22 Ιαν 2018

Εξακολουθεί να προκαλεί!

Ιερώνυμος: Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο
Ιερώνυμος: Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο
Σύνεση, ομοψυχία και νηφαλιότητα συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπς Ιερώνυμος για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε μια «αποτίμηση» της στάσης της εκκλησίας απέναντι στο συλλαλητήριο, υπό το πρίσμα και του αποτελέσματος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.
Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο
Για το χθεσινό συλλαλητήριο, παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, απαντώντας ότι «Εγώ προτιμάω τα δύσκολα». 
Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας, είπε πως η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, που είναι ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης «Μακεδονία».
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει «με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Οδησσού .
Σε διαφορετική γραμμή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εξέφρασε την άποψη ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να συζητήσει ξανά τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια. 
«Να μας αφήσουν ήσυχους όπως είμαστε τόσα χρόνια . Δεν θέλουμε να υπάρξει εφαρμογή αυτού που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι» ξεκαθάρισε ο κ. Άνθιμος.
Δείτε σχετικά και

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Εγώ προτιμάω τα δύσκολα». Θυμηδία προκαλεί ο αρχιεπίσκοπος με αυτό που είπε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός διά της μεγαλειώδους παρουσίας του στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης απάντησε και στον αρχιεπίσκοπο που ,δυστυχώς, το απαξίωσε προκαλώντας πικρία, οργή, αγανάκτηση και σκανδαλισμό. Και συνεχίζει να προκαλεί και μετά το τόσο επιτυχημένο συλλαλητήριο που εξέφρασε με ενάργεια τη λαική βούληση.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Κολυμπάρειες κολοτούμπες! Έχει καθιερωθεί πλέον η τεχνική του Κολυμπαρίου ως πρότυπο του παποκαισαρισμού. Ώστε μετράτε τα κουκιά, για να δείτε αν είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα; Νικήσατε 73-9!!! Άρα, πήγατε καλά! Πάρτε τα συγχαρητήρια από τη συνείδησή σας! Αν έχει να σας δώσει... Κατάντια! Όχι.Μη γελιέστε. Νίκησε ο λαός. Και σας περιμένει στη συνέχεια. Δεν θα ξεμπλέξετε, αν δεν εγκαταλείψετε την προδοτική συμπεριφορά σας.
Σ.Η.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com