29 Μαΐ 2018

Η ελευθερία (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Έκπληξη μεγάλη μου προκάλεσαν οι δηλώσεις ορισμένων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το παράνομο νομοσχέδιο της αναδοχής/υιοθεσίας μικρών παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ αρχικά ομολόγησαν πως δεν συμφωνούν μ΄ αυτόν τον καταραμένο νόμο, αλλά θα κηρύττουν στο ποίμνιό τους αυτά που έχει ορίσει για την οικογένεια ο Χριστός και οι Απόστολοί Του.

 Όμως στη συνέχεια, είπαν το εξής οξύμωρο και διπλωματικό: «αν θέλουν κάποιοι άνθρωποι να νομοθετούν τέτοιους νόμους ανήκει στην ελευθερία την δική τους.»!!! Ερωτούμε αυτούς τους μητροπολίτες, τί είδους ελευθερία εννοούν πως έχουν όσοι θέλουν να νομοθετούν εγκληματικά νομοσχέδια; Από πού αντλούν τέτοια πρωτόγνωρη ελευθερία; Ας ερευνήσουν οι αγαπητοί μας μητροπολίτες, υπάρχει τέτοιου είδους «ελευθερία» στις εντολές του Χριστού και στο Σύνταγμα της Ελλάδος μας; Εφόσον βεβαίως δεν υπάρχει τέτοια παράνομη εντολή, ποιός άραγε τους παρέχει τέτοια ελευθερία; Τελικά, μπορεί ο άνθρωπος από μόνος του να νομοθετεί καταστροφικά νομοσχέδια, επειδή το απαιτεί η ελευθερία του, όπως τονίζουν οι μητροπολίτες μας; Εάν, μη γένοιτο, είναι έτσι, τότε βρισκόμαστε στο νόμο της ζούγκλας των ανθρωποφάγων.
Μήπως Σεβασμιώτατοι μητροπολίτες μας, φοβόσαστε να εκφράσετε την Αλήθεια του Χριστού; Μήπως έχετε ενδώσει στην εύκολη λύση του συμβιβασμού; Μάλλον αυτό είναι, διότι αν ερευνήσετε τον βίο των προκατόχων σας, θα βγάλετε εύκολα τα συμπεράσματά σας. Αλλά τι λέω; Ούτε καν την Εκκλησία της Μολδαβίας δεν θέλετε να μιμηθείτε, που σύσσωμο το εκκλησιαστικό σώμα, αφόρισε την κυβέρνησή της, που ψήφισε τον αντιρατσιστικό νόμο! Εδώ η κυβέρνηση της χώρας μας, όλα τα εγκληματικά νομοσχέδια ψήφισε και εσείς τα έχετε δικαιολογήσει, πως ανήκουν στην ελευθερία τους! Γιατί σεβασμιώτατοι, δεν χρησιμοποιείτε και εσείς το επιτίμιο των αφορισμών; τί περιμένετε; Μην αργοπορείτε άλλο, διότι ο λαός της Ελλάδος, αρχίζει να σας νοιώθει σαν διπλωμάτες πολιτικούς και όχι σαν μητροπολίτες του Χριστού. Εμείς όλοι, τα λογικά πρόβατα του Χριστού, ολοψύχως ευχόμεθα, να δούμε επιτέλους τα στόματά σας να γίνουν χρυσά, σαν του ιερού Χρυσοστόμου και πάντων των Αγίων μας.Αμήν.
Σκήτη Κουτλουμουσίου
ἍγιονὌρος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιασει το στομα του.

Ανώνυμος είπε...

σωστά όσα εκθέτει ο σεβαστός μοναχός και διάδοχος του οσίου Παϊσίου , π Αρσένιος!

Τίμος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com