13 Δεκ 2017

Το μήνυμα των εορτών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΙΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Ο ερχομός των Χριστουγέννων, για όλη τη χριστιανοσύνη, συνοδεύεται από το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας. Ο Χριστός ενσαρκώθηκε στη Γη μας για να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, σκεπτόμαστε και σχετιζόμαστε και για να λυτρώσει τον άνθρωπο από τις αμαρτίες του.

Ερχεται ο Υιός του Θεού για να δώσει το χέρι Του σε όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια και να βοηθήσει το είδος μας να ζήσει με ομόνοια και αγάπη και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην αθανασία.
Και ενώ ο Θεός μοιράζει ελπίδα και χαρά, μια ισχνή σε αριθμό αλλά ισχυρή σε υλικά μέσα δράκα μωροφιλόδοξων ανθρώπων διασπείρει απελπισία και πόνο. Λίγοι ζάπλουτοι συγκεντρώνουν κι άλλο πλούτο και, για να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη... μεγαλόπρεπη τρύπα στο νερό, που είναι η υπερσυγκέντρωση πόρων, αδικούν αναρίθμητους πενομένους. Κι από κοντά οι παράγοντες της πολιτικής, της «ενημέρωσης» και της «διανόησης», που αποσιωπούν τις αδικίες και δοξάζουν το άδικο με αντίτιμο τα ψίχουλα που πέφτουν από τα τραπέζια των δισεκατομμυριούχων.
Εδώ στην Ελλάδα ο πολύπειρος λαός μας, με τη συλλογική πείρα που απλώνεται σε βάθος χιλιετιών, ξέρει καλά τι σημαίνει ανάγκη - και υλική και πνευματική. Εδώ και περίπου οκτώ χρόνια οι Ελληνες υποφέρουν και από την έλλειψη υλικών πόρων, των αναγκαίων για να ζήσουν αξιοπρεπώς ή απλά να επιβιώσουν, και από την έλλειψη πνευματικών αποθεμάτων. Η απογοήτευση και η απόγνωση έχουν καταλάβει στις καρδιές πολλών Ελλήνων τον χώρο που ανήκει στον Χριστό.
Η απάντηση στις προκλήσεις και στα προβλήματα υπάρχει. Είναι καταγεγραμμένη στα ιερά Ευαγγέλια. Με αγάπη, προσευχή και αλληλεγγύη μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. Με εμπιστοσύνη στον Κύριο και στις δυνάμεις μας. Οι Ελληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς τη... βοήθεια των σεσημασμένων υποκριτών και ανίκανων.

dimokratianews, 12.12.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com