24 Μαΐ 2018

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θέλει ένωση και με τους Ουνίτες!

ounitis porosenko
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κοινωνεί από τον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ειδήσεων «Ukrinform», ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά το ταξίδι εργασίας στην περιφέρεια Χμελνίτσκυ, στις 19 Μαΐου 2018, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενώσεως των τεσσάρων πλέον μεγαλύτερων Εκκλησιών της Ουκρανίας: «Τέσσερις Εκκλησίες διχάζουν τη χώρα, ενώ μια Εκκλησία την ενώνει. Σαν τον καθαρό αέρα χρειαζόμαστε την ενότητα, μάλιστα με την εξωτερική επίθεση κατά του κράτους μας, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά».
Οι τέσσερις μεγαλύτερες ομολογίες της Ουκρανίας είναι: η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, οι δύο μη αναγνωρισμένες σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες ομάδες, δηλαδή το «Πατριαρχείο Κιέβου» με επικεφαλής τον Φιλάρετο Ντενισένκο, και η «Ορθόδοξη Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ουκρανίας» με επικεφαλής τον Μακάριο Μαλέτιτς καθώς και η Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία της Ουκρανίας (Ουνίτες) με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.
Είναι γνωστό, ότι προτού εκλεγεί Πρόεδρος της Ουκρανίας το 2014 ο Πέτρο Ποροσένκο ήταν Ορθόδοξος χριστιανός.
Το 2014 το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες, όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κοινωνεί από τον Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ σε Ελληνόρυθμο Καθολικό Ναό.
Παλαιότερα ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι η αφοσίωση στην έδρα της Ρώμης, θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο ενότητας των Εκκλησιών στην Ουκρανία.
Ρεπορτάζ: romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com