27 Δεκ 2017

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, η Σύνοδος που συνήλθε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Exclusive Interview with Ecumenical Patriarch Bartholomew by Imedi TV about the Holy and Great Council of the Orthodox Church (in Greek)
Δημοσιεύουμε σήμερα βίντεο της συνέντευξης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου σε κανάλι της Γεωργίας. 
Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο στο οποίο ο Πατριάρχης ομιλεί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που συνήλθε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη. 
Προ ημερών ο Πατριάρχης είχε δεχθεί, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του Πατριαρχείου, "τούς Ἐντιμ. κ.κ. Varlam Tsiklauri καί Giorgi Dzotsenidze, Δημοσιογράφους ἐκ τοῦ τηλεοπτικοῦ δικτύου «Imedi TV», μετά τοῦ Ἐντιμ. κ. Nikoloz Gurgenidze, Διερμηνέως, ἐκ Γεωργίας, πρός οὕς παρεχώρησε συνέντευξιν ἐπί θεμάτων διορθοδόξου ἐνδιαφέροντος, ἰδιαιτέρως δέ περί τῶν σχέσεων τῶν Ἐκκλησιῶν Κωνσταντινουπόλεως καί Γεωργίας."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην συνέντευξή του λέγει, ότι ο τρόπος για να θεραπευτεί η μη συμμετοχή των τεσσάρων Τοπικών Εκκλησιών στην Σύνοδο της Κρήτης είναι να αποδεχθούν τις Αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή, οπότε τα λεγόμενα από διάφορους κύκλους, περί πιθανής μελλοντικής, δήθεν, επανεξετάσεως των Αποφάσεων της Κρήτης, σε πιθανή νεώτερη Μεγάλη Σύνοδο στο μέλλον, δεν είναι παρά λόγοι για να ηρεμήσουν, έστω προσωρινά, τις δικαίως μη αναπαυμένες συνειδήσεις πολλών Ορθοδόξων από τα γεγονότα και κάποιες από τις Αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχει ανάγκη από θεραπεία δεν είναι η μη συμμετοχή των τεσσάρων, αλλά η προδοσία των δέκα.

Unknown είπε...

Αυτοί οι τέσερις εκκλησίες που δεν συμετείχαν στη σύναξη τής Κρήτης είναι επίσης Οικουμενιστικοι και μάταιος περιμένουν οι γνωστοί Πατέρες; π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Σάββας Λαυριωτης
να καταδικάσουν αυτοί οι „4"
τους„10"....

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο πόσα αποσιωπά - την από τον ίδιο το πατριάρχη διαστρέβλωση και ουσιαστικά κατάργηση της συμφωνημένης αρχής της ομοφωνίας, την άρνηση του Φαναρίου, με πολλές προφάσεις, να αποδεχτεί αντιρρήσεις και προτάσεις βελτίωσης των κειμένων από πλευράς αρκετών τοπικών Εκκλησιών, την άρνηση της Αντιόχειας να υπογράψει την απόφαση της συγκλίσεως της Συνόδου (γεγονός που βασικά μηδένισε την απόφαση της συγκλίσεως αφού κατά την αρχή της omoμφωνίας ήταν ανάγκη να συμφωνούν όλες τις 14 τοπικές Εκκλησιές για την σύγκληση). Αποσιωπά επίσης τη γραπτή και ξεκάθαρη δήλωση του Πατριάρχου Γεωργίας ότι υπέγραψε με την προϋπόθεση ότι η Συνοδο της Εκκλησίας του θα το εγκρίνει (πράγμα που δεν έγινε!), το γεγονός ότι τα κείμενα για την Σύνοδο δημοσιεύτηκαν μόλις λίγες μήνες πριν την σύγκληση της Συνόδου, τέλος Ιανουαρίου 2016, και αυτό μόνο γιατί επέμενε το Πατριαρχείο Μόσχας να δημοσιευτούν επί τέλους, με αποτέλεσμα να μένει λιγοστός χρόνος για να εξεταστούν από τις τοπικές Ιερές Συνόδους και το λαό της Εκκλησίας. Και τελικά αποσιώπα και το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε να δεχτεί την πρόταση του Πατριαρχείου Μόσχας για έκτακτη σύναξη το Μάιο για να βρεθεί λύση για τα πολλά αλυτα προβλήματα.
Ο κ. Βαρθολομαίος τα παρουσιάζει σαν να ήταν όλα έτοιμα και όμορφα και ότι ξαφνικά, "στην τελευταία στιγμή" άλλαξαν γνώμη οι 4, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου έτσι. Ποντάρει μάλλον ο πατριάρχης να μην ξέρουμε τι έγινε η να έχουμε ξεχαστεί τα γεγονότα και ετσι νομιζει οτι θα μας μπερδέψει.... Είναι αυτό άξιο ενός πατριάρχης;;;

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις πληρέστερες μαρτυρίες για τα προσυνοδικά γεγονότα που δεικνύει όλα τα τεχνάσματα των Φαναριωτών και την πολύ προβληματική και ανεπαρκή προετοιμασία της Κολυμπαρίου "Συνόδου" είναι το κείμενο του Μητροπολίτη Κόρη και Ατένι Ανδρέα, μέλος της αντιπροσωπίας της Εκκλησιάς της Γεωργίας. Βλ. http://aktines.blogspot.gr/2016/04/blog-post_41.html#more

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com