10 Απρ 2018

Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού περί Στίβεν Χοκινγκ


Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
Κηφισιά, 9.4.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ύστερα από δημοσιεύματα αναφορικά με την Εγκύκλιο που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Στίβεν Χοκινγκ υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος με τις θεωρίες και τις επιστημονικές του ανακαλύψεις έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στο να κατανοήσει το άπειρο σύμπαν, που με σοφία δημιούργησε ο Πατέρας και Δημιουργός μας.
Ατυχώς, ο ευφυής αυτός επιστήμονας, που με τόση επιτυχία κατανόησε το δημιούργημα, δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό. Ο ίδιος δήλωνε άθεος. Αυτό, όμως, δεν ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη, αλλά οι προσωπικές του θέσεις.

Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κατόρθωσε να «δει» τον Θεό, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή πως εμείς δεν τον βλέπουμε. Πλέον ο ίδιος, που ήδη βρίσκεται ενώπιον του Μεγάλου Κριτή, θα έχει διαπιστώσει το λάθος του.
Όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης με ευκολία μπορεί να διαπιστώσει, στην Εγκύκλιο μας, με την ευκαιρία της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ούτε επιτιθέμεθα, ούτε αφορίζουμε, ούτε αντιπαρατιθέμεθα με τον Χόκινγκ. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του για να υπενθυμίσουμε πως, «όσοι σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη γη».
Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας. Ήταν δικαίωμα του και είναι δικαίωμα μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και ξεκάθαρες προσπάθειες για την δημιουργία εντυπώσεων».
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
…………………………………………………….
Ποιμαντορικὴ Ἐγκύκλιος ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἁγίου Πάσχα 2018
EgikliosPasha 2018 2

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο υπουργίσκοι (όπως λέμε πυργίσκος και όλα τα εις - ίσκος) προβάλλουν λόγο αντιρρητικό, ως υπεραπιστές του σκότους.Ή μάλλον υπερασπιστές του τίποτε, του χάους. Διότι χαώδες είναι το έσωθεν της ύπαρξής τους. Πέρα από την πληθωρική κρεάτινη υπόστασή τους δεν διαθέτουν τίποτε άλλο. Μόνο πληθωρική και εμπαθή ανοησία! Οι δικτατορίσκοι της προσωρινότητας. Οι άνοες και συγκεχυμένοι παντογνώστες, οι οποίοι έχουν γνώμη επί παντός. Οι φτηνοί νταήδες του άθεου παραλογισμού. Εντέλει, κάποιοι "τίποτε", που βρέθηκαν να καθιστούν αθλιότερη την άθλια επικαιρότητα!!!
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζόταν να απολογηθεί σε κανένα η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας. Μια χαρά ήταν η πασχάλια εγκύκλιος της.

Ανώνυμος είπε...

Η χούντα της "πολιτικής ορθότητας" έπαιξε πάλι τη γνωστή κασσέτα του ψευτοπροοδευτισμού και του φωταδισμού με επικεφαλής τους κυρίους Παπαδημούλη και Πολάκη. Εννοείται ότι οι αξιοθρήνητες αντιδράσεις τους τυγχάνουν
άξιες αναγραφής στα καττύματα των υποδημάτων των ορθοφρονούντων πολιτών. Εύγε στο μητροπολίτη που αψήφησε τα κοάσματα των ψευτοπροοδευτικών βατράχων.
Λ.ΝΜ

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Κηφισίας και ο κάθε μητροπολίτης, κληρικός και άνθρωπος της Εκκλησίας δεν έχει να απολογηθεί σε κανένα Ταλιμπάν της Αθεϊας και του άθεου ολοκληρωτισμού!

Αναγνώστης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η σταλινική λογοκρισία του χριστιανικού λόγου δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή αλλά να στιγματίζεται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com