5 Δεκ 2017

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Πως “ωρίμασαν” οι καταστάσεις για την σύγκλιση της ψευδοσυνόδου και την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.



Πως “ωρίμασαν” οι καταστάσεις για την σύγκλιση της ψευδοσυνόδου και την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Ομιλεί ο πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης «Σχολιασμός της δεινής Εκκλησιαστικής επικαιρότητας».
Προκύπτει αβίαστα από πολλά στοιχεία ότι η επίσπευση της συγκλήσεως της ‘Συνόδου’ στην Κρήτη συνδέεται με πρόσωπα και γεγονότα και ρυθμίσεις.
Συνδέεται με την δημιουργία αυτού του συνδέσμου των ‘θεολόγων’ ‘ΚΑΙΡΟΣ’, όπως επίσης συνδέεται και με την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Ιερωνύμου. Δηλαδή, από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο διεπίστωσε ότι υπάρχει μία ομάδα ‘θεολόγων’ οικουμενιστών η οποία ομάδα των ‘θεολόγων’ μπορεί να προωθήσει τον οικουμενισμό ακόμη και στα σχολεία και να διδάξει τον οικουμενισμό μέσα στα σχολεία -στα παιδιά μας .. 

Και από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντελήφθη ότι επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι πλέον ένας Αρχιερεύς δυνατός ο οποίος θα αντιδρούσε σε κάποιες αποφάσεις της ‘Συνόδου’ αλλά ένας Αρχιεπίσκοπος συρόμενος πίσω από το Φανάρι, που κάνει ό,τι του υποδείξουν τα κέντρα που σχεδιάζουν την ‘Σύνοδο’. Από την στιγμή εκείνητο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να επιταχύνει την σύγκληση της ‘Συνόδου’, διότι ήταν βέβαιο ότι θα είχε μαζί του τους ΄θεολόγους’, ήταν σίγουρο πως θα άλλαζε το μάθημα των Θρησκευτικών.
Δεν φαντάζεστε τι φοβερό πράγμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών έχει ήδη αλλάξει. Εφέτος στα σχολεία δεν διδάσκονται τα παλαιά βιβλία των Θρησκευτικών. Έχουν αλλάξει, έχουν στείλει ‘φακέλους’ για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίοι φάκελοι είναι διαθρησκειακοί, συγκρητιστικοί και οικουμενιστικοί…
Φαντάζεστε πόσο θα έπρεπε να είχε αντιδράσει η Εκκλησία μας και μόνο για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών; Έπρεπε να ξεσηκωθούν όλοι. Θα διδάσκουμε στα παιδιά μας τον συγκρητισμό και τον οικουμενισμό; Θα διδάσκουμε για τον Βούδα τον Μωάμεθ .. πως θα προσεύχονται στον Αλλάχ;….
Φαντάζεστε δηλαδή τί αλλαγή έχει γίνει. Η προσπάθεια αυτή αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι από την εποχή του πρώτου ΠΑΣΟΚ. Από την δεκαετία του ’80 είχε αρχίσει αυτή η προσπάθεια αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά τότε υπήρξε ισχυρή αντίδραση και από το σώμα των θεολόγων, όλων των θεολόγων, αλλά και από την Εκκλησία. Υπήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ο οποίος μπορεί να μην ήταν μεγάλος θεολόγος και λόγιος … ο οποίος έλεγε, ‘όχι ο παπισμός είναι αίρεση και εγώ είμαι εναντίον του οικουμενισμού’ και δεν άφηνε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά. Και οι ιεράρχες οι περισσότεροι της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι παλιοί, ήταν παραδοσιακοί. .. Μετά τον Σεραφείμ ανέβηκε ο Χριστόδουλος και άρχισε να αλλάζει η σύνθεση της Ιεραρχίας και να γίνονται Αρχιερείς οικουμενιστές…. Όσοι πλέον νέοι Αρχιερείς γίνονται και εκλέγονται είναι οικουμενισταί. Έφυγε λοιπόν η παλαιά Ιεραρχία, έφυγε-φεύγει, ανέρχονται νέοι στους επισκοπικούς θρόνους οι οποίοι όλοι είναι οικουμενιστές….
Το μεγάλο συνδικαλιστικό όργανο των θεολόγων είναι η Πανελλήνια Ένωση των Θεολόγων οι οποίοι οι καημένοι αγωνίζονται υπέρ του μαθήματος των Θρησκευτικών να είναι Ορθόδοξο, να είναι ομολογιακό. Και φαντάζεστε τώρα, να μην συμμαχεί η ηγεσία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων που θέλει Ορθόδοξο μάθημα για τον Χριστό και την Πίστη μας, την Ορθοδοξία, και να συμμαχεί η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους ‘θεολόγους’ του ‘ΚΑΙΡΟΥ’ οι οποίοι θέλουν συγκρητισμό, οικουμενισμό και οι οποίοι το επέτυχαν. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι με την ανοχή της Εκκλησίας συγκρητιστικό….
Θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και μονολότι εγώ συμπαθώ την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, τους αγώνες που έχουν κάνει … τους κατακρίνω διότι έδειξαν ευπιστία. Ήταν πολύ εύπιστοι και πίστεψαν στον Αρχιεπίσκοπο, πίστεψαν σε πολλούς Αρχιερείς που τους κορόιδευαν. Πως τους κορόιδευαν; Ο Αρχιεπίσκοπος κάποια φορά πριν από κανένα έτος είχε πει ότι τα νέα προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα και τρίψανε οι καημένοι οι Θεολόγοι τα χέρια τους από τη χαρά τους και λέει, α τον έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο μαζί μας. Ο Αρχιεπίσκοπος όμως πίσω από την δήλωση αυτή συνεργαζότανε με τον Γιαγκάζογλου.
Στην επιτροπή Ιεραρχών οι οποίοι θα συνεργάζονταν με τον ‘ΚΑΙΡΟ’ και με το Υπ. Παιδείας, ξέρετε ποιους έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος; Έβαλε τον Μεσσηνίας και έβαλε και τον επίσκοπο Ύδρας, τον Εφραίμ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι συνεργάτης του ‘ΚΑΙΡΟΥ’ και περιέργως έβαλαν και τον Μεσογαίας ο οποίος κάπως αντέδρασε, είπε κάτι διαφορετικό, αλλά και αυτός ο ευλογημένος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Να πει όταν είδε πως τους κοροϊδεύουν … εγώ παραιτούμαι, και να παρουσιάσει αυτήν την κοροϊδία που έκαναν και το κατάντημα στο οποίο έφτασε η Ιεραρχία μας, να μην ξεσηκώνει τον κόσμο .. που θα διδάσκονται τώρα τα παιδιά μας όχι τον Χριστό αλλά τον Μωάμεθ και τον Βούδα. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα του μαθήματος.
Και αυτό πηγαίνει, όλα τα χρόνια αυτά, μαζί με την ‘Σύνοδο’ της Κρήτης. Και μέσα στα νέα βιβλία των Θρησκευτικών .. μιλούν πολύ λίγο για τις Οικουμενικές Συνόδους και μιλούν πολύ περισσότερο για την ‘Σύνοδο’ της Κρήτης. Μέσα σε όλα τα βιβλία των Θρησκευτικών διαρκώς προβάλλεται η ψευδοσύνοδος της Κρήτης΄.
Απομαγνητοφώνηση [19:17 έως 27:38] Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "ΑΚΑΔΗΜΙΑ" της μητροπόλεως Δημητριάδος, ο "ΚΑΙΡΟΣ" και η "ΣΥΝΑΞΗ" αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία διεστραμμένης "θεολογικής" σκέψεως, τα οποία όζουν συγκρητισμού, λιμπεραλισμού, φεμινισμού, επενδεδυμένου με "θεολογικό" μανδύα, "ερωτοθεολογίας", ζηζιουλισμού, γιανναρισμού,προσληψιολογίας, διεθνισμού, σχετικισμού, οικουμενισμού, "πολιτικής ορθότητας" κ.τ.ο.
Ευλόγως τίθεται, εν προκειμένω, το ζήτημα της ενδεδειγμένης στάσεως της "επισήμου" Εκκλησίας, έναντι των συγκεκριμένων εκφυλιστικών φαινομένων.
Δυστυχώς, η λεγόμενη "επίσημη" ή "διοικούσα" Εκκλησία, "ποιεί την νήσσαν" στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η "σφηκοφωλιά" του Βόλου, η διασπαστική σέχτα του δυσώνυμου "ΚΑΙΡΟΥ", και οι θεράποντες της θολοκουλτούρας "συναξιακοί" θολολόγοι έχουν καταληφθεί ασύδοτοι προκειμένου να περιφέρουν και λανσάρουν τις ιδεοληψίες τους ως "θεολογικά" θέσφατα εντός της εκκλησιαστικής παρεμβολής, της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας σιγώσης και σιωπώσης σκανδαλωδώς και ενόχως!
