8 Νοε 2017

Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας: Να θεσμοθετηθεί «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Γερμανία θεσμοθετηθεί «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης
ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2018
Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας: Να θεσμοθετηθεί «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης
Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε σήμερα να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε διορία στο γερμανικό κοινοβούλιο ως «το τέλος του 2018» να ψηφίσει τη θεσμοθέτηση «του τρίτου φύλου» στα πιστοποιητικά γέννησης, δίπλα στα «άρρεν» και «θήλυ».
Από τον Μάιο του 2013 οι γονείς στη Γερμανία μπορούσαν να μην συμπληρώνουν το πεδίο του φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να το συμπληρώσουν αργότερα μόνοι τους, να επιλέγουν μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ή να προτιμήσουν την επιλογή του ακαθόριστου φύλου.
Ωστόσο το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αρνηθεί τον Αύγουστο του 2016 να κάνει ένα βήμα πάρα πέρα και να αναγνωρίσει τη νομική υπόσταση ενός τρίτου φύλου, κρίνοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν νόμιμο». Είχε απορρίψει το αίτημα ενός μεσοφυλικού ατόμου, που γεννήθηκε το 1989 και είχε καταγραφεί ως «θήλυ». Το πρόσωπο αυτό, με τη βοήθεια μιας οργάνωσης που στηρίζει το τρίτο φύλο, στράφηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παρουσίασε μάλιστα στο δικαστήριο τη χρωμοσωμική ανάλυση των γιατρών που αποδείκνυε ότι δεν ήταν ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.
Αν οι Γερμανοί βουλευτές ακολουθήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, τότε η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει επισήμως τρίτο φύλο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από iefimerida

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι επίσης: Τα κόμματα CDU και CSU θα κρατήσουν το γράμμα C στην ονομασία των κομμάτων τους; Τα κόμματα αυτά συνεχίζουν να διεκδικούν την ονομασίες: Christlich Demokratische Union (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) και Christlich Soziale Union (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση). Ήδη ο πρώην υπουργός Heiner Geißler είχε γράψει στο βιβλίο του με τίτλο: Zugluft - Politik in stürmischer Zeit 1990, ότι είναι σκάνδαλο να διατηρείται το γράμμα C στην ονομασία των ανωτέρω κομμάτων. Πώς είναι δυνατόν να αξιώνουν Χριστιανικές ονομασίες και να νομοθετούν αντιχριστιανικά - αντίχριστα;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com