12 Ιουν 2018

Εθνική αυτοκτονία!

Εθνική αυτοκτονία!
Τηλεφώνησε ο Ζάεφ στον Τσίπρα και σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία
Η κυβέρνηση παραδίδει τη Μακεδονία και ετοιμάζεται για μια σειρά από επώδυνες υποχωρήσεις (γλώσσα, εθνότητα κ.λπ.)
Απίστευτη δήλωση από τον Κοτζιά: Ο Ζόραν θα αποφασίσει το όνομα...

Σε ένα τηλεφώνημα διάρκειας μίας ώρας ο Αλέξης Τσίπρας επικύρωσε χθες, όπως όλα δείχνουν, την... εθνική αυτοκτονία, εκχωρώντας και επισήμως την ονομασία «Μακεδονία» -μαζί με το τεράστιο ιστορικό φορτίο της, καθώς και με όλους τους συμβολισμούς που φέρει από αρχαιοτάτων χρόνων- στους Σκοπιανούς. Ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τελικά τον πρωθυπουργό και απομένει πλέον η σημερινή, νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών για να σφραγιστεί με τον πλέον δραματικό τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα μια προδοτική συμφωνία, με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρεί ότι καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε: τη Μακεδονία.
Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ζάεφ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι στη χθεσινή επικοινωνία συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις. Εφόσον στη σημερινή επικοινωνία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών τα βρουν σε όλα, τότε τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν και θα υπογράψουν τη συμφωνία στις Πρέσπες. Σε αυτό το φορτισμένο κλίμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που δίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος και το κόμμα του, οι ΑΝ.ΕΛ., δεν συναινούν στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.
Την ύπαρξη συμφωνίας επιβεβαίωσε ευθέως ο Νίκος Κοτζιάς, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι, μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ, έγινε το αποφασιστικό βήμα για την εύρεση κοινού τόπου στο ονοματολογικό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra Channel, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε όσα είχε πει και προ ημερών, με φθηνές δικαιολογίες περί της ανάγκης ανάπτυξης καλών σχέσεων με τους γείτονες, χάριν μιας θολής σταθερότητας στην περιοχή, προσπαθώντας να παρουσιάσει τη διαπραγμάτευση ως μονόδρομο για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ άφησε να εννοηθεί ότι το όνομα θα κλείσει οριστικά σήμερα, στη συνομιλία των πρωθυπουργών, και αποκάλυψε ότι ο κ. Ζάεφ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι το «Βόρεια Μακεδονία».
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η ονομασία θα συνοδεύεται με αναγνώριση από την ελληνική πλευρά της γλώσσας, που θα λέγεται «μακεδονική», σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977, και με αναφορά στο ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα. «Στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται πως δεν έχει καμιά σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμιά κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμιά σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι «θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα-φίλο», προσθέτοντας: «Δεν θέλω να φερθούμε σε μια μικρότερη χώρα όπως φέρθηκαν άλλοι σε εμάς. Αυτός που ασκεί εξωτερική πολιτική πρέπει να λύνει προβλήματα για τη χώρα. Πολλές φορές θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μια αγανάκτησή μου... Η φίλη χώρα δεν έχει καμιά διάθεση για αλυτρωτισμούς, όπως ο Γκρούεφσκι, που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με τη Νέα Δημοκρατία - μην κρυβόμαστε. Η γλώσσα τους δεν έχει καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Η ταυτότητά τους είναι άλλη».
Επιβεβαίωσε το «έγκλημα» ο Σκοπιανός πρωθυπουργός
Για «ιστορική συμφωνία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και επιβεβαιώνοντας το εθνικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Ελλάδας. «Μιλήσαμε για μία ώρα, είναι μια ιστορική συμφωνία. Απομένει να μιλήσουμε αύριο (σήμερα), με αισιοδοξία, για να βρούμε μια λύση. Η αισιοδοξία μου θα υλοποιηθεί» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο telma και μίλησε για μία «δίκαιη και ισχυρή συμφωνία, που θα ανοίξει στη χώρα του την πόρτα για καλύτερες ημέρες». Ο κ. Ζάεφ αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα και χαρακτήρισε «σημαντικό και δίκαιο να ανακοινωθεί η απόφαση και από τις δύο πλευρές. Το έντιμο είναι ο σεβασμός προς όλους σε αυτή τη διαδικασία». Πρόσθεσε δε πως «όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει NATO χωρίς την αλλαγή της ονομασίας».
Στη Μόσχα από αύριο ο Κοτζιάς για «μπίζνες», Τουρκία Βαλκάνια και Μ. Ανατολή
Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, εν μέσω μιας ιδιαίτερας περίπλοκης κατάστασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά και σε μία περίοδο κατά την οποία οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους λόγω του φλερτ Ρωσίας - Τουρκίας, πραγματοποιεί αύριο και ως την Πέμπτη 14 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Αύριο ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθούν η κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, η οικονομία, οι επενδύσεις και η ενέργεια. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, οι σχέσεις των δύο χωρών με την Τουρκία και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα, παρά τις συμμαχικές υποχρεώσεις της, σε αρκετές περιπτώσεις και σε ζητήματα που τέθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο έλαβε θέση υπέρ της Ρωσίας, διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα. Αυτούς θέλει να εκμεταλλευτεί ο κ. Κοτζιάς για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, ώστε στη συνέχεια να προγραμματιστούν η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη του έτους.
dimokratianews,12.06.2018

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και υπάρχουν ακόμη "Έλληνες" που σκέπτονται να ψηφίσουν και πάλι αυτούς τους Εφιάλτες!

Ανώνυμος είπε...

Oυδέποτε πολιτικοί τόσο σπιθαμιαίου αναστήματος σε τόσο λίγο χρόνο κακούργησαν τόσο πολύ σε βάρος του Έθνους.
Οι συριζαίοι φασίστες της "πολιτικής ορθότητας" και του εθνομηδενισμού θύουν και απολύουν άνευ ουσιαστικής αντιδράσεως και αντιστάσεως. Έχουν καταληφθεί από αμόκ καταστροφής των πνευματικών στηριγμάτων του Έθνους.
Οι Πηλιογούσηδες της συμμορίας του Τσίπρα πρόδωσαν και τη Μακεδονία μας.
Ήδη η αδέκαστη Ιστορία τους έχει αναγράψει με μελανά γράμματα στις δέλτους της.
Απομένει και η αντίδραση του κυρίαρχου, κατά το Σύνταγμα, ελληνικού λαού.
Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία του τελευταίου θα αναλάβη, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τις ευθύνες της.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του "συγκυβερνήτη" Καμμένου που αντί να αποσύρει την εμπιστοσύνη του κόμματός του αρκέστηκε απλώς στη δήλωση πως δεν θα ψηφίσει την προδοτική συμφωνία! Κατάντια!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com