14 Φεβ 2018

Απίστευτες ανοησίες για τη Μακεδονία

Τι πίνει ο κυρ- Γιάννης;
Απίστευτες ανοησίες για τη Μακεδονία από τον Μπουτάρη, που έχει χάσει το μέτρο
Ζήτησε να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και σε ένα ρεσιτάλ ενδοτισμού δήλωσε «ηττηθήκαμε για το ζήτημα της ΠΓΔΜ»
Την ίδια ώρα ο Κοτζιάς «μαγειρεύει» λύση με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς

«Βράζει» η χώρα με το ανθελληνικό παραλήρημα Μπουτάρη
Εβαλε στο τραπέζι θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» (!) στο πλαίσιο των συζητήσεων με τα Σκόπια
Ρεπορτάζ Φανή Χαρίση
Την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη από τον δημαρχιακό θώκο ζητούν πολίτες και πολιτικοί, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και να μη λέγεται «Μακεδονία». 
Η οργή των Θεσσαλονικέων, των Μακεδόνων και των Ελλήνων είναι τεράστια, καθώς ο κ. Μπουτάρης επέλεξε ακόμη μία φορά να κρατήσει ανθελληνική στάση προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αφού οι δηλώσεις του θυμίζουν την πολιτική που υποκινεί στα Βαλκάνια ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος. Εξάλλου, ο κ. Μπουτάρης μέσα από διάφορες δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει αποδεχτεί δωρεές του ιδρύματος Σόρος τόσο για σχολεία όσο και για τους πρόσφυγες. 
Αργά το βράδυ της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου συζητιόταν το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Μπουτάρης κατά τη δευτερολογία του αναφέρθηκε στα Σκόπια και στις πινακίδες που έχουν τοποθετήσει στον αυτοκινητόδρομό τους με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος», για να περάσει τελικά σε μια πρόταση που άφησε άφωνους και τους ίδιους τους συμβούλους του.
«Πρέπει, όμως, να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς. Εχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ό,τι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε» είπε. Επιπλέον χθες το πρωί ο κ. Μπουτάρης με δηλώσεις του σε εκπομπή του Σκάι πρότεινε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης». 
Λίγη ώρα αργότερα και υπό το καθεστώς της γενικής κατακραυγής ο κ. Μπουτάρης προέβη σε διορθωτική δήλωση, όπου τόνισε ότι απομονώθηκε μια φράση του κι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ τις δηλώσεις του στην τηλεόραση τις απέδωσε στον... Μορφέα. 
«Ξαφνικά το πρωί με πήραν στο τηλέφωνο από τον Σκάι, κοιμόμουνα και μου πέταξαν ένα πράγμα που με μπέρδεψε, αν θέλετε» είπε. Την παραίτηση του κ. Μπουτάρη ζήτησε από νωρίς χθες το πρωί ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. 
«Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει πλέον μόνο μία υπηρεσία να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στους Θεσσαλονικείς: Να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Η στάση του γεννά σοβαρά ερωτήματα για το ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Σίγουρα, πάντως, δεν εξυπηρετεί την πόλη και τους κατοίκους της. Οταν ακούγονται τέτοιες ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις από το στόμα του δημάρχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, μόνον κακό κάνουν και στη διαπραγμάτευση και στην εθνική υπόθεση. Προσβάλλει ευθέως όχι μόνον τους Θεσσαλονικείς αλλά όλους τους Ελληνες» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης. 
Σκληρή ήταν και η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. «Λυπάμαι για τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος προκειμένου να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος επιλέγει να παίξει τον ρόλο του “χρήσιμου ηλιθίου”. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν το ρόλο “χρήσιμοι” ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς “ηλίθιοι”!» ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζιτζικώστας.
«Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει, και είναι θλιβερό. Αφού όμως το αποφάσισε, ας συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του, χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του δημάρχου της Θεσσαλονίκης» δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο και για... μποϊκοτάζ
«Φωτιά» πήραν τα social media με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» και του σταθμού των ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης. Αγανακτισμένοι πολίτες καλούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, ενώ τα «τιτιβίσματα» στο twitter και τα «ανεβάσματα» στο facebook δίνουν και παίρνουν! Δεν είναι λίγοι που ζητούν μποϊκοτάζ των κρασιών του. 
«Κύριε Μπουτάρη, να αλλάξουμε και το όνομα της Θεσσαλονίκης, να μην... μπερδεύεται ο κόσμος. Ασε που είναι και “επιθετικό” προς τους Μακεδόνες» έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης. «Η πρώτη σκέψη του Μπουτάρη για μετονομασία του αεροδρομίου πριν το “Νίκος Γκάλης” ήταν το “Γιώργος Κούδας”. Μετά θυμήθηκε πως θεωρείται ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και το απέρριψε» σχολίασε χρήστης του διαδικτύου. Εξοργισμένοι Θεσσαλονικείς ζήτησαν επίσης την παραίτηση του Μπουτάρη, ενώ ακόμα και πολλοί «δικοί του», που τον στήριξαν στις εκλογές του 2010 και του 2014, διαχώρισαν τη θέση τους από τις συγκεκριμένες δηλώσεις. 
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων «Μακεδονία» Γιάννης Λάμπρου, ο οποίος τόνισε πως η διοίκηση των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» δεν συζητά σε καμία περίπτωση ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του σταθμού. 
