25 Ιουν 2018

Κοσμάς Αιτωλίας: «…λένε η Ελλάδα δεν πεθαίνει αλλά την πεθάναμε την Ελλάδα…» (βίντεο)


..Εδώ είναι Ελλάδα, Χριστός. Εδώ είναι ιδανικά, αξίες. Δεν περνάτε. Θα πέσουμε εμείς αλλά τα ιδανικά δεν θα τα αρνηθούμε..

Ομιλεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς. 
Δεν έχουμε κρίση οικονομική. Πάντα το λέμε και θα το λέμε. Υπάρχει κρίση πνευματική, γιατί αυτοί που θέλησαν τάχα να κρατούν το πηδάλιο της χώρας -οι πάσης φύσεως, ποτέ δεν κομματίσαμε και δεν κομματίζουμε- έχουν άλλους προσανατολισμούς. Να με συγχωρέσει ο Θεός, παρουσιάζονται ως άδειοι άνθρωποι. Και αφού είναι άδειοι και έχουν το νου τους όχι σε αξίες, γι’ αυτό και οδήγησαν και οδηγούν την Ελλάδα στη φθορά και τον θάνατο. Και όπως είπα και σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία και αλλού, λένε η Ελλάδα δεν πεθαίνει αλλά την πεθάναμε την Ελλάδαγιατί δεν έχουμε δυστυχώς ιδανικά και αξίες, και φροντίζαμε και φροντίζουμε να ξεριζώσουμε ό,τι απόμεινε απ’ τις καρδιές των παιδιών μας, των σπλάχνων μας, των μπουμπουκιών της Ελλάδας.
Και αγωνίζονται πολλοί βλέπετε με τα άθεα γράμματα και όλους αυτούς τους νόμους τους επαίσχυντους, που θα διαλύσουν πραγματικά την νεότητα της Ελλάδος. Γιατί έτσι το θέλουν αυτοί που τάχα είναι οι σωτήρ της Ελλάδος. Αυτοί λοιπόν οι νόμοι διώχνουν όλα τα ιδανικά, τις αξίες.
Απόψε ζήσαμε μία εκδήλωση και ακούσαμε τόσα τραγούδια. Νομίζω πως μέσα στα τραγούδια αυτά υπάρχει αυτή η φωνή. Υπάρχει Χριστός και Ορθοδοξία. Υπάρχουν αξίες ηθικές, καθαρές, ιδανικά. Υπάρχει Πατρίδα, Ελλάδα, υπάρχουν σκλαβωμένες Πατρίδες, δέσμιες. Υπάρχουν άνθρωποι που πονούν και υποφέρουν. Και είναι ανάγκη όλοι μας να φέρουμε τον εαυτό μας εκεί στα πόδια του Εσταυρωμένου και όχι απλώς συναισθηματικά και συγκινησιακά αλλά καρδιακά, με πίστη πολλή, με αφοσίωση, με πνεύμα θυσίας.
Και είναι ανάγκη τα παιδιά μας να τα οδηγήσουμε στον Χριστό και να κάνουμε ό,τι μπορούμε σήμεραΠροσφέρουν τα άθεα γράμματα δια των λεγομένων τάχα «φακέλλων θρησκευτικών». Να προλάβουμε να φυλάξουμε τα παιδιά μας. Να μην γίνουν οικουμενισταί, να μην γίνουν αλλόθρησκοι, να μην γίνουν συγκρητισταί, να μην γίνουν πραγματικά αρνηταί της Αληθείας.
Απόψε μας μίλησαν τα παιδιά μας και μας είπαν, Χριστός, αξίες, ιδανικά, αλήθειες, ψυχή, σωτηρία, πατρίδα και ανάγκη της ελευθερίας της πραγματικής της πατρίδος μας. Και αφενός πρέπει να συγχαρούμε όλα τα παιδιά μας, είναι πραγματικά ευλογία το ότι τόσα τραγούδια τα θυμούνταν απ’ έξω και τα είπαν τόσο ωραία. Μεγάλη ευλογία. Έπαινους σε όλα τα παιδιά μας που συμμετείχαν στην χορωδία. Έπαινους και πραγματικά συγχαρητήρια .. στους αδελφούς που έπαιξαν τα όργανα, σε όλους που απήγγειλαν, σε όλους και όλες, γιατί μας παρουσίασαν πραγματικά ό,τι καλύτερο και ευλογημένο…
…Να ευχηθούμε πραγματικά τέτοια μηνύματα να υπάρχουν και να υπάρξουν πάντα. Κι εμείς να πάρουμε το cd, να το ακούμε, να το δίνουμε στα παιδιά μας. Γιατί βλέπετε αγαπητοί ότι έχουμε ανάγκη, ανάγκη τονώσεως, βοηθείας. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν, να πιστέψουν, να συναισθανθούν, να ζήσουν την μεγάλη Αλήθεια, ότι ο Χριστός δεν είναι ένας διδάσκαλος, ένας σοφόςΚαι είναι ύβρις και ασέβεια αυτό που έκανε το τάχα λεγόμενο «υπουργείο παιδείας»…. Είναι ύβρις να βάζουν τον Χριστό μας, τον Θεό, τον Άναρχο, τον Αιώνιο, τον Αναστάντα Κύριο δίπλα στον Βούδα και τον Μωάμεθ και τόσους άλλους.
