20 Φεβ 2018

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προς Μπουτάρη: Εκθέτεις τη Θεσσαλονίκη

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προς Μπουτάρη: Εκθέτεις τη Θεσσαλονίκη
Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απέστειλε το ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ).

Στην επιστολή τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως "η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, που έχει εκδώσει Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της από 16/1/2018 για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες, έγινε τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης σφοδρών παραπόνων, αλλά και δυσαρέσκειας, για τις παρεμβάσεις αυτές".
Σημειώνεται δε ότι "η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση αυτή δεν προέρχεται μόνον από τους εταίρους και τους συμπολίτες μας, αλλά και από πλήθος συμπατριωτών και Ελλήνων της Διασποράς" και επισημαίνεται πως οι παρεμβάσεις του δημάρχου "έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες του λαού μας εκφραζόμενες στην κοινωνία, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".
 Παράλληλα, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών καλεί τον κ. Μπουτάρη "για την αποφυγή αμφιλεγομένων θέσεων, που δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων και εκθέτουν εν τω προσώπω σας την πόλη μας" αλλά και "κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, να μη δυσχεραίνετε το έργο της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της χώρας μας, που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εύχεται και ελπίζει να πετύχει μιαν εθνικώς αποδεκτή και συμφέρουσα λύση του μείζονος αυτού προβλήματος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -protothema,20/02/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com