12 Απρ 2018

Η Εκκλησία υπό διωγμόν. Τι τραβάει το δυστυχισμένο μάθημα των θρησκευτικών!

Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί
“…..Τι τραβάει αυτό το δυστυχισμένο το μάθημα των θρησκευτικών! Θα το καταργούσαν μια και καλή, αν δεν ήθελαν να τα έχουν καλά και με την χριστιανική Ευρώπη, από την οποία ζητιανεύουν συνεχώς δανεικά. Προς το παρόν προσπαθούν να το μεταβάλουν σε μάθημα… αθεΐας (ολική αντιστροφή)….”
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ
Του κ. Θ. Β. Κετσέα, Ιατρού

Με μια πλειοψηφία 35,6% κατέκτησε την εξουσία το 2015 ένα κόμμα, που εκθείασε τον εαυτό του σαν «πρώτη φορά αριστερά».
Χρειαζόταν θράσος, για να διεκδικήσει με αυτόν τον τίτλο την εξουσία μια παράταξη που είχε κατά τα χρόνια 1944-49 πνίξει την Ελλάδα στο αίμα προσ­παθώντας να κατακτήσει με την βία την εξουσία σαν μπολσεβικική επανάσταση.
Είχαμε γνωρίσει το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ, τον Μελιγαλά, τον Φενεό, το Δεκεμβριανό κίνημα.
Και παντού, όπου επικράτησε ο Κομμουνισμός, κυνηγήθηκε η χριστιανική θρησκεία και σκοτώθηκαν κληρικοί και λαϊκοί.
Της κυβερνήσεως αυτής ηγείται ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διακηρύσσει την αθεΐα του. Πέρνει περιφρονητική στάση, όταν αναγκάζεται να παρευρεθεί σε κάποια Δοξολογία, όπως π.χ. της Εθνικής επετείου. Αυτός και τα στελέχη του κόμματός του δεν ορκίζονται στο Ευαγγέλιο, αλλά στην «συνείδησή τους». (Αυτό ο λαός το λέει «ρώτα και τον μπαρ­μπα μου τον ψεύτη»).
Δεν θα μας ένοιαζε το πιστεύω του ίδιου και της γυναίκας του, αν δεν βλέπαμε να γίνεται συστηματικός και μελετημένος πόλεμος κατά της Εκκλησίας (Η μοντέρνα μορφή των διωγμών).
Τι τραβάει αυτό το δυστυχισμένο το μάθημα των θρησκευτικών! Θα το καταργούσαν μια και καλή, αν δεν ήθελαν να τα έχουν καλά και με την χριστιανική Ευρώπη, από την οποία ζητιανεύουν συνεχώς δανεικά. Προς το παρόν προσπαθούν να το μεταβάλουν σε μάθημα… αθεΐας (ολική αντιστροφή).
Για να μη πολυλογούμε:
– Η πίστη στο Θεό οδηγεί τον άνθρωπο προς την εντιμότητα και μακρυά από το έγκλημα. Η φράση «δεν έχει το Θεό του» κάποιος σημαίνει ότι απομακρύνθηκε από τον σωστό δρόμο.
– Η πίστη στο Θεό προστατεύει τον άνθρωπο από την απογοήτευση και την απελπισία. «Έχει ο Θεός» λέμε συχνά. Μας δίνει γαλήνη και παρηγοριά.
– Η πίστη στο Θεό δυναμώνει τον άνθρωπο, που βρίσκεται σε κίνδυνο «Σώσε με, Παναγία μου».
– Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι δομικό συστατικό της Χώρας μας, του λαού μας. Αναπνέουμε χριστιανική πίστη. Χωρίς αυτή ζούμε σε συνθήκες ασφυξίας πνευματικής. Όποιος αμφιβάλλει, ας περάσει αυτήν την εποχή την Παρασκευή το βράδυ να δη τι γίνεται στους ναούς, με τους «Χαιρετισμούς».
– Έλληνα, διατήρησε τη χριστιανική σου πίστη και προσπάθησε να την μεταδώσης και στα παιδιά σου. Χωρίς αυτήν είσαι ψυχικά πεθαμένος.
Ορθόδοξος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com