17 Μαρ 2018

Εγκλήματα γνώμης και ελευθερία σκέψης


Αποτέλεσμα εικόνας για Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Στην Ελλάδα, στη χώρα που εφηύρε τον διάλογο και συστηματοποίησε τις σκόρπιες πληροφορίες της ανθρώπινης εμπειρίας ώστε να τις κάνει επιστήμη, θεσμοθετήθηκε από τη Βουλή η λογοκρισία. Ψηφίστηκε με τον περιβόητο «αντιρατσιστικό» νόμο η ποινικοποίηση της γνώμης.

Ενα από τα θύματα του διωγμού στον οποίον υπόκεινται όσοι διατυπώνουν μη αρεστές (για το σύστημα) απόψεις ήταν ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Δικάστηκε επειδή καταδίκασε λεκτικά, με ιδιαίτερη οξύτητα, την ομοφυλοφιλία - λες και έπρεπε να παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο κανόνα της Εκκλησίας και να την εγκωμιάσει ή να πάρει ίσες αποστάσεις μεταξύ της ομοφυλοφιλίας και της ετεροφυλοφιλίας. 
Υστερα από δίκη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο μητροπολίτης αθωώθηκε. Αμα τη ακροάσει της αθώωσης εξεμάνησαν όλοι οι αυτοδιαφημιζόμενοι ως οπαδοί της ελευθερίας του λόγου. Πρώτος και χειρότερος στην πολεμική του, ο ΣΥΡΙΖΑ της μνημονιακής Αριστεράς, που με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Η αθώωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης. 
[...] Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη Δικαιοσύνη. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως, όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μείγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της».
Τα παραπάνω, φυσικά, συνιστούν και ευθεία, χυδαία επίθεση στον θεσμό της Δικαιοσύνης, επειδή έβγαλε απόφαση που δεν… άρεσε, αλλά και στον ίδιο τον μητροπολίτη, που κρίθηκε αθώος για το «κακούργημά» του να εκφράσει με οξύτητα και δριμύτητα την αποδοκιμασία του στην ομοφυλοφιλία.
Οι ίδιοι άνθρωποι που συνιστούν «ανοχή» στο Ισλάμ, που τιμωρεί με φριχτό θάνατο και όχι με λόγια την ομοφυλοφιλία, αγανάκτησαν και εξεγέρθηκαν εναντίον του μητροπολίτη Αμβροσίου. Ναι μεν η ρητορική του μητροπολίτη δεν θυμίζει την ηπιότητα και τη γλυκύτητα του χριστιανικού πνεύματος, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως νομίζει για ζητήματα πνευματικά, για τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να διατυπώσει άποψη.
dimokratianews,17.03.2018
Δείτε και:

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο χειρότερος φασισμός είναι αυτός της "πολιτικής ορθότητας". Οι νυν κυβερνώντες τυγχάνουν θεράποντές της. Για τις πολλές και φρικαλέες ανομίες μας παραχώρησε ο Θεός να μας κυβερνά το πλέον ιδεολογικά διεστραμμένο πρώην από-κομμα και ελεω κρίσεως κόμμα που εμφανίστηκε ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Δυστυχώς και τα άλλα κόμματα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, την "πολιτική ορθότητα" υπηρετούν με τον τρόπο τους.
Το ίδιο και κάποιοι "προοδευτικοί" ιεράρχες, θεράποντες του οικουμενισμού, του κοσμοπολιτισμού, του "αντιρατσισμού", της πληθωρικής αγαπολογίας, της σχεσιολογίας.
ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΉ!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Το να δειλωνουν αθεοι ορισμενοι πολιτικοι και πολιτες και να πιστευουν οτι αυτο τους απαλασει προ των ευθηνων τους και εχουν την ελευθερια και την ασυδοσια να πρατουν οτι θελουν,
βεβαια ο Θεος εδωσε την ελευθερια στον ανθρωπο να κανει οτι θελει,αλλα δεν συμφερουν ολα, η καταχρησι της ελευθεριας τους τον οδηγει στον ολεθρο της σωματικης και ψυχικης του υγειας και σωτηριας, πρωτα και κατοπιν των αλλων συνανθρωπων του,ακομη και αν ειναι αθεοι.
Το να στρουθοκαμηλιζει κανεις με το να πιστευει ,οτι επειδη ειναι αθεος ,αρα δεν υπαρχει Θεος,ειναι σαν να κλεινει κανεις με πεισμα τα ματια του και να λεει δεν υπαρχει φως ,και δεν υπαρχει ουτε ηλιος υπαρχει μονον σκοταδι και να εκτιθεται στο απλετο φως του καυστικου ηλιου κσαι να αποκτα εγκαυματα ,που του δημιουργουν καρκινοματα του δερματος ,το να μην πιστευει στο οτι δεν υπαρχει ηλιος δεν τον απαλαξε απο την καταστροφη της υγειας του και το θανατο,η απιστια του δεν τον απαλαξε απο την τιμωρια της αφρωσυνης του .
Ομοιως και οι μη πιστευντες στο Θεο και στο οτι η ομοφυλοφιλια επισυρει τη οργη του Θεου με τιμωριες που επεκτεινοντε περαν του ταφου στην απεραντι αιωνιωτητα, δεν τους οφελει σε τιποτε.
Η απιστια τους και δεν τους απαλασει της τιμωριας ,αν δεν μετανοησουν ειληκρινα.
Η σπιστια τους εναι αφροσυνη, που τους οδηγει στην αυτοκαταστροφη.
Τι οφελει στον ανθρωπο να τον δικαιωσουν οι πολιτικοι και τα δικαστηρια ολου του κοσμου ,οταν τα εργα του ειναι ικανα απο μονα τους αποφερουν την προσωπικη του καταστροφη
Ειπεν αφρων εν τη καρδια αυτου ουκ εστι Θεος,αρα φαγωμεν , πιωμεν και διασκεδασωμεν , αυριο
γαρ αποθνησκωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάζουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι για να καταλάβουν ακόμα καλύτερα τί έχει ποινικοποιηθεί.

