5 Φεβ 2018

Όμφακες

Όμφακες
Α. Παπαγιάννης
Για να είμαστε κατά το δυνατόν αντικειμενικοί, πρέπει να βλέπουμε και την επίσημη εκδοχή για τα γεγονότα. Ιδού λοιπόν πώς σχολίασε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τη σημερινή εκδήλωση στο Σύνταγμα: 

     «Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα... Ο ‘σεισμός’ και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές... παρέμειναν ευσεβείς πόθοι... Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».
    Καταλάβατε; Δεν επρόκειτο για ένα άνευ προηγουμένου πανελλαδικό συλλαλητήριο, ένας απλός... συνωστισμός ‘αρκετών χιλιάδων πολιτών’ ήταν. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Ας σκεφθούμε όμως ότι αν οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κατάφερνε ποτέ να κάνει τέτοιου είδους προεκλογική συγκέντρωση (την εικόνα την είδαμε, οι αριθμητικές εκτιμήσεις περιττεύουν), θα έσπευδε να προεξοφλήσει την σαρωτική του νίκη. Οι ‘αγουρίδες’ που έβλεπε η αλεπού του Αισώπου βρίσκουν την καλύτερη έκφρασή τους στη δημόσια ζωή: αφού δεν ήταν δικό μας, δεν θα ήταν τίποτε σπουδαίο.
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεδιάντροποι.....Ελεεινοί....Διαβρωμένοι....Αναληθείς....Εθνομηδενιστές...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com