5 Μαρ 2018

Ηχηρό «όχι» στα νέα Θρησκευτικά


Συλλαλητήριο χθες ενάντια στην απόφαση του υπ. Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο
Ρεπορτάζ Γιώτα Φλώρου -  Φωτό: Χρήστος Ζήνας
Όχι στα νέα Θρησκευτικά φώναξε χθες το μεσημέρι πλήθος χριστιανικών σωματείων, ανάμεσα στους οποίους και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, καθώς και απλοί πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, εικόνες αγίων και πανό με τα οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο των Θρησκευτικών. 

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καθώς και πλήθος ιερέων, ενώ από το βήμα που είχε στηθεί μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, επί της οδού Πανεπιστημίου, διαβάστηκαν τα μηνύματα συμπαράστασης που έστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς και αρκετοί μητροπολίτες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Παράλληλα χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, των Χριστιανικών Ορθόδοξων Σωματείων Αθηνών και των αντίστοιχων σωματείων της Θεσσαλονίκης και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από το Αγρίνιο.
Παρέμβαση
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση μιας πολύτεκνης, μητέρας 11 παιδιών, η οποία τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διατήρηση της ορθόδοξης παράδοσης. 
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΠΕΘ Ηρακλής Ρεράκης. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στα νέα βιβλία των Θρησκευτικών γίνεται μια συστηματική ανάμειξη της ορθόδοξης διδασκαλίας με άλλες θρησκείες, «προκειμένου να επέλθουν μέσα από τον θρησκευτικό συγκρητισμό η σύγχυση, η απομείωση της ορθόδοξης πίστεως και η ομογενοποίηση με τις άλλες θρησκείες». Ο ίδιος θεωρεί αυτή τη διδασκαλία «προβληματική» και τονίζει ότι δεν υπάρχει επιστημονική επιχειρηματολογία για την ανάμειξη των θρησκειών. 
Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε το ψήφισμα που είχαν συντάξει τα χριστιανικά σωματεία και η συνομοσπονδία των πολυτέκνων, στο οποίο εξηγούν τους λόγους της εναντίωσής τους στα νέα Θρησκευτικά. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων επέδωσε το ψήφισμα στη Βουλή.
dimokratianews, 05.03.2018
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!


ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ



Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com