30 Μαΐ 2018

Τα ΜΜΕ ξέχασαν την Άλωση της Πόλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλωση της Πόλης
Η Κωνσταντινούπολις, η πόλις των πόλεων, ήταν και παραμένει ένα από τα πολύτιμα πετράδια στο στέμμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Το μεγαλείο και η ακμή της δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπεροχής του Ελληνισμού, όταν αυτός συνδυάστηκε με τη νέα πίστη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον χριστιανισμό.

Η Άλωση της Πόλης είναι ένα γεγονός που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και, δυστυχώς, μετακίνησε τεράστια αποθέματα οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος στην Ανατολή (Οθωμανική Αυτοκρατορία) αλλά και στη Δύση. Οι μόνοι που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημίες από αυτή την απώλεια ήταν οι Έλληνες. Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους και εκατόμβες θυμάτων, που μακελεύτηκαν από τον τρισβάρβαρο δυνάστη, ήταν μερικά από τα τραύματα που άνοιξαν στα πλευρά του έθνους μας. Είναι στ’ αλήθεια αποφράς αυτή η ημέρα και μαύρη η θύμησή της. Μαύρη αλλά απαραίτητη. Ο,τι λησμονούμε μπορεί με τη μία ή την άλλη μορφή να επαναληφθεί, και αυτό ουδείς Έλληνας θα το επιθυμούσε. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ Β΄ δεν είναι υποσημείωση στις ζωές μας. Αυτό το γεγονός ακόμα μας επηρεάζει και οφείλουμε να γνωρίζουμε γιατί και πώς συνέβη.
Κι αυτό το γεγονός, το μέγα, περνάει απαρατήρητο από τα ΜΜΕ της χώρας μας. Ενώ υπάρχουν αμέτρητες ώρες για προβολή άθλιων ριάλιτι, που ενίοτε κινούνται στα όρια της πορνογραφίας, για μετάδοση ανούσιων ειδήσεων, για πολιτικές κοκορομαχίες (όπου στο βάθος πάντα υπάρχει η συναίνεση στα βασικά), υπάρχει χρόνος για ταινίες, σίριαλ και τηλεπωλήσεις, δεν διατίθεται ούτε λεπτό για να προβληθεί η ελληνική Ιστορία ως έχει και όπως πρέπει να διδαχθεί.
Ο θρίαμβος της ασημαντότητας είναι νόμος απαράβατος για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Ισως με αυτόν τον τρόπο, με την αποφυγή της ανάδειξης των καίριων ζητημάτων, που αφορούν την κοινωνία, τα εξαρτώμενα από την παρακμή ΜΜΕ να επιθυμούν να διαιωνίσουν την κατάσταση που τα τρέφει. Αυτή, όμως, η κατάσταση έχει οδηγήσει το έθνος μας στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής.
Μόνο η ιστορική γνώση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα.
dimokratianews,30.05.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com