11 Νοε 2017

Πρόταση βελτίωσης της προετοιμαζόμενης Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Πρόταση βελτίωσης της προετοιμαζόμενης Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Στη δημόσια διαβούλευση για τη νέα Υπουργική Απόφαση με θέμα «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και ειδικότερα στο Άρθρο 02: «Διακοπές – Αργίες -Εορταστικές Εκδηλώσεις» υπέβαλα το παρακάτω σχόλιο:

Με το παρόν Άρθρο 2 και ειδικότερα την παρ. 4 η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες αργίας.
Με τη διάταξη αυτή ως έχει η ημέρα θα χάσει κάθε περιεχόμενο εορτασμού της από την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ως ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών ως προστατών της παιδείας, δεν θα υπάρχει εκκλησιασμός των μαