28 Απρ 2018

Εικόνες ντροπής: Αθήνα και Φανάρι έκαναν ξεχωριστή Θ. Λειτουργία στον Αη Γιώργη Προμπονά

Εικόνες ντροπής: Αθήνα και Φανάρι έκαναν ξεχωριστή Θ. Λειτουργία στον Αη Γιώργη Προμπονά
του Ανδρέα Λουδάρου
Η μια ντροπή μετά την άλλη συμβαίνουν στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας ακατανόητης σύγκρουσης μεταξύ Αθηνών και Φαναριού με μόνο ηττημένο… την σοβαρότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατα την οποία η Εκκλησία τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τελέστηκαν δυο Εσπερινοί και δυο Λειτουργίες απο διαφορετικούς κληρικούς που μνημόνευαν άλλη αρχή.
Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής τρεις ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσαν την ακολουθία του Εσπερινού στον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου μνημονεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Την ίδια ακριβώς στιγμή δέκα μέτρα δίπλα, στο παλαιό παρεκκλήσιο ένας ιερέας της μονής Βλατάδων τέλεσε κι αυτός Εσπερινό μνημονεύοντας Οικουμενικό Πατριάρχη.
Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι της περιοχής που πήγαν να εκκλησιαστούν έμειναν με το στόμα ανοιχτό, απέναντι σε αυτή την γραφικότητα με πολλούς από αυτούς να κάνουν λόγο για ενέργειες που δεν τιμούν ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος ούτε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Το ίδιο θλιβερό σκηνικό επαναλήφθηκε και την κυριώνυμο ημέρα με δυο ταυτόχρονες Θείες Λειτουργίες, μια στο μικρό και μια στο μεγάλο ναό.
Το δε προηγούμενο βράδυ ο ναός φρουρείτο από περιπολικό της ασφαλείας.
Όλα αυτά στην Αθήνα το σωτήριο έτος 2018.
Δείτε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν προκειται για υλικα συμφεροντα χωριζει το Πατριαρχειο απο την Αρχιεπισκοπη Αθηνων.
Οταν προκεται περι οικουμενισμου και Ορθοδοξιας και πληρη αποδοχη της ψευτοσυνοδου Κολυμβαριου,
συμφωνουν απολυτα στη διαλυσι και προδοσια της Ορθοδοξιας .
Ολα για τον μαμονα, μενει μονο να ξανασταυρωθει ο Χριστος για να μας σωσει ,αφου οι ποιμενες με μεμωνομενες εξαιρεσεις τον αρνηθηκαν και δεν υπαρχει κανεις να μας σωσει.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΜΠΟΝΑ
Εν Αθήναις σήμερον την 4ην του μηνός Μαίου του έτους 1938 ημέρα Τετάρτη εν τη κατοικία μου Ξενοδοχείον Απόλλων,οδός Σταδίου αριθμ.68 και εν τω υπ΄ αριθμώ 38 δωματίω μου,ο υποφαινόμενος Δημήτριος Ηλ. Προμπονάς,ιατρός-φαρμακοποιός και τελειόφοιτος των Φυσικών Επιστημών,σώας έχων τας φρένας μου συντάσσων την παρούσαν μου διαθήκην και ορίζω τα εξής:

Eαν αποθάνω άγαμος και άτεκνος εγκαθιστώ γενικήν κληρονόμον μου την Εθνικήν Αεροπορία της Πατρίδος μου.

Ορίζω τα ακόλουθα κληροδοτήματα.

