19 Ιουν 2018

Οι τέντες, οι κλακαδόροι, η γραβάτα και οι έλεγχοι

Με την υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ, οι δύο πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ έσπευσαν να πιαστούν από το χέρι και να τα υψώσουν στον ουρανό σε μια κίνηση νίκης και ικανοποίησης.

Την ώρα, μάλιστα, της οικογενειακής φωτογραφίας, ο πανευτυχής Ζόραν Ζάεφ έβγαλε τη γραβάτα του και τη χάρισε στον κ. Τσίπρα. 
Οι δύο λευκές τέντες που είχαν στηθεί για την εκδήλωση της υπογραφής δίπλα στη Μεγάλη Πρέσπα είχαν αταίριαστο κόσμο. Στην πρώτη, τη μεγάλη, όπου είχε στρωθεί ακόμη και μοκέτα για να υποδεχτεί τους υψηλούς καλεσμένους, οι θεατές δεν ήταν οι δημοσιογράφοι, αλλά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Κουράκης, Τριανταφυλλίδης, Μηταφίδης και άλλα στελέχη της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών- έως... κλακαδόροι που δημιουργούσαν κάθε τρεις και λίγο συνθήκες κερκίδας. Χειροκροτήματα, σφυρίγματα, ιαχές υπέρ του Τσίπρα αλλά και του Κοτζιά και πολλά άλλα. Ηταν τόσο χαρούμενοι που οι καμεραμέν και οι φωτογράφοι αναγκάστηκαν να φωνάξουν «καθίστε κάτω» για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους! Στην πίσω, μικρότερη σε διαστάσεις και χωρίς μοκέτα τέντα, κάθισαν οι δημοσιογράφοι που αναγκάστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους μέσω μιας τηλεόρασης!
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Από νωρίς χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, ενώ στα διόδια του Πολύμυλου σταματούσαν τα λεωφορεία με τους διαδηλωτές που πήγαιναν στο Πισοδέρι για το συλλαλητήριο, ενημερώνοντας ότι για αυτούς ο δρόμος είναι κλειστός από την Καστοριά και ότι έπρεπε να κατευθυνθούν στο σημείο συνάντησής τους μέσω Φλώρινας.
Ακόμη και εμείς, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, ελεγχθήκαμε καθ' οδόν για τις Πρέσπες όχι μία ούτε δύο, αλλά πέντε φορές προτού φτάσουμε στις λευκές τέντες! Εντύπωση προκάλεσε η ήσυχη παρουσία του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, ο οποίος μπορεί να βοήθησε σε ό,τι του ζητήθηκε για την εκδήλωση, ωστόσο ούτε στιγμή δεν πέρασε στην τέντα των επισήμων. 
Αντίθετα, προτίμησε να καθίσει για λίγο στην τέντα των δημοσιογράφων και μετά σε ένα καφέ του χωριού, δείχνοντας στεναχωρημένος και μουδιασμένος, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε.
dimokratianews18.06.2018
Προκλητική ανάρτηση Μηταφίδη για το γεύμα με τους Σκοπιανούς!

dimokratianews18.06.2018
Πιο προκλητικός από ποτέ εμφανίστηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Τη χθεσινή αποφράδα ημέρα για τη Μακεδονία μας ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και γνωστός συνδικαλιστής βρέθηκε πουρνό πουρνό στο υπόστεγο που «στήθηκε» στο χωριό Ψαράδες, χαμογελούσε συνεχώς, συζητούσε περιχαρής με συναδέλφους του βουλευτές και καταχειροκροτούσε καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής ξεπουλήματος της Ιστορίας μας στα Σκόπια.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ανέβασε στο facebook φωτογραφίες από τη «φιέστα» και το γεύμα που ακολούθησε, βάζοντας τον τίτλο «Μακεδονική Σαλάτα». Στο τραπέζι συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε νομούς της Μακεδονίας (Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης) και βουλευτές από την ΠΓΔΜ που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας τους. Το... τσιμπούσι (συνάντηση) πραγματοποιήθηκε αφού υπογράφτηκε η συμφωνία και οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών και τους συνεργάτες τους μετέβησαν στην ΠΓΔΜ για να γευματίσουν.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Οι συριζαίοι και οι Σκοπιανοί βουλευτές συμφώνησαν να μείνουν σε επικοινωνία και να εξετάσουν σε ποιους τομείς μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com