Εκεί κατάντησε όμως η πατρίδα γιατί εμείς στείλαμε ανθρώπους επάνω χωρίς ιδανικά και αξίες, κι εκείνοι γκρεμίζουν και διαλύουν την πατρίδα. Είπα, δεν κομματίζω. Όλοι τους. Όλοι τους συμφώνησαν και συμφωνούν με τον τρόπο τους.Κανείς δεν βρέθηκε να πει για την δόξα του Χριστού. Ποιός το είπε για τον Χριστό; Κανείς δεν είπε για την σωτηρία της νεότητος. Κανείς δεν είπε για την σωτηρία της αγνότητος. Κανείς δεν είπε για την σωτηρία των ιδανικών. Κανείς δεν είπε για την σωτηρία της πατρίδος. Τετρακόσια χρόνια ήμασταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους. Τόση πίεσις υπήρχε αλλά ανέδειξε η τουρκοκρατία τόσους νεομάρτυρες. Δεν έπεσε χαμηλά η πατρίδα. Έμεινε και ανέβηκε και ελευθερώθηκε.
Και μπορεί σήμερα ο κάθε βουλευτής να έχει γραββάτα και να πηγαίνει στη Βουλή χωρίς φέσι τούρκικο -γιατί θα μπορούσε πραγματικά να έχει φέσι τούρκικο σήμερα και ο καθένας εκεί πέρα- αλλά αυτή η Εκκλησία η πολεμημένη, Αυτή έδωσε την μαρτυρία και ο Χριστός [την] Πατρίδα έσωσε. Ο Άγιος Δημήτριος, τον οποίον γιορτάζουμε μεθαύριο, έσωσε απ’ τους Τούρκους την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και προσεύχεται για την ελευθερία….
Να ευχηθούμε αγαπητοί να ανανήψουμε και να αφυπνισθούμε. Απόψε μην φύγουμε από εδώ, «ωραία η χορωδία! ωραία τα τραγούδια! το cd πολύ όμορφο! όλα καλά! συγχαρητήρια!, τα παιδιά μας!». Καλά όλα αυτά. Να φύγουμε προβληματισμένοι.
ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.
Θα πάρουν τα παιδιά μας τα ευλογημένα μέσα στην αίθουσα και θα τους μιλήσουν για τον Μωάμεθ. Τι θα πουν τα παιδιά μας; Τί θα πούνε; Το καταλαβαίνουμε; Θα το πω πάλι κι εδώ. Προ καιρού, έγινε προ ημερών σ’ ένα σχολείο -δεν θα πω που, πιο μακριά βέβαια. Ένα παιδάκι είπε στη μαμά του. «Μαμά αφού υπάρχουν κι άλλοι θεοί, γιατί να προσεύχομαι στον Χριστό;» Το ακούμε; Το μήνυμα πέρασε: «αφού υπάρχουν κι άλλοι θεοί δεν προσεύχομαι στον Χριστό». Ποιοί θεοί. ΠΟΙΟΙ ΘΕΟΙ…. Να καταλάβουμε ότι ουκ έστιν ουδενί άλλω ή σωτηρία.
Αυτή λοιπόν η αποψινή εκδήλωση θα μας δώσει τα μηνύματα.
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.
Και μην λέμε «αναχρονιστικά αυτά, εκείνα».
Δεν είναι αναχρονιστικό το παιδί μας να κάνει το σημείο του Σταυρού καλά.
Δεν είναι αναχρονιστικό να έχει η μάννα το εικόνισμα της Παναγίας μέσα, και το καντηλάκι να καίει και να βλέπει το παιδί στο θαμπό φως του καντηλιού ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ, να βλέπει ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ που έβλεπαν τα κλεφτόπουλα και τα σκλαβόπουλα, κι έπαιρναν θάρρος και δύναμη.
Δεν είναι δύσκολο πατέρα και μάννα να κάνεις προσευχή στο τραπέζι.
Δεν είναι δύσκολο το πρωί την Κυριακή να παίρνεις τα παιδιά σου, πατέρα, μάννα τα παιδιά σας. Πάμε παιδί μου στην Αγία Τράπεζα. Πάμε παιδί μου εκεί που ο Χριστός θυσιάζεται. Πάμε παιδί μου εκεί που θα μας δώσει Χάρη ο Θεός.
Βλέπετε, δεν ζούμε την Ορθοδοξία.. και αφήνουμε εμείς τα παιδιά μας να μας φέρνουν μηνύματα και να μας φέρνουν πολύ περισσότερα τώρα μηνύματα.
Γιατί δεν έχουμε κατανοήσει ότι τώρα η πατρίδα, η Ελλάδα θάπτεται. Η Ορθοδοξία πολεμείται. Όχι σαν Αλήθεια, σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
… Με τις ευχές και προσευχές του Αγίου Δημητρίου να ανανήψουμε κι εμείς και να πούμε ότι,
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ,
ΕΔΩ ΕΙΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΑΞΙΕΣ,
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ.
Ευχαριστώ πολύ, ο Θεός μαζί μας.
Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.
Πηγή βίντεο KOSMAS AGRINIO-

