13 Ιουν 2018

Συμφωνία – κουρελού χωρίς καμμία εγγύηση εφαρμογής! Ο λαός θα την ακυρώσει. Νέο δυναμικό συλλαλητήριο.

Αντισταθείτε!
ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ
Ξεσηκωμός στη Βόρεια Ελλάδα! Οργανώσεις ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση στις Πρέσπες κατά τη διάρκεια της φιέστας του Κοτζιά

Απεμπολούμε το βασικό όπλο που είχαμε για 25 χρόνια, παίρνοντας εγγυήσεις για... το μέλλον! Τους ανοίγουμε την πόρτα σε NATO και Ε.Ε., προτού καν αποφασίσει η δική μας Βουλή και χωρίς να αλλάξουν το Σύνταγμά τους
Νέο δυναμικό συλλαλητήριο το Σάββατο για να εμποδιστεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς
Ρεπορτάζ Βαγγέλης Στολάκης
Νέο συλλαλητήριο, στις Πρέσπες αυτή τη φορά, εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει την παράδοση και το ξεπούλημα της Μακεδονίας στον Ζόραν Ζάεφ, προγραμματίζει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση πως κανείς δεν τους έχει νομιμοποιήσει να συμφωνήσουν σε σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». 
Οι διοργανωτές των πετυχημένων και μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε 24 πόλεις σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες οργανώνονται μέσω social media για γενικό ξεσηκωμό το ερχόμενο Σάββατο και απαιτούν ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος. 
Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες όλης της χώρας δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, στο σημείο όπου θα γραφτεί μία από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας. Οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί τη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη και η οποία είναι ποτέ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο». Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία και σημειώνουν ότι «θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα». 
Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εάν υπογράψουν, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Θα είμαστε όλοι εκεί! Το κλίμα θα είναι πολεμικό. Πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Θα βρεθούμε στις Πρέσπες ακόμα κι αν κλείσουν τους δρόμους. Θα πάμε από τα χωράφια».
Φόβοι προβοκάτσιας
Για επαίσχυντη συμφωνία κάνει λόγο ο Οθωνας Ιακωβίδης, επίσης από την επιτροπή. «Αποκαλύπτεται πως δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια κομματοκρατούμενη ολιγαρχία» τονίζει. Τον φόβο του πως η κυβέρνηση θα «επιστρατεύσει προβοκάτορες», όπως λέει χαρακτηριστικά, «προκειμένου να δημιουργηθούν επεισόδια» αποκαλύπτει ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, και καλεί τους 100 συλλόγους του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των Πρεσπών φορώντας παραδοσιακές στολές για να ξεχωρίζουν. 
«Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, πιστή στο καθήκον της, υπερασπίζεται για δεκαετίες την ιστορία της Μακεδονίας μας. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκφράζει την ανησυχία της για όσα μέσω του Τύπου διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλειος Πάππας.
Η Φλώρινα ετοιμάζεται να φωνάξει «όχι» στην εκχώρηση του ονόματος
Σε αναβρασμό βρίσκεται η πόλη της Φλώρινας, που ετοιμάζεται να βροντοφωνάξει «όχι» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, ανταποκρινόμενη δυναμικά στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Πρέσπες, όταν μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ. 
Η Φλώρινα, μια ανάσα από τη γειτονική χώρα, νιώθει ίσως πιο πολύ από άλλες περιοχές της Μακεδονίας τους κραδασμούς μιας τέτοιας συμφωνίας. «Ο κόσμος εδώ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί τη χρήση της λέξης Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και το έδειξε στο πρόσφατο συλλαλητήριο με τον παλμό και τη δυναμικότητά του» λέει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, τονίζοντας ότι η πόλη δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. «Οι σχέσεις μας με τους Σκοπιανούς είναι φιλικές. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Οι διαφορές μας είναι ιστορικές. Δεν είναι δυνατό να πουλήσουμε την Ιστορία μας και το όνομα των προγόνων μας» εξηγεί ο κ. Βοσκόπουλος. 
Ο ίδιος εκτιμά ότι θα συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή στις Πρέσπες για να δηλώσει την αντίθεσή του στη δρομολογούμενη συμφωνία μεταξύ Ζάεφ και Τσίπρα. «Το μέτωπο στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή είναι αρραγές και αυτό θα φανεί στις Πρέσπες» λέει. 
«Δεν ξεπουλάμε το όνομά μας. Εάν αυτοί οι κύριοι θέλουν να ξεμπερδεύουν, τους γνωρίζουμε ότι εμείς δεν θα το δεχτούμε. Μακριά τα χέρια από τη Μακεδονία! Δεν θα υποχωρήσουμε! Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, την ψυχή μας. Και το όνομά μας είναι η ψυχή μας» είναι το μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας, όπως ακριβώς θέλησε να το περάσει και στο πρόσφατο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πόλη. 
Μαρία Μαθιοπούλου
Μητροπολίτες: «Κλαίμε και θρηνούμε...» για την προδοτική συμφωνία
«Κλαίμε και θρηνούμε. Δεν μας υπολογίζουν. Αυτή τη στιγμή μιλώ ως άτομο, ως πρόσωπο, ως Μακεδόνας, και όχι ως μητροπολίτης, και λέω ότι πρέπει να κάνουμε το παν για την πατρίδα μας» δήλωσε συγκινημένος στη «δημοκρατία» ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος ύστερα από τις τελευταίες, δραματικές εξελίξεις σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.
 Ο ίδιος τόνισε ότι θα ανταλλάξει άμεσα γνώμες και απόψεις με άλλους μητροπολίτες, ώστε να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης της Εκκλησίας απέναντι στην προδοτική συμφωνία. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος ήταν άλλωστε παρών στο συλλαλητήριο που έγινε στη Φλώρινα για την ονομασία των Σκοπίων.
 «Η Εκκλησία έδωσε το “παρών” σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδος μας. Από το 1821 η Εκκλησία ήταν παρούσα, οι κληρικοί ήταν παρόντες και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος μας, της Ελλάδας» είχε πει χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος. 
«Δεν πρέπει να χαρίσουμε, δεν πρέπει να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας. Αν το πράξουμε αυτό, θα ανοίξουμε πληγές και μέτωπα, τα οποία θα είναι καταστρεπτικά για την Ελλάδα. Οι Ελληνες πρέπει να αντιδράσουμε όσο μπορούμε» τόνισε στη «δημοκρατία» ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος σημείωσε ότι η αγάπη προς την πατρίδα αποτελεί βασική χριστιανική αρετή και ότι σήμερα που διακυβεύεται το όνομα της Μακεδονίας είναι χρέος όλων μας να μη μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι. 
«Η απεμπόληση του ονόματος ουσιαστικά αποτελεί απεμπόληση της ίδιας της πατρίδος μας» τόνισε. 
Ντόνια Κανιτσάκη
dimokratianews, 13.06.2018

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο που ήταν παρών στο συλλαλητήριο και παλεύει για τη Μακεδονία!

Ανώνυμος είπε...

Και από μένα ένα μεγάλο ΕΥΓΕ τόσο στο μητροπολίτη Φλωρίνης όσο και στο μητροπολίτη Εδέσσης για την αγωνιστική τους στάση. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι ορθοφρονούντες Φλωρινιώτες και Εδεσσαίοι με επικεφαλής τους ποιμενάρχες τους θα ανεβούν στις Πρέσπες όπου επίκειται ο προδότης πρωθυπουργός να υπογράψει το επαίσχυντο προσύμφωνο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com