30 Νοε 2017

Προς πλήρη μουσουλμανοποίηση τα κατεχόμενα

Προς πλήρη μουσουλμανοποίηση τα κατεχόμενα
Πέτρος Μελαΐσης
Σε πλήρη μουσουλμανοποίηση των κατεχομένων, προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, με κατασκευή νέων τζαμιών, που φυτρώνουν σαν μανιτάρια. 
Οι πανύψηλοι μιναρέδες και τα μισοφέγγαρα ξεπροβάλλουν από παντού και τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς.
Το ΣΙΓΜΑ κατέγραψε εικόνες από τα ανεγειρόμενα Τζαμιά στις κατεχόμενες περιοχές μας.
Η έρευνα του σταθμού μας καταδεικνύει ότι τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά ενώ από το 1974 ανεγέρθηκαν 15 νέα σχολεία. 
Όσες εκκλησίες δεν μετατράπηκαν σε στάβλους, σε νυχτερινά κέντρα και αποθήκες, έγιναν μουσουλμανικοί χώροι λατρείας και 82 εκκλησίες λειτουργούν ως τεμένη. Οι περισσότερες βρίσκονται στην επαρχία Αμμοχώστου.
Περισσότερες από 500 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ξωκλήσια καθώς και 17 μοναστήρια έχουν λεηλατηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις κατεδαφιστεί. 
Συγκεκριμένα:
- 133 εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί
- 77 εκκλησίες έχουν μετατράπηκαν σε τζαμιά
- 28 χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό ως αποθήκες, κοιτώνες ή νοσοκομεία
- 13 χρησιμοποιούνται ως αχυρώνες. 
Παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται τα εκκλησιαστικά κειμήλια των ναών, περιλαμβανομένων άνω των 15,000 φορητών εικόνων. 
Περισσότερα από 60,000 αρχαία αντικείμενα έχουν παράνομα μεταφερθεί σε ξένες χώρες σε όλο τον κόσμο από το 1974.
Το ΣΙΓΜΑ κατέγραψε εικόνες από τις πυρετώδεις εργασίες στο Τζαμί που δεσπόζει κοντά στη Περιοχή Μιας Μηλιάς, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πιστούς Μωαμεθανούς.
Πρόκειται για γιγαντιαίο τέμενος που αρχιτεκτονικά αποτελεί ένα συνδυασμό μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλέ Τζαμιού της Κωνσταντινούπολης και η ανέγερσή του στη βόρεια πλευρά του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Αμμοχώστου, χρηματοδοτήθηκε από διάφορες μουσουλμανικές χώρες.
Ήδη στα κατεχόμενα λειτουργεί σχολή Θεολογίας που φιλοδοξεί να προσελκύσει χιλιάδες σπουδαστές από τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται και η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου για την τέλεση των εγκαινίων του μεγαλεπήβολου Τεμένους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μέσα σε μια εικοσαετία η Ελλάδα πλημμύρισε από μουσουλμανικό στοιχείο και σε πενήντα χρόνια από σήμερα θα έχει αλλάξει το τοπίο, η Ευρώπη επίσης τα ίδια και χειρότερα, στις κατεχόμενες κυπριακές περιοχές δε θα συμβούν? Το θαυμάσιο σε τούτη τη καταιγίδα που αποτελεί κι αυτή σημείο καιρών απωλείας είναι ότι μιμούνται απ΄άκρου εις άκρο όχι μόνο στην Τουρκία αλλά παντού σχεδόν στο μουσουλμανικό κόσμο το αρχιτεκτονικό τελειούργημα του Ιουστινιανού ως πρότυπο, επειδή ακόμη και το μπλε τέμενος απέναντι από την Αγία Σοφία κατασκευάστηκε επίτηδες κατ΄εντολή του σουλτάνου από τον εξομώτη ρωμιό αρχιτέκτονα Σινάν στα πρότυπα του ναού της του Θεού σοφίας!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com