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε,
ἐσκίρτησε ἡ καρδιά μας ἀπό ἀνεκλάλητη χαρά καί ἡ ψυχή μας ἀπό ἀνείπωτη ἀγαλλίαση σάν διαβάσαμε ἀναρτημένη στό διαδίκτυο τήν ὁμιλία σας.
Καί τό λέω αὐτό καθόσον σήμερα εἶναι δυσεύρετος ὁ γνήσια πατερικός καί ἐκκλησιαστικός λόγος, ὁ λόγος τοῦ ἀληθινοῦ ποιμένα μέ τό πατρικό ἐνδιαφέρον, ὁ λόγος τῆς ὀρθῆς πνευματικῆς ἀφύπνισης καί ἐγρήγορσης, ὁ λόγος ὁ μεστός Ἀληθείας πού στηλιτεύει τήν αἵρεση καί ὁριοθετεῖ τήν Πίστιν.
Ἐν ὀλίγοις, μᾶς λείπει ὁ ἀνόθευτος λόγος, ἡ ἀνόθευτη διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ.
Διότι δυστυχῶς, ἔχουμε κατακλυστεῖ μέ ὅ,τι κίβδηλο, μέ ὅ,τι μεταπατερικό, μέ ὅ,τι συναφειακό, μέ ὅ,τι συγκρητιστικό καί μέ ὅ,τι οἰκουμενιστικό κήρυγμα-λόγο πού θά μποροῦσε ποτέ νά εἰπωθεῖ (λυπούμαι ἀφάνταστα πού τό λέω) διά στόματος ποιμένων (εὐτυχῶς ὀλίγων) τῆς Ὀρθοδόξου μητρός ἡμῶν Ἐκκλησίας.
Τό δέ χειρότερο ὅλων, εἶναι ὅτι ἐκλείπουν (πλήν ἐλαχίστων) οἱ φωνές οἱ ἀντιδρῶσες, οἱ φωνές οἱ ἐλεγκτικές τῶν ποιμένων (λυπούμαι καί γι’αὐτούς), ἀπέναντι σέ ὅλον αὐτόν τόν ὀρυμαγδό βλασφήμων θεωρειῶν πού δέχεται ἀπαραμύθητο τό ποίμνιο, περί τήν ἀμώμητον Πίστη του, τήν ἁγίαν Ὀρθοδοξίαν.
Σεβασμιώτατε,
τό ποίμνιο, τό λογικό ποίμνιο τοῦ Χριστοῦ, ἔχει ἀνάγκη ἀπό πνευματική τροφή.
Τροφή πού θά τό ἀφυπνίσει καί θά τονώσει τήν Πίστη του περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλη φορά, καθώς ζεῖ καί κινείται σέ μιά ἐποχή πού τά πάντα γύρω ἀνατρέπονται, σχετικοποιούνται καί διαλύονται-χάνονται.
Τό ποίμνιο διψᾶ -κυριολεκτικά διψᾶ- ἀπό τέτοιου εἴδους ὁμιλίες καί κηρύγματα.
Σεβασμιώτετε,
πολύ μᾶς ἀναπαύσατε μέ τόν λόγον σας καί θά τολμήσω νά πῶ ὅτι μέ αὐτόν θέσατε τόν δάκτυλον «εἰς τὸν τύπον τῶν ἥλων» δεικνύοντες τά πραγματικά αἴτια τῶν σοβώντων καταστάσεων.
Σᾶς εὐχαριστοῦμε έκ βάθους καρδίας καί υἱκῶς ἐξαιτούμεθα τάς θεοπειθεῖς πρός Κύριον προσευχάς σας.
Θεόδωρος Σ.

ΥΓ. Εὐχαριστοῦμε ἰδιαιτέρως καί τό ἀγαπητό ἰστολόγιο << ΑΚΤΙΝΕΣ>> γιά τίς λίαν περιεκτικές καί φυπνιστικές ἀναρτήσεις πού μᾶς παρέχει ἐπί διαφόρων θεμάτων.

Ανώνυμος είπε...

"Να καταλάβουμε ότι ουκ έστιν ουδενί άλλω ή σωτηρία." (ΔΕΝ υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο η σωτηρία, εκτός από τον Ιησού Χριστό).

Οι άλλοι Επίσκοποι της Εκκλησίας, τα δέχονται και τα πιστεύουν αυτά τα αληθέστατα λόγια;
Εάν τα πιστεύουν, τότε γιατί δεν ελέγχουν δημόσια, τους Οικουμενιστές οι οποίοι φθείρουν όχι μόνο την (Ορθόδοξη) Εκκλησία αλλά φθείρουν επίσης και τους αιρετικούς και αλλόθρησκους, τους οποίους εμμέσως συμβουλεύουν να παραμένουν στις πλάνες τους;

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς προσπαθεί να αγωνίζεται για την Πίστη.

Αντιοικουμενιστής αναγνώστης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com