Και το μπλογκ σας να το αναρτά συχνά για να το θυμούμαστε όλοι.


Έλλην

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στο Μητροπολητη Αμβροσιο ,
τετοιους Μητροπολητες και αρχιερεις χρειαζομαστε.
Τον ευχαριστουμε διοτι σταθηκε στο υψος της Αρχιεροσυνης ,που τον εθεσε ο Θεος.

Ανώνυμος είπε...

Η λογοκρισία του εθνικού και χριστιανικού λόγου πρέπει να σταματήσει με την κατάργηση του ανελεύθερου και ολοκληρωτικού "αντιρατσιστικού νόμου" που είναι και ασαφής.


Αριστομένης

Sokratis είπε...

Είναι διαφορετική η ελευθερία λόγου από την ελευθερία σκέψης; Δηλ. αυτό που σκέφτηκε ο Αμβρόσιος δεν έπρεπε να το είχε πει; Άρα δεν έχουμε ελευθερία λόγου. Ή έχουμε ελευθερία λόγου χωρίς σκέψη , απλά μιλάμε και λέμε ότι μας βολεύει , εδώ υπάρχει ελευθερία λόγου.
Η δικαιοσύνη είναι ελεύθερη να αποφασίζει; Είναι λέω εγώ. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της; Ναι όταν μας βολεύουν λέω εγώ. Και το κράτος δεν πρέπει να είναι το πρώτο που πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις της; Κανονικά ναι λέω εγώ , αλλά όταν το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δεν σέβεται τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης τότε πείτε μου εσείς τι κράτος είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς ο επονομαζόμενος αντιρατσιστικός νόμος και κατάπτυστος και αντιδημοκρατικός είναι για την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο επίσκοπος όμως, φέρει εκτός της ιδιότητας του πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας και την χάρη της αρχιεροσύνης. Και τα ακόλουθα δεν μπορεί να βγαίνουν από τα χείλη ενός Χριστιανού Ορθόδοξου Επισκόπου και Ποιμενάρχου:

«Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» τόνισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ας βρεί το σθένος να απονείμει εκτός από μεγαλόσταυρους σε προέδρους της δημοκρατίας τα δέοντα στον επίσκοπο !!!

Ανώνυμος είπε...

Λύσσαξε ο ψευτοπροοδευτικός συρφετός με τη απόφαση του δικαστηρίου. Κάποιος μάλιστα ψευτοπροοδευτικός δικηγόρος έκανε λόγο για "Τεχεράνη"!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ!!!

Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ti-eipe-o-alivizatos-yia-osa-eyinan-sto-aiyio-me-te-dike-toe-amvrosioe_gr_5aac26efe4b0c33361b065f2
Για "Τεχεράνη" έκανε λόγο ο συνταγματολόγος Ν.Αλιβιζάτος, γνωστός για τις "ψευτοπροοδευτικές " του απόψεις.
Ο άνθρωπος αυτός προσέφυγε κατά της πατρίδας του και πατρίδας μας στο ΕΔΔΑ ως δικηγόρος του γνωστού και μη εξαιρετέου Βαλλιανάτου!(βλέπε http://www.tanea.gr/news/greece/article/4784947/?iid=2). Και τώρα μιλάει για "Τεχεράνη" και άλλες τέτοιες φαιδρότητες για να δημιουργήσει, προφανώς, εντυπώσεις! Κύριε, ρύσαι τη δύσμοιρη πατρίδα μας από τους ψευτοπροοδευτικούς ολετήρες!
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης των αντιχρίστων και κρημνιστών Κοντονής δήλωσε ότι θα ζητήσει το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης. Οι άνθρωποι είναι φανερο ότι έχουν ξεσαλώσει.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προς 17/3 11:41: δεν γνωρίζουμε εάν λέχθηκαν έτσι ακριβώς αυτά τα πράγματα ή έτσι τα παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι.