Ολόκληρον τον εν Πατησίοις <> κήπον μου μετά των εν αυτώ οικημάτων και εγκαταστάσεων κληροδοτώ εις τον Δήμο Αθηναίων ίνα τον χρησιμοποιή ως κήπον αναψυχής των Αθηναίων υπό την επωνυμία <>.Εις τον αυτόν επίσης Δήμον Αθηναίων κληροδοτώ δέκα οκτώ ώρας ποτιστικού ύδατος εβδομαδιαίως εκ του Περισσού ποταμού δια να το ποτίζη.Εις τον εντός του κήπου αυτού Ναόν του Αγίου Γεωργίου κληροδοτώ τον παρά το εργοστάσιον Κολούμπιας και εν μέσω των κτημάτων Γεωργίου Πουλάκη υπάρχουσαν οικοπεδικήν έκτασιν εξ 7 1/2 στρεμμάτων ήδη ναρκισσόκηπον, ίνα εν ευθέτω χρόνω και τη επιμελεία του Μητροπολήτου Αθηνών και μιας πενταμελους εκ της συνοικίας Προμπονά επιτροπής, πωληθή και εκ των χρημάτων της πωλήσεως αυτής κατασκευασθή εις την ιδίαν θέσιν έτερος Ναός μέγας εις μνήμην του Αγίου Γεωργίου των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Φωτεινής.

Εις την Κοινότητα Δαμαριώνος της Νάξου κληροδοτώ τας δύο εν τη θέσει <> συνεχομένας οικίας μου ίνα τας χρησιμοποιήση ως κοινοτικόν γραφείον ή σχολείον.

Η Εθνική Αεροπορία υποχρεούται να διατηρή ως ήδη λειτουργεί τον εν τη οδώ Πειραιώς αρ.5 Φαρμακευτικόν και Κηλεπιδεσμικόν μοι οίκον εφ΄ όσον ζεί ο εξαδελφός μου Ιωάννης Ανδρ. Προμπονάς, ο οποίος θα εργάζεται εν αυτώ με μισθόν ουχί ολιγώτερον του σήμερον υπ΄αυτού λαμβανομένου, δύναται όμως να ενοικιάση τον οίκον τούτον εις τον ως άνω εξαδελφόν μου, αντί ετησίου ενοικίου 500.000 δραχμών.

Η Εθνική Αεροπορία υποχρεούται επίσης να διατηρή εν λειτουργεία το εν Φιλοτίω της Νάξου υπάρχον Εργοστάσιόν μου ελαιουργίας και αλευροποιίας εφ΄όσον ζει ο εν αυτών εργαζόμενος εξαδελφός μου Δεμένεος Λεωνίδας Προμπονάς, ο οποίος θα λαμβάνη τον νόμιμον μισθόν, δύναται όμως να ενοικιάση το εργοστάσιον τούτο εις τον ως άνω εξαδελφόν μου Δεμένεον Λεωνίδα Προμπονά αντί ετησίου ενοικίου 100.000 δραχμών.

Εις πάντας τους εν τω Φαρμακίω και εργοστασίω μου Κηλεπιδέσμων εργαζομένους κληροδοτώ ανά δραχμάς 10.000. Εις την εν τω Καταστήματί μου τούτο εργαζομένην εξαδέλφην μου Κυριακήν Εμμανουήλ Προμπονά να πληρωθώσιν δραχμαί πεντήκοντα χιλιάδες, τας οποίας μου έδωσεν προς φύλαξιν.

Αποκληρώνω τελείως τους αδελφούς μου Νικόλαον Ηλία Προμπονά και Ιωάννην Ηλίαν Προμπονά διότι αμφότεροι όχι μόνον που καταχράσθησαν άφθονα χρήματα και επέδειξαν προς εμέ απαραδειγμάτιστον αχαριστίαν και αστοργίαν αλλά και πολλάκις με απείλησαν δια θανάτου.

Εκτελεστήν της διαθήκης μου ορίζω τον Πρωθυπουργόν της Ελλάδος κ.Ιωάννην Μεταξάν και τούτου μη επιζόντος , τον διάδοχον αυτού.

Ο Διαθέτης

Δ.Προμπονάς

και ενα μικρο παιδακι καταλαβαινει πως το πατριαρχειο κακως ενεπλακει στην υποθεση προμπονα.Το κτημα χωρις αμφιβολια ανηκει στο δημο αθηναιων και για τον ναο το πρωτο λογο εχει ο εκαστοτε αρχιεπισκοπος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com