24 Φεβ 2018

10 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Λάρισας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά των Νέων Θρησκευτικών


syllalithrio athhna gia thrhskeytika 2018 01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης, το τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Θεολόγων, και τα συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας αποφασίσαμε την ομαδική κάθοδό μας στην Αθήνα για να μετάσχουμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει για το Μάθημα των Θρησκευτικών στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 1μ.μ.
Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) με Ορθόδοξους Χριστιανικούς Συλλόγους της πρωτεύουσας.
Καλούμε τα μέλη των Σωματείων και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην ειρηνική αυτή εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική, αλλά και αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να μεταλλάξει τον ορθόδοξο προσανατολισμό του Μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, που επιφέρει σύγχυση στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, οι οποίοι δε γνωρίζουν επαρκώς την ορθόδοξη πίστη τους.

Διαμαρτυρόμαστε για το ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) μάς αντιμετωπίζουν ως πολίτες β΄ κατηγορίας και επιβάλλουν μονομερώς το θρησκειολογικό Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών στα ορθόδοξα παιδιά μας, ενώ για τους συνέλληνες μαθητές Μουσουλμάνους, Εβραίους, και Ρωμαιοκαθολικούς κατοχύρωσαν με πρόσφατα νομοθετήματα το δικαίωμά τους να διδάσκονται αποκλειστικώς και μόνο την πίστη τους. Γιατί χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά; Πού είναι η εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας; Ή μήπως δεν έχει δικαιώματα η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά μόνον η μειοψηφία; Γιατί πρέπει τα παιδιά μας με το Νέο Πρόγραμμα να προσηλυτίζονται στις αιρέσεις και στις διάφορες θρησκείες, να οδηγούνται στον μηδενισμό, στην αθεΐα, και να γίνονται εύκολη λεία της παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας;
Απαιτούμε να παρέχεται στα παιδιά μας ορθόδοξη αγωγή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους. Η Ορθοδοξία υπήρξε μητέρα, τροφός και οδηγός του Έθνους μας. Αυτή δίνει όραμα και ελπίδα στα παιδιά και τα προφυλάσσει από κάθε βλαβερή επίδραση.
Όλοι στο συλλαλητήριο της Αθήνας! Μην λείψει κανείς!
Τα Σωματεία:
Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
Ένωση Θεολόγων Λάρισας
Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας
Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας
Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com