχήν που διωργάνωσεν ο Πάπας, δια να αποπροσανατολίση την κοινήν γνώμην από τα φοβερά εγκλήματα του παπισμού.
Ας κοιτάξουν κατάματα τα αθώα κακοποιημένα παιδιά και ας ζητήσουν συγγνώμην, αφού δεν έχουν συνείδησιν, δεν έχουν το ανδρικόν σθένος να παραιτηθούν… περιμένουν φαίνεται την καθαίρεσιν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com