10 Ιουν 2018

Αδικαίωτο Δίστομο

Σαν σήμερα, το 1944, οι Γερμανοί διέπραξαν τη σφαγή στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας. Θύματα της δολοφονικής μανίας τους ήταν 228 άμαχοι. Ανάμεσά τους, 119 γυναίκες, αλλά και 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων.

Οι «γενναίοι» στρατιώτες του «χιλιετούς» Ράιχ μακέλεψαν μικρά παιδιά, άοπλους πολίτες, γυναίκες που έβλεπαν τις οικογένειές τους να θερίζονται σαν στάχυα από τους ομοεθνείς του... Γκαίτε. Ακριβώς την ίδια ημέρα οι Γερμανοί, που έβλεπαν τον πέλεκυ της Νεμέσεως να πλησιάζει το κεφάλι του καθεστώτος που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν και τη φοβερή σφαγή στο Οραντούρ-σιρ-Γκλαν, το μικρό ορεινό χωριό που βρίσκεται στην κεντροδυτική Γαλλία και απέχει μόλις 23 χλμ. από τη Λιμόζ.
Εκεί, ο στρατός του Ράιχ εκτέλεσε εν ψυχρώ 642 αμάχους. Στα θύματα περιλαμβάνονταν 254 γυναίκες και 207 παιδιά. Η βία, πέρα από κάθε μέτρο και λογική, που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για την παραδειγματική αντιμετώπιση αντάρτικων ενεργειών, ακόμα κι αν αυτές είχαν γίνει πολύ μακριά από τους τόπους των μαζικών εκτελέσεων, παραπέμπει σε εποχές της ανθρωπότητας όπου ο απαράβατος νόμος για τους κατεχόμενους λαούς και όσους είχαν χάσει πολέμους ήταν το Vae victis (ουαί τοις ηττημένοις).
Ο γερμανικός στρατός σε καθημερινή βάση προέβαινε σε αποτρόπαια και μαζικά εγκλήματα, τα οποία θα έκαναν ακόμα και τον Αττίλα τον Ούνο να ζηλέψει την αποτελεσματικότητα αυτού του λαού στις εκκαθαρίσεις.
Το κράτος που δημιούργησε μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία και το οποίο μερικοί διαφημίζουν ως «πρότυπο» χτίστηκε πάνω στο αίμα, στα κόκαλα και τα δάκρυα εκείνων που κατασφάχτηκαν από τους στρατιώτες της. Επιπλέον, η ενωμένη πια Γερμανία οφείλει το μεγαλύτερο κομμάτι της ευημερίας της στο γεγονός ότι δεν πλήρωσε τα σπασμένα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε χώρες που ξεθεμελίωσε.
Οι Ρώσοι υπολογίζουν τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλουν οι Γερμανοί στη χώρα τους γύρω στα 3-4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, σε περίπτωση που αιτηθούν επανορθώσεων χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, το κόστος για τους Γερμανούς θα είναι περί τα 2-3 τρισεκατομμύρια ευρώ. Και, φυσικά, υπάρχουν και η Ελλάδα και τα απαράγραπτα δικαιώματά της. Η Γερμανία μάς οφείλει μόνο για το αναγκαστικό δάνειο 300-500 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αρα, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Γερμανία δεν είναι απλά ο μεγάλος οφειλέτης στην Ευρώπη, αλλά ο μεγάλος κατά συρροή δολοφόνος που δεν έχει πληρώσει για τα εγκλήματά του. Το εξοργιστικό με την ελληνική περίπτωση είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη έχοντας ως βασική εξαγγελία της τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τη Γερμανία και τώρα σιωπά. Η σιωπή της δεν είναι ύποπτη, αλλά ένοχη.
dimokratianews,10.06.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com