Ανεπίτρεπτες και ανεδαφικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπουτάρη και ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως το μόνο που πετυχαίνει με τα λεγόμενά του είναι να προκαλεί και να πλήττει ευθέως το πατριωτικό συναίσθημα και το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.
Β. Στολάκης
«Πυρ ομαδόν» κατά του δημάρχου για τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία». «Δεν περιλαμβάνεται στην περιγραφή των καθηκόντων του δημάρχου η άσκηση εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη (φωτό), ενώ και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητές του και «να αφήσει τη διπλωματία στους διπλωμάτες».
Στις σοβαρές χώρες, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, «τη διαπραγμάτευση σε δύσκολα ζητήματα την κάνουν οι πολιτικά και θεσμικά υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι. Ούτε διάφοροι έξαλλοι επαγγελματίες φωνασκούντες ούτε δήθεν “προοδευτικοί” δήμαρχοι». Ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”, όπως τον αποκάλεσε. Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν». 
Την ερώτηση αν «ο Γιάννης Μπουτάρης δεν γνωρίζει την Ιστορία ή την παραχαράζει εσκεμμένα» διατύπωσε ο Κώστας Γκιουλέκας. 
Για «βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση» μίλησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος, εκτιμώντας: «Ο κ. Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του, αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία».
Περίεργη «σιωπή» από το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ
Περίεργη σιωπή τηρείται από το υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση που είχε χθες ο Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό διαμεσολαβητή του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες έγιναν εσπευσμένα στο ουδέτερο έδαφος της Βιένης, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενημέρωση για το τι ειπώθηκε όσον αφορά το ονοματολογικό και την απάλειψη του αλυτρωτισμού, με αλλαγή του Συντάγματος εκ μέρους της γειτονικής χώρας. 
Η συνάντηση στη Βιένη έγινε στη σκιά της δήλωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας το να μη δοθεί το όνομα «Μακεδονία». Ετσι, το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε και έκανε λόγο για «εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος» αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα με την πλήρη ονομασία της: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η συνάντηση των τριών άρχισε στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40, χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις. Οι κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα συνεχίσουν «τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» σε επόμενη συνάντησή τους, που θα γίνει πιθανότατα αύριο και μεθαύριο στη Σόφια.
Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων για την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου που οδηγεί στα ελληνικά σύνορα. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια έως το τέλος Φεβρουαρίου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει το θέμα των Σκοπίων με την παράδοση του όρου «Μακεδονία». Οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στα θέματα της γλώσσας και της ταυτότητας.
dimokratianews,14.02.2018
ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
dimokratianews, 14.02.2018
Ουδείς σοβαρός άνθρωπος νιώθει την ανάγκη ή έχει το ενδιαφέρον να εντοπίσει και να ερμηνεύσει τις εστίες παθογενούς σκέψης και συμπεριφοράς του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό που ενδιαφέρει άπαντες είναι οι συνέπειες που έχουν τα λόγια και τα έργα του στη ζωή των Θεσσαλονικέων, αλλά και ευρύτερα στο εθνικό σύνολο.
Αν και κατά καιρούς ισχυρίζεται ότι δεν θέλει και δεν είναι δουλειά του να ασκεί εξωτερική πολιτική, οι Ελληνες τον έχουν γνωρίσει κυρίως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο κ. Μπουτάρης συνηθίζει να παίρνει το μέρος όσων έχουν λόγους να αντιστρατεύονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι οι φιλοτουρκικές κορόνες του δημάρχου και οι γλοιώδεις αναφορές του στον γενοκτόνο των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ.
Τώρα, που το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο κ. Μπουτάρης, αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του (ένα εξ αυτών είναι η υπεράσπιση και η ανάδειξη της ελληνικότητας της πόλης και της Ιστορίας της), αναλαμβάνει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής της παρακμής και προβαίνει σε δηλώσεις και προτάσεις που προσβάλλουν τους Ελληνες και τη νοημοσύνη τους.
Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων: «Θα κρατήσουμε το “Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια». Το τελευταίο πρέπει να είναι ένα από τα πλέον άθλια ψεύδη που έχουν ειπωθεί ποτέ δημόσια. Ερχεται, δηλαδή, τουρίστας στην Ελλάδα και νομίζει ότι η χώρα μας είναι τα... Σκόπια λόγω της χρήσης της λέξης «Μακεδονία»!
Για το αντεθνικό παραλήρημα του κ. Μπουτάρη δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αλλά και όλοι όσοι κάθονται και τον ακούν δίχως να διαμαρτύρονται, δίχως να ορθώνουν το ανάστημά τους στη σήψη και την παρακμή που εκπροσωπεί ο απερχόμενος δήμαρχος. Οι πολίτες εύλογα αναρωτιούνται γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας να αντιδράσει στον ασχημονούντα Μπουτάρη.

Η ανοχή είναι συνενοχή. Δεν είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι των πολιτών, με την αδράνειά τους, να συναινούν σ' αυτές τις εθνικά ύποπτες ανοησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com