7 Ιαν 2018

Ισλαμιστές Παλαιστίνιοι δέρνουν, βασανίζουν και απειλούν Έλληνες μοναχούς στα Ιεροσόλυμα

Ισλαμιστές Παλαιστίνιοι δέρνουν, βασανίζουν και απειλούν Έλληνες μοναχούς στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)
Ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Θεοδοσίου στα Ιεροσόλυμα περιγράφει τα μαρτύρια που περνούν οι μοναχοί στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.
Η ιστορία του Γέροντα Ιερόθεου είναι μια από τις πολλές ιστορίες των μοναχών στους Αγίους Τόπους που καθημερινά περνούν μαρτύρια και κακουχίες.
Ο μοναχός Ιερόθεος υπηρετεί περίπου 60 χρόνια στην Αγία Γη. Ως ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου τα τελευταία 40 χρόνια έχει περάσει πολλές κακουχίες, έχει δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστές, έχει φάει ξύλο και έχει εκδιωχθεί και απειληθεί.
Εκείνος όμως απλός και ταπεινός πεισματάρης και με βαθιά πίστη υπομένει τα βάσανα.
Πριν από τους Αγίους Τόπους είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Κορέα και στο Βιετνάμ.
Έγινε μοναχός και με τα χρόνια χειροτονήθηκε και διετέλεσε ηγούμενος στο Όρος Θαβώρ, στη Μονή του Τιμίου προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό, στην μονή επίσης του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου την περίοδο του Πολέμου των 6 ημερών, έκανε ηγούμενος στη μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
«….έχω φάει ξύλο… με το τσουβάλι από τους φανατικούς αλλόθρησκους της περιοχής!!! Από τις μπουνιές που έχω φάει… δεν ακούω καθόλου από το ένα αυτί, αλλά και από το άλλο… λίγο κι από κει ακούω!!! Από το δεξί μάτι έχω πρόβλημα από χαστούκι που έφαγα από πρώην δήμαρχο του χωριού, ο οποίος όπως με χαστούκισε …μου έσκισε με το νύχι του το μάγουλο μου και μια ελιά που είχα στο πρόσωπο…».
«Άλλη φορά μου έσπασαν το χέρι και το είχα στο γύψο… τόσο καιρό!!!
»Άλλη φορά μου είχαν σπάσει το πόδι, …κάποια φορά θέλησαν να μας κάψουν ζωντανούς με τις καλογριές μου, άλλη φορά άνοιξαν τάφο στα κτήματα της μονής απέξω και θέλησαν να με θάψουν ζωντανό!!! Αν δεν τσίριζαν οι μοναχές και κάποιες περαστικές γυναίκες θα το είχαν κάνει!!!
»Ο δε πετροπόλεμος… είναι πλέον συνήθεια μας!!! Μας πετροβολάνε συχνά. άσε το φτύσιμο και το βρισίδι… μας έχουν γίνει η καλημέρα μας!!! Δόξα τω Θεώ»!!!…».
Δείτε το  βίντεο μαρτυρία από το iellada:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετα την αθροα εισβολη λαθρομεταναστων μουσουλμανων στην Ελλαδα ,τα ιδια θα κανουν και στους μοναχους της Ελλαδος.
Αυτο δειχνουν τα εργα τους στους Αγιους Τοπους ,βασανιζουν και σκοτωνουν μοναχους για να παρουν Εκκλησιες και Μοναστηρια και να τα κανουν τζαμια.
Ο Θεος να φυλαει τους Αγιοταφητες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com