25 Ιαν 2018

Έπεσε η αυλαία στις πολύκροτες δίκες της σέκτας Αούμ Σιηνρίκυο που είχε σκορπίσει το θάνατο στο μετρό του Τόκιο

Αποτέλεσμα εικόνας για AUM SHINRI KYO
Ποινή ισόβιας κάθειρξης στο τελευταίο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο αρχηχός και άλλοι δώδεκα που καταδικάστηκαν σε θάνατο περιμένουν την εκτέλεσή τους

Τέλος εποχής για τις ποινικές δίκες που κράτησαν πάνω από 20 χρόνια, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στο τελευταίο από τα μέλη της σέκτας Αούμ Σιηνρίκυο που καταδικάστηκαν για δολοφονία κατά την επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995.
Άγνωστος παραμένει εντούτοις ο χρόνος εκτέλεσης των 13 μελών της οργάνωσης Αούμ, συμπεριλαμβανομένου του ηλικίας 62 ετών αρχηγού της, Shoko Asahara, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.
Μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Αούμ, είχαν σαν αποτέλεσμα την απαγγελία κατηγοριών σε 190 περίπου άτομα. Η δίκη του αρχηγού της διήρκεσε επτά χρόνια και 10 μήνες και ολοκληρώθηκε σε συνολικά 257 συνεδρίες.
Πηγές της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το τι θα συμβεί μετά τις εκτελέσεις, φοβούμενοι ότι οι ομάδες που έχουν αναλάβει τις δραστηριότητες της Αούμ, πιθανόν να προβούν σε ενέργειες εκδίκησης εναντίον του υπουργού δικαιοσύνης, ο οποίος πρέπει να υπογράψει τις καταδίκες.
Ο Τάρο Τακιμότο, δικηγόρος υπεράσπισης των μελών που εγκατέλειψαν τη σέκτα, ανέφερε ότι οι οπαδοί της οργάνωσης υπόκειντο σε τεχνικές «ελέγχου του νου» (“mind control”) από τον Ασαχάρα.
(The Japan Times 21/01/2018)
Σχετική εικόνα
Σχόλιο
Η καταστροφική λατρεία AUM SHINRI KYO ιδρύθηκε στην Ιαπωνία το 1987 από ένα πιστό θαυμαστή του Χίτλερ, τον Σιόκο Ασαχάρα. Η λέξη AUM  είναι μια ιερή ινδουιστική συλλαβή και SHINRI KYO σημαίνει Υπέρτατη Αλήθεια. Η «θρησκεία» αυτή αναφέρεται ως σανσκριτική και περιέχει βουδιστικά και χριστιανικά στοιχεία. Ο ιδρυτής της (Shoko Asahara) γεννήθηκε μερικώς τυφλός και παρακολούθησε σχολείο ειδικό για τυφλούς. Ως ενήλικας ασχολήθηκε με τον βελονισμό και αργότερα ίδρυσε σχολή γιόγκα. Ταξίδεψε στα Ιμαλάια για να μελετήσει τον βουδισμό και τον Ινδουισμό, γεγονός που τον οδήγησε να ιδρύσει την οργάνωση AUM SHINRI KYO.
Από τους οπαδούς του θεωρείται ως ο Χριστός
Με την υπόσχεση ότι τα μέλη της οργάνωσης θα μπορέσουν να αναπτύξουν υπερφυσικές ικανότητες, κατόρθωσε να προσηλυτίσει γύρω στις 20,000 άτομα. Πολλοί άλλοι εντυπωσιάσθηκαν και εισχώρησαν στην ομάδα από τις διακηρύξεις του Ασαχάρα ενάντια στη διαφθορά και τον υλισμό, πράγματα που εντόπιζαν σ’ ολόκληρη την Ιαπωνία. Στην ίδια την οργάνωση, στα μέλη επιβαλλόταν πάρα πολύ αυστηρή πειθαρχία και καλλιεργείτο η πεποίθηση ότι αυτοί αποτελούσαν μέρος μιας αρχαίας παράδοσης και πως διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων, θα επιχειρούσαν να τους καταστρέψουν.
Όποιος τολμούσε να μιλήσει κατά της οργάνωσης, δολοφονείτο
Στις 20 Μαρτίου1995 η οργάνωση επιτέθηκε με δηλητηριώδη αέρια στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Τόκυο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα και να τραυματιστούν 6000. Σύμφωνα με μαρτυρία Γερουσιαστή, εάν οι οπαδοί της σέκτας δεν έκαναν κάποια λάθη στην προετοιμασία και απελευθέρωση του αερίου, τότε «θα θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς και αναρίθμητες χιλιάδες τραυματισμένων»…
Πέραν της επίθεσης του 1995, υπήρξε και άλλη τον Ιούνιο του 1994 στην Nagano Prefecture στην κεντρική Ιαπωνία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ατόμων.
Στο παρελθόν, ο Ασαχάρα ισχυριζόταν ότι ταξίδεψε στο 2006 και μίλησε με άτομα που επέζησαν του Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου (!) και καλούσε τα μέλη του να αγωνιστούν για τον τελικό αγώνα εναντίον των εχθρών της Ιαπωνίας (π.χ των ΗΠΑ). Για το σκοπό αυτό η οργάνωση δημιούργησε χημικά εργοστάσια και κατασκεύασε διάφορα χημικά, ως προετοιμασία για τον Αρμαγεδώνα. Σε μελέτη των «NEW YORK TIMES» (25/5/1998) έγινε αναφορά για τουλάχιστον 9 βιολογικές επιθέσεις σε διάφορες εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία (Διοίκηση, στο Βασιλικό Παλάτι, στην αμερικάνικη βάση στην Γιοκοσούκα κ.α)
Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στα υποστατικά της οργάνωσης ΑΟΥΜ ανακαλύφθηκαν έντυπα με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται ο προσηλυτισμός νέων μελών και σε ποιους πρέπει να στοχεύουν για να αποφέρουν τα μεγαλύτερα έσοδα στην οργάνωση.
Σχετική εικόνα

Περισσότερα βλ.: Καταστροφικές Λατρείες,  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ  Θρησκειών και Αιρέσεων, Παραχριστιανικών Παραθρησκευτιών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων Αρχιμ. νυν Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, Κύπρος 2002 - Από ppu.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com