17 Μαΐ 2018

Η περίπτωση του 21χρονου στο Παρίσι και η «πολυπολιτισμική εκπαίδευση»

ΓΑΛΛΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ
Η περίπτωση του 21χρονου στο Παρίσι και η «πολυπολιτισμική εκπαίδευση»

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle
Γάλλος, γεννημένος στην Τσετσενία, ο 21χρονος μουσουλμάνος που μαχαίρωσε αθώους πολίτες το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι. «Γεννήθηκε στην Τσετσενία, αλλά μεγάλωσε και σχημάτισε την προσωπικότητά του και τις πεποιθήσεις του στη γαλλική κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι, αν είχε μεγαλώσει στην Τσετσενία, η μοίρα του θα ήταν διαφορετική» είπε ο Τσετσένος πρόεδρος. 
Οντως ο 21χρονος Τσετσένος, που πήρε το κουζινομάχαιρο να σφάξει όποιον βρει στο διάβα του φωνάζοντας Αλλάχου άκμπαρ, πήγε στη Γαλλία σε ηλικία τριών ετών, φοίτησε σε γαλλικό σχολείο και στην ηλικία των 13, χωρίς καν να έχει τελειώσει το σχολείο, του προσφέρθηκε απλόχερα η γαλλική υπηκοότητα. Μία υπηκοότητα που σε άλλες εποχές ήταν σχεδόν αδύνατο να πάρεις, ακόμη κι αν ζούσες στο Παρίσι δεκαετίες, είχες προσφέρει στο γαλλικό κράτος και μιλούσες γαλλικά καλύτερα από Γάλλο.
Στο σχολείο θα έμαθε όλα αυτά τα εκπληκτικά περί ανοχής και σεβασμού στο «διαφορετικό», όποιο κι αν είναι αυτό, θα αισθάνθηκε ιδιαίτερη αξία ως μουσουλμάνος, αφού δεν υπάρχει βιβλίο που να μην τους αναφέρει ή κείμενο που να μην ωραιοποιεί το Ισλάμ, θα διδάχθηκε τις αρχές του «κοσμικού» κράτους, όπου ο χριστιανισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται. Μπορεί ωστόσο να εκδηλώνεται το Ισλάμ και να επιβάλλει στα σχολεία τις διατροφικές του συνήθειες. Θα βρήκε εύκολα τζαμί ή αίθουσα προσευχής, καθώς τα Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ντουμπάι, η Αλγερία και το Μαρόκο χρηματοδοτούν αφειδώς την ίδρυσή τους και τους ιμάμηδές τους. Για την ιστορία, η Γαλλία το 1970 είχε συνολικά 100 τζαμιά. Σήμερα έχει 2.500, μη ελεγχόμενα, καθότι μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος, και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Σε αυτά προστίθενται και πολλοί παράνομοι χώροι προσευχής. 
Η οικογένειά του ζει σε ένα από τα multi-culti ghetto του Παρισιού. Προφανώς, πιστή και αυτή στις αρχές του Ισλάμ, μέσα στις οποίες μεγάλωσε ο ίδιος, σε μία χώρα ωστόσο με εντελώς διαφορετική κουλτούρα. Κουλτούρα την οποία δεν αποδέχθηκε, αν και η Γαλλία τον τίμησε κάνοντάς τον πολίτη της.
Η περίπτωση του νεαρού Γαλλοτσετσένου, όπως και αυτές των υπόλοιπων ισλαμιστών δολοφόνων, Γάλλων δεύτερης και τρίτης γενιάς, αποδεικνύει περίτρανα ότι όλη αυτή η «πολυπολιτισμική εκπαίδευση», όλες αυτές οι ανοησίες του «σεβασμού στο διαφορετικό», ακόμη κι όταν αυτό σκοτώνει, βιάζει, ακρωτηριάζει και κακοποιεί, εκπαιδεύουν απλά στρατιώτες του ISIS. Κι αυτό γιατί, αντί να απαλείφουν ελαττώματα, πάθη και ένστικτα, τα ενισχύουν, κάνοντάς τα αποδεκτά και δίνοντάς τους αξία. Πριν από τον σεβασμό στο κάθε «διαφορετικό» υπάρχει ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Είναι προφανές ότι αυτό η «πολυπολιτισμική εκπαίδευση» δεν το διδάσκει.
dimokratianews, 17.05.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com