Η ευθύνη του νυν αρχιεπισκόπου για την επώαση και άνδρωση των εκτρωματικών αυτών καταστάσεων τυγχάνει προφανής. Οι "κακιές γλώσσες" υποστηρίζουν ότι οι εκφυλιστικές αυτές καταστάσεις επωάσθηκαν και ανδρώθηκαν, έν τινι μέτρω, στο "θερμοκήπιο" της μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας επί της αρχιερατείας του νυν, "καταλληλότερου", κατά τινά ιεράρχη της Βορείου Ελλάδος, νυν αρχιεπισκόπου.
Ο νυν αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σκιά και ασθμαίνων αχθοφόρος του μεγάλου ονόματος του συνονόματού του Ιερωνύμου Κοτσώνη, ελέγχεται όχι μόνο για την προαναφερθείσα επώαση και άνδρωση των εν θέματι καταστάσεων αλλά και για την αδιανόητη αδιαφορία του απέναντί τους καθώς και για τη σκανδαλωδέστατη συγκάλυψή τους.
Το μέγα αίσχος με την περίπτωση του Σ.Γιαγκάζογλου που επί έτη κατείχε τη διευθυντική θέση του επίσημου εκκλησιαστικού περιοδικού "ΘΕΟΛΟΓΙΑ" μαρτυρά του λόγου το αληθές.
Το νεόπλασμα του Βόλου επίσης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "ΣΥΝΑΞΗ", του γνωστού περιοδικού των γνωστών (νεοορθόδοξων) κατευθύνσεων,
ανήκουν στον "ΚΑΙΡΟ". Στην προαναφερθείσα λίστα βλέπουμε να φιγουράρει το όνομα του γνωστού και μη εξαιρετέου Άγγελου Βαλλιανάτου, του εμπλεκομένου στη δυσώνυμη "υπόθεση Arigatou" και τινων άλλων "καιριτών" "φωστήρων"...
O δε επίσημος "εκκλησιαστικός" ραδιοσταθμός έχει βραχυκυκλωθεί από "θολουρο-θεολόγους" που εκφέρουν "άρρητα ρήματα" στρεβλής και μεταλλαγμένης "θεολογίας".
Λ.Ν. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια στιγμή, επαίσχυντα κείμενα, δυσφημηστικά των ορθοδόξων ιεραποστολικών αδελφοτήτων και φιλοκαζαντζακικού προφίλ δημοσιεύονται στη βατοπαιδινή "ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ", εκτός των "περισπούδαστων" τοποθετήσεων των γνωστών και μη εξαιρετέων Γιαγκάζογλου και Μπέγζου, ενώ τηλεοπτικά κανάλια που μέχρι πρότινος αποτελούσαν όαση εν μέσω της αυχμηράς ερήμου του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου της εποχής μας προβάλλουν οικουμενιστές εκκλησιαστικούς αξιωματούχους και εκπέμπουν κοσμικά άσματα που υμνούν τους γήινους έρωτες και αντί να συντελούν στην ανάταση των ψυχών μας, μας καθηλώνουν στα χθαμαλά και τα γήινα.
Μητροπολίτες, υποτιθέμενου φιλο-παραδοσιακού προφίλ, παρασημοφορούν, εν πληθούση Εκκλησία, τον ένοχο της υπογραφής του παναθλίου νομοθετήματος περί "αλλαγής φύλου" και άλλοι τον χαρακτηρίζουν "ομολογητή της Ορθοδόξου Εκκλησίας"!!!
Γνωστός, δε, ηγούμενος αγιορείτικης μονής, περιέρχεται την ελλαδική επικράτεια με άγιες εικόνες και ιερά λείψανα και ο πολύς κόσμος σπεύδει μαζικά προς προσκύνηση, βαυκαλιζόμενος (ο κόσμος)ότι δι αυτού του τρόπου εκπλήρωσε στο ακέραιο τα θρησκευτικά του καθήκοντα.( Σε ναό του λεκανοπεδίου Αθηνών, μία κυρία ανέμενε στη σειρά, Κυριακή πρωί παρακαλώ και εν ώρα Θείας Λειτουργίας..., προκειμένου να προσκυνήση ιερό λείψανο που είχε εκτεθή προς προσκύνηση. Ε λοιπόν, καθένας που προσκυνούσε έφευγε από το ναό μετά την προσκύνηση. Και λίγο πριν τη Θεία Κοινωνία, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, το ασυγκρίτως υπέρτερο των λειψάνων και των εικόνων, μόνο η εν λόγω κυρία εγκατέλειψε την ουρά και έσπευσε να κοινωνήση. Ουδείς άλλος!!!
Και να ήταν μόνο αυτά! Μετά φταίμε εμείς οι "ιεροκατήγοροι", οι "οργανωσιακοί", οι "προτεσταντίζοντες", οι "πιετιτές", οι "ηθικιστές", οι "γκρινιάρηδες" και οι "μηρλιάρηδες" που διαμαρτυρόμαστε!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com