29 Ιουν 2018

Αθεΐα. (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για atheism
ΑΘΕΪΑ
    Πολλοί ανόητοι, ειδικά στις ημέρες μας, δηλώνουν πως είναι άθεοι, χωρίς καν να γνωρίζουν τι σημαίνει αθεΐα. Υπάρχουν πολλές αιτίες, που οδηγούν μερικούς ανθρώπους να δηλώνουν άθεοι, όμως μία είναι η ρίζα της αθεΐας και ένας είναι που την ανακάλυψε και την εφήρμοσε. Άθεος είναι αυτός, που πρώτα ήταν φίλος με τον Θεό και ξαφνικά έγινε αντάρτης, αποστάτης και εχθρός του Θεού. 

Το πρώτο δημιούργημα του Θεού, που έκανε αυτά τα φοβερά, είναι ο Εωσφόρος διάβολος. Αυτός λοιπόν, ο πρώην αγαπητός Αρχάγγελος του Θεού, που ήτανε στον Παράδεισο, ξαφνικά ανακάλυψε την ανταρσία και έπειτα την αθεΐα, που σημαίνει υπερηφάνεια και άσπονδη έχθρα προς τον Θεό. Και ενώ πριν στον Παράδεισο υπηρετούσε και προσκυνούσε την Αγία Τριάδα, τώρα υπηρετεί και προσκυνεί τον εαυτό του! αφού αυτοανακηρύχθηκε Θεός. Αυτό σημαίνει άθεος αγαπητοί μου, το να μην πιστεύει πουθενά ο άνθρωπος, παρά μόνο στον εαυτό του και στην ύλη που τον υπηρετεί.
     Έτσι λοιπόν, ας προσέξουν καλά οι σημερινοί φαντασμένοι δηλωμένοι άθεοι –που δυστυχώς, πολλοί από αυτούς έχουν την κυβέρνηση της χώρας μας- διότι αυτή η καταστροφική τρέλα, οδηγεί με σιγουριά στην αγκαλιά του διαβόλου, αφού όσοι είναι εκούσια μακριά από τον αληθινό Θεό, τους καταπίνει μετά βουλιμίας ο διάβολος. Έτσι λοιπόν, αγαπητοί μου, οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι πάνω στην γη είναι οι άθεοι. Άλλωστε, όλοι μας έχουμε φρίξει τον τελευταίο καιρό, βλέποντας τα εγκληματικά νομοσχέδια των αθέων κυβερνώντων μας, που έχουνε πλήξει κατά πολύ την ενδοξότατη Ελλάδα μας. Ώστε, καλά έλεγε ο μέγας Ρώσος λογοτέχνης Ντοστογιέφσκι:«χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Έτσι λοιπόν, οφείλουν να είναι τουλάχιστον ειλικρινείς όσοι δηλώνουν άθεοι, πως αρνήθηκαν την πίστη στον αληθινό Θεό και πιστεύουν στον εαυτό τους. Διότι, όταν η Αγία Τριάδα έπλασε τον άνθρωπο, του έβαλε μέσα του την πίστη να είναι έμφυτη προς τον Πλάστη του, χωρίς βέβαια να του καταργεί την ελευθερία. Εάν ο Θεός μας, δεν έδινε την ελευθερία στο πλάσμα του, τον άνθρωπο, τότε θα ήταν τύπου ρομπότ ο άνθρωπος και όχι δημιούργημα κατ’ εικόνα Θεού και ομοίωσιν. Μακριά από τον αληθινό Θεό αγαπητοί μου, δεν υπάρχει ίχνος ελευθερίας, αλλά μόνο ταραχή, ασυδοσία, αναρχία και άλλα πολλά παρόμοια, που οι σημερινοί άθεοι τα ονομάζουν «ελευθερία»! Και δυστυχώς,καυχώνται γι’ αυτήν την ελεεινή κατάσταση.
     Να που η αθεΐα στις μέρες μας, αρχίζει να προβάλλεται με πολύ θράσος,ως ο τέλειος τρόπος ζωής και αν πούμε πως είναι ένα από τα σημεία των καιρών, δεν θα αστοχήσουμε, διότι παγκοσμίως προετοιμάζουν την έλευση του πρώτου αθέου και αρχηγού των αθέων. Έτσι, η Αριστερά που έχει βάση την αθεΐα, μαζί με την ομοφυλοφιλία και το Ισλάμ, είναι τρία πολύτιμα όπλα για το αντίΧριστο σύστημα εναντίον της Ορθοδοξίας, όπως σαφέστερα το έχω επισημάνει σε παλαιότερο κείμενό μου. Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, οι άθεοι παραθέτουν τράπεζα κρεοφαγίας, εντελώς δωρεάν! Είδατε άσπονδο μίσος, προς τον Χριστό και τους πιστούς Του; Φυσικά,εκμεταλλεύονται το άκακο και το πράο των Χριστιανών και τα κάνουν αυτά, διότι δε νομίζω, πως θα τολμούσαν να κάνουν τα ίδια σε μία χώρα ισλαμική, ώστε να παραθέσουν κρέας χοιρινό, και μάλιστα, σε καιρό που έχουν νηστεία για το ραμαζάνι τους. Αν τολμήσουν και το κάνουν αυτό, πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα γυρίσει κανείς ζωντανός από εκεί!
     Εμείς, όπως ευχόμαστε για τον εαυτό μας, να μας δίνει ο Χριστός καλή μετάνοια, έτσι το ίδιο ευχόμαστε και για τους ανοήτους αθέους, να δώσει ο Χριστός να έρθουν σε μετάνοια, ώστε να απαλλαχθούν και σωθούν, από την επάρατη εωσφορική αθεΐα. Αμήν.
Ἅγιον Ὄρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com