2 Μαΐ 2018

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή - Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα «μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας».

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Ενωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές παρατηρήσεις που είχαν εκφραστεί τόσο από φορείς όσο και από κόμματα προχώρησε σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές.
Ετσι, μεταξύ άλλων καταργείται και δεν θα ισχύσει το ανώτατο όριο ηλικίας σε περιπτώσεις συγγενικής αναδοχής, ενώ επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση του αναδόχου και κατά τη στρατιωτική θητεία του παιδιού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-kathimerini.gr 02/05/2018
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδοχη παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια κατάφερε να διχάσει το Κίνημα Αλλαγής.
Στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε για την τελική της στάσης στην ολομέλεια ενώ το Ποτάμι ψήφισε θετικά.
Με δεδομένες τις αντιδράσεις που υπάρχουν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και την προειδοποίηση βουλευτών του κινήματος όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια όποια θέση και να πάρει το κόμμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου που είναι εισηγήτρια προσπάθησε να συγκεράσει όλες τις απόψεις και αναφερόμενη στο επίμαχο άρθρο ζήτησε « το θέμα της αναδοχής να γίνει πιο ευέλικτο όχι για να αποκλείσει τον οποιοδήποτε αλλά για να πάμε στην προστασία του παιδιού. Να το πούμε καθαρά, να κρίνεται και να επιλέγεται το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο. Και η επιλογή να γίνεται με βάση το συμφέρον του παιδιού». Ωστόσο η κ. Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν ζητεί να γίνεται επιλογή αναδόχων γονέων με βάση την σεξουαλική τους ταυτότητα ή άλλο κοινωνικό κριτήριο.
Πάντως στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναταραχή και βουλευτές όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Μιχάλης Τζελέπης, ο Γιώργος Αρβανητιδης και άλλοι σε κατ´ ιδίαν συζητήσεις αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη.
Πηγή: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια | iefimerida.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ελεεινή και τρισάθλια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθεί άνευ αιδούς και συστολής το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για αδίστακτο εσμό κρημνιστών, ισοπεδωτών και ανατροπέων των πάντων. Και όλα αυτά τα επιτρέπει ο Τριαδικός Θεός ένεκα των πολλών και φρικτών ανομιών μας (πορνείες, μοιχείες, ασέλγειες, κλοπές, αδικίες, αμβλώσεις, φρικιαστικά εγκλήματα κ.ο.κ.). Οι άμβωνες των ναών έπρεπε, κατόπιν τούτου, να έχουν σεισθεί από κηρύγματα μετανοίας, αφυπνιστικά των κοιμωμένων συνειδήσεών μας. Πλην, όμως, επαινετέων εξαιρέσεων κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.
Ο Θεός να μας λυπηθεί γιατί αν συνεχισθεί η αποστασία μας από Αυτόν κάποια μεγάλη καταστρφή μας επιφυλάσσεται!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Υψηστο εργοα αυτης της κηβερνησεως ειναι να θυσει και να απολεσει ,
οτι ιερο ,οτι οσιο , οτι εξαισιο στο διαβα των αιωνων απο της αρχαιοτητος μεχρι σημερον
δημιουργησε το πνευμα του ελληνικου λαου,που το προσεφερε σαν φως και στους αλλους λαους,
διοτι ειναι αναξιοι μιας τετοιας βαριας πνευματικης κληρονομιας,σφραγισμενης με το αιμα των Ελληνων προ και μετα Χριστων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ οι εγκληματίες επί του έργου. Έργο καταστροφής και διάλυσης της Ελληνικής Οικογένειας και του Ελληνισμού.

Γιατί άραγε οι "ανθρωποι" αυτοί θεωρούν... σωστό και καλό αυτό το έκτρωμα νομοσχέδιο;
Γιατί τόση ανυπομονησία και σφοδρότητα να ψηφίζουν ο,τιδηποτε είναι εναντιον του Θεϊκού Νομου και του Συντάγματος των Ελληνων ;
Γιατί αυτοί οι βρυκόλακες βρίσκουν χαρά στο να καταστρεψουν συνειδητά κάθε τι εναρμονισμένο με τους φυσικούς νόμους και της υγιούς Κοινωνίας;

Ποτέ στην ανθρώπινη Ιστορία δεν υπήρξαν παρόμοιες καταστάσεις εκτός από την εποχή των Σοδομων και Γομορων .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com