8 Μαρ 2018

Ομάδες Προσωπικής «Αυτοανάπτυξης» ή … Αυτοκαταστροφής;


Ομάδες Προσωπικής «Αυτοανάπτυξης» ή … Αυτοκαταστροφής;
Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Βιβλίο με αποκαλύψεις σχετικά με Οργάνωση «Αυτοβελτίωσης» η οποία έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στην κόρη της, ετοιμάζει η γνωστή ηθοποιός Catherine Oxenberg.
Τρεις μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη της εμπλοκής της κόρης της στην οργάνωση NXIVM (προφέρεται Νέξιουμ), η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία» Κάθριν Όξενμπερκ αποφάσισε να γράψει βιβλίο για να μοιραστεί την εμπειρία της, με την ελπίδα να βοηθήσει κι άλλους...
Τα απομνημονεύματά της με τίτλο «ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ: Ο αγώνας μιας μητέρας να σώσει την κόρη της από τα πλοκάμια μιας τρομακτικής σέκτας» (CAPTIVEA Mother’s Crusade to Save HerDaughter From a Terrifying Cult), που έγραψε με τη βοήθεια της Natasha Stoynoff, θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο. Σ’ αυτά εξιστορεί την αποξένωσή της από την 26 ετών κόρη της Ίντια και τις προσπάθειές της να τη διασώσει από την καταστροφική, όπως αποκαλύπτει, ομάδα.

«Βρισκόμουν σε πλήρη άγνοια γι’ αυτά τα είδη των κινδύνων και των παγίδων που σχετίζονται με τις ούτω καλούμενες ‘Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβοήθειας’. Πρόκειται για μια τελείως ανεξέλεγκτη βιομηχανία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έτσι αποτάθηκα σε πολλούς ειδικούς για καθοδήγηση», ανέφερε η Κάθριν στο περιοδικό PEOPLE. «Αυτά που έμαθα στην πορεία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν κι άλλους, να τους προφυλάξουν να μην πέσουν στην ίδια παγίδα, να εντοπίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια, καθώς επίσης να δώσουν ελπίδα σ’ εκείνους τους γονείς που αγωνιούν και έχουν χάσει τα παιδιά τους σε παρόμοιες καταστάσεις.
Στην ηλικία των 20 χρόνων, η Ίντια ήταν επίσης ανερχόμενη επιχειρηματίας, όταν παρευρέθηκε με τη μητέρα της σε σεμινάριο ηγεσίας που οργάνωσε η NXIVM το 2011. Το σεμινάριο θα παρείχε δήθεν μεθόδους αυτοβελτίωσης αλλά, στην Κάθριν φάνηκε από την αρχή «παράξενο και ανατριχιαστικό». Η Ίντια όμως δεν συμμεριζόταν τους δισταγμούς της και τα επόμενα χρόνια ενεπλάκη βαθιά στην Οργάνωση.
Η οργάνωση NXIVM λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια και περίπου 16,000 άνθρωποι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για συμμετοχή σε «εργαστήρια καθοδήγησης ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων». Διοικείται από τον Keith Raniere ηλικίας 57 ετών και έχει γραφεία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και στο Μεξικό.
Στην ιστοσελίδα της, η Οργάνωση διαφημίζει ότι «η αποστολή της NXIVM είναι να βοηθήσει στη μεταμόρφωση των ανθρώπων σε «εξευγενισμένα- εξελιγμένα όντα».
Τα πρώην μέλη, όμως, όχι μόνο αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά πολλοί δημοσιοποιούν ιστορίες φρίκης, καθώς εξαναγκάστηκαν να σφραγιστούν με τα αρχικά του αρχηγού της ομάδας Rainere και περιγράφουν την οργάνωση ως σέκτα – καταστροφική λατρεία (“cult”).
Σώσε την κόρη σου!
Τον περασμένο Απρίλιο, η Κάθριν πληροφορήθηκε ότι η κόρη της βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς είχε προσχωρήσει σε μια «μυστική αδελφότητα».
«Κάνε κάτι να σώσεις την Ίντια», προειδοποιούσε η 34 ετών φίλη της Bonnie Piesse, η οποία είχε εγκαταλείψει την Οργάνωση.
Τον Δεκέμβριο, η εφημερίδα New York Times, δημοσίευσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα για την NXIVM.
Αυτό όμως δεν καθησύχασε τις ανησυχίες της Κάθριν για την κόρη της.
Σε προηγούμενες δηλώσεις της στο περιοδικό PEOPLE, η Κάθριν ανέφερε ότι είχε πληροφορίες ότι η Ίντια ακολουθούσε πολύ αυστηρή δίαιτα, είχε αδυνατίσει πολύ, έπεφταν τα μαλλιά της και αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Λέει τώρα, όπως μαθαίνει, ότι η Ίντια τρέφεται καλύτερα, επειδή «προσπαθούν να φαίνονται πιο φυσιολογικοί», αλλά εξακολουθεί ν’ ανησυχεί.
Αν και η Ίντια δεν παραμένει έγκλειστη στα κεντρικά γραφεία της στο Άλμπανυ, Νέα Υόρκη, η Κάθριν πιστεύει ότι την «κρατούν σφιχτά», σε πολύ στενό έλεγχο, ώστε να ασκούν απόλυτη επιρροή πάνω της. Επειδή, «αν φύγει από την οργάνωση, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα γι’ αυτήν (την  NXIVM), λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια δημοσιότητα… Αυτό θα αποτελούσε το τελειωτικό κτύπημα. Έτσι πιστεύω ότι κάνουν το παν για να την κρατήσουν στην Οργάνωση…»
Στο βιβλίο της η Κάθριν αποκαλύπτει τις ενέργειες που έχει κάνει για να ελευθερώσει την κόρη της από την «επικίνδυνη σέκτα ελέγχου του νου» “dangerous, mind-controlling cult” όπως την αποκαλεί και στην οποία, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν σκλάβες.Περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις από πρώην μέλη και ειδικούς ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com