23 Ιαν 2018

Το ιερό συλλαλητήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ο λαός μίλησε και ο Θεός ευλόγησε. Το πρόσφατο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, τα ξεκαθάρισε τα πράγματα, μια για πάντα. Ο λαός της Ελλάδος, έδωσε οριστική απάντηση στους παρανόμους κυβερνώντες, πως είναι αδιανόητη η διαπραγμάτευση, του ιερού ονόματος Μακεδονία. 

Το ίδιο μήνυμα πήρανε και οι θλιβεροί Σκοπιανοί, οριστικά πλέον. Χρόνια είχε να ζήσει η Ελλάδα μας, τέτοια ιερά συγκίνηση. Εύγε στους διοργανωτές! Εύγε και σε όλους τους Έλληνες, που έδωσαν το χρεωστικό τους παρόν και πήρε διαστάσεις μεγάλου θριάμβου, αυτό το ιερό συλλαλητήριο. Όμως αλήθεια, τί να πούμε για αυτούς τους «Έλληνες», που δεν ήθελαν να γίνει αυτό το συλλαλητήριο; Τί να πούμε για τα ΜΜΕ της χώρας μας, που δεν πήγε ούτε ένα να καλύψει αυτό το πολυθαύμαστο γεγονός; Και όχι μόνο δεν πήγανε, αλλά προσπάθησαν να μειώσουν το κύρος του συλλαλητηρίου, αφού λέγανε στις ειδήσεις πως μόνο 90.000 άνθρωποι ήτανε, ενώ ο αληθινός αριθμός του συλλαλητηρίου είναι 500.000 και άνω. Απίστευτοι τελικά είναι οι σημερινοί κυβερνώντες! Δεν τους συγκινεί τίποτε, κανένα ιερό και όσιο.
 Δεν θέλουν να ακούσουν καθόλου για την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος, είναι πιστά όργανα ξένων συμφερόντων και δυστυχώς, ονομάζουν, με πολύ θράσος, τους εαυτούς τους, Έλληνες, αγνοώντας εκουσίως την βαρύτητα του ονόματος. Από την πλευρά της Εκκλησίας μας, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Ιεράρχες μας, που έδωσαν το παρόν σε αυτό το συλλαλητήριο.
Όμως, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, προτίμησε να είναι απών, διότι λέει, η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη και τα συλλαλητήρια δεν αρμόζουν! Μεγάλη έκπληξη μας προξένησαν αυτά τα λόγια του, διότι δεν συνάδουν με την ιστορία των Αγίων της Εκκλησίας μας. Όλοι οι Άγιοι μας, όταν το χρειάστηκαν οι περιστάσεις, ήταν παρόντες στα συλλαλητήρια. Από τον Μέγα Αντώνιο, που πήγε στην Αλεξάνδρεια, να υπερασπιστεί την Εκκλησία που κινδύνευε από την δεινή αίρεση του Αρείου, μέχρι και τον πρόσφατο Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη, που παρευρέθηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όταν προβαλλότανε η βλάσφημη ταινία του Σκορτσέζε: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». 
Μακαριώτατε, αυτοί οι Άγιοι, δεν είχανε πορεία αγάπης; Την ίδια παρατήρηση με τον Αρχιεπίσκοπο έκανε και ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ, που είπε: «Η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη και όχι με συλλαλητήρια και πολέμους»! Αλήθεια, για ποιούς πολέμους μας λέει ο δεσπότης, δεν συναισθάνεται πως αυτό που λέει είναι λάσπη και συκοφαντία; Ας μας πει, στο πρόσφατο ιερό συλλαλητήριο, έγινε πόλεμος; Γιατί δεν πήγε κι ο ίδιος, να βαπτισθεί, στα πατριωτικά νάματα και να διαπιστώσει την αλήθεια, αν πράγματι είναι πόλεμος; Κρίμα, δεσπότη μας, να λέτε τέτοια ανυπόστατα λόγια και μάλιστα, όταν κινδυνεύουν τα ιερά μας. Συνεχίζουμε λοιπόν και λέμε, πως όλοι οι Έλληνες είμαστε εδώ  και δεν θα ανεχτούμε κανένα άτιμο ξεπούλημα, που σκοπεύουν να κάνουν οι θλιβεροί πολιτικοί μας. Η ελληνική Μακεδονία, ανήκει στον έντιμο λαό της και όχι στους προδότες πολιτικούς της. Επίσης, λένε πως όσο είναι αδύνατο ένας γύφτος να ονομασθεί πρίγκηπας και να κληρονομήσει την διαδοχή μιας βασιλείας, τόσο είναι ακόμη πιο αδύνατο, οι γυφτοσκοπιανοί να ονομαστούν Μακεδόνες, των ενδόξων βασιλέων Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό επιτέλους, ας το κατανοήσουν καλά, διότι κι αν εμείς ακόμη, μη γένοιτο, σιωπήσουμε, οι πέτρες θα ξεσηκωθούν να μιλήσουν και θα διατρανώσουν την αλήθεια, πως η Μακεδονία είναι μονάχα ελληνική.
Τέλος, με πολύ λύπη λέμε, πως άμα έχουμε τέτοιους προδότες πολιτικούς, όπως οι σημερινοί, τί τους θέλουμε τους εχθρούς; Ο Χριστός και η Παναγία να μας λυπηθούν και να σώσουν την πολύπαθη Ελλάδα μας. Αμήν.
ἍγιονὌρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com