Ανώνυμος είπε...

Έβγαλαν τα λυσσακά τους και επιτέθηκαν στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Τόσο τη σέβονται!

Ανώνυμος είπε...

Ινατι εφρυαξαν εθνοι και λαοι εμελετησαν κακα συνηχθησαν οι αρχοντες κατα του Κυριου κι κατα του Χριστου αυτου.
Κυριος εγγελασεται αυτουςς και εκμυκτιρυει αυτους.

Ανώνυμος είπε...

"Ψηφίστηκε με τον περιβόητο «αντιρατσιστικό» νόμο η ποινικοποίηση της γνώμης."

Η πρόταση αυτή του άρθρου τα ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

Αγώνας χρειάζεται απο όλους για να καταργηθεί αυτή η ποινικοποίηση της γνώμης που έγινε το 2014.

Ανώνυμος είπε...

Κοντεύει να γίνει πατρίδα μας Σοβιετική Ένωση που θα υπάρχουν "εγκλήματα χριστιανικής γνώμης"!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΑΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Ο υπουργος δικαιοσυνης πρωτου ζητησει το αθωωτικο της αποφαφασεις του σεβασμιωτατου Μητροπολητου Αμβοσιου ,καλα θα ειναι να φροντησει να καταδικαστουν οι πολιτικοι και οι παρατρεχαμενοι τους που καταληστεψαν το δημοσιο ταμειο και οδηγησαν τη χωρα σε χρεοκοποια καθως επισεις και την καταδικει πολιτικων που νομοθετουν νομους εναντια στο Ευαγγελιο και το Συνταγμα ,οδηγοντας το εθνος και σε ηθικη χρεοκοποια και σηψι.
Ο λαος δεν θα πληρωσει με αγρια φορολογια αυτα που ληστεψαν οι πολιτικοι.
Πρεπει να αποδωθει δικαιοσυνη οσο το δυνατον συντομα και να επιστρεψουν τα κλεμενα μεχρι τελευταια δεκαρα για να απσαλαγουμε απο το χρεος.
Καθως επισης να ανοιξει η λιστα λαγραντ και αν δεν θελουν οι πολιτικοι να την ανοιξουν για να μη βγουν τα απλητα στη φορα να καταδικαστουν ολιο οι πολιτικοι ως συνενοχοι ,που με την ενοχη σιωπη τους γινοντε αυτοματως συνενοχοι.
Και αν ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΗ ΤΗ ΔΙΚΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΩΠΗΜΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΠΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ,
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΣΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Νέα Γκουλάγκ για όσους εκφράζουν τις χριστιανικές απόψεις για την Ηθική βλέπω να έχουν στηθεί με τον νεοταξίτικο ψεύτο-"αντιρατσιστικό" νόμο.

Οι άνθρωποι της Εκκλησίας πώς μπορούν να το ανέχονται αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:22 π.μ. βάζει λάθος προτεραιότητες.

Πριν την υλική αδικία πρέπει να έλθει η αποκατάσταση της ελευθερίας της γνώμης και η κατάργηση των ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ νόμων που διώκουν κάθε χριστιανικό και εθνικό ακόμα και σαν έκφραση γνώμης!

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη της διοικούσας Εκκλησίας για την ψήφιση του στραγγαλίζοντος την ελευθερία της εκφράσεως δήθεν αντιρατσιστικού νόμου είναι μεγίστη. Δεν προέβαλε ουσιώδη αντίδραση, δεν στιγμάτισε το περιεχόμενο του άνομου νόμου, δεν δονήθηκαν οι άμβωνες, δεν καταγγέλθηκαν οι αυτουργοί της συντάξεώς του και τώρα δρέπουμε τους καρπούς της άφρονος αυτής ενεργείας.
Λ.Ν.

Θεόδωρος είπε...

Απο τα πιο δημοκρατικά άρθρα που έχουν γραφτεί ποτέ στη χώρα μας. Δικαιώνει το όνομα της η εφημερίδα "Δημοκρατία" με αυτό το υπέροχο άρθρο!

Δημοκρατικότατο που χτυπά τον αντιχριστιανικό φασισμό που θέλει να φιμώσει κάθε ελεύθερη χριστιανική φωνή!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com