31 Μαρ 2018

Ας αγνοήσουμε «τις Σειρήνες της Οδύσσειας εποχής μας»


Ζήστε από κοντά τον μύθο των Σαολίν!!!
Ας αγνοήσουμε «τις Σειρήνες της Οδύσσειας εποχής μας»
Σάββας Ηλιάδης,δάσκαλος-Κιλκίς
     Αδελφοί Χριστιανοί, αδελφοί Νεοέλληνες, απόγονοι των αγίων, των ηρώων και «απάντων των υπέρ της πίστεως και πατρίδος ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων», ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το προσφερόμενο ψυχοβλαβές και ψυχοκτόνο δώρο, το οποίο σας προσφέρεται από τον «εν τω πονηρώ κείμενον» κόσμο, στον πλέον κατάλληλο καιρό. Στα πρόθυρα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.  Ένα δώρο από τα πολλά προσφερόμενα στην εποχή μας, το οποίο, δεν είναι μόνο ξένο προς την πατρική μας Πίστη και Παράδοση, αλλά και υβριστικό στο περιεχόμενό του. 

     Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αναμένοντας τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, έχουμε ανάγκη να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας με τη χάρη του Θεού, να τον μελετήσουμε θεοφιλώς και να τον προετοιμάσουμε, για να δεχτεί με καθαρότητα το θείο Πάθος του Χριστού. Έχουμε ανάγκη από προσευχή, περισυλλογή, μελέτη των θείων Γραφών, μετάνοια και εξομολόγηση. Από συμμετοχή στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, για να γιορτάσουμε την Αγία Ανάσταση, ώστε να έρθει στην καρδιά μας το πραγματικό φως της Αναστάσεως και όχι τα ψεύτικα φώτα, τα οποία θαμπώνουν μεν προς καιρόν, αλλά όταν σβήσουν, αφήνουν την ψυχή μόνη, γυμνή και κατερειπωμένη.
    Μην μας θαμπώνουν, αδέλφια, τα «μυστήρια», «οι μύθοι», «οι μαγείες», «τα εντυπωσιακά», «τα κατανυκτικά», «τα παντός είδους πνεύματα», «ο μαγικός δράκοντας που πετά στον αέρα», «η ακατανίκητη και ευέλικτη δύναμη», «το αίσθημα αδυσώπητης δύναμης»!
    Εμπρός, αδελφοί! Ας αγνοήσουμε «τις Σειρήνες της Οδύσσειας εποχής μας» και ας σταθούμε φύλακες των πατρικών μας παραδόσεων! Ας ακολουθήσουμε φιλότιμα και ταπεινά τον ευλογημένο δρόμο της Αγίας μας Παράδοσης, για να μακροθυμεί ο Θεός μας.  Να ελευθερώσει τους εν αιχμαλωσία, να παρηγορήσει τους οικείους τους, να μας χαρίζει την υγεία και τη δική του χαρά και να απολαμβάνουμε ευλογίες, για τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν είμαστε άξιοι!
Σάββας Ηλιάδης
Δάσκαλος
Κιλκίς, 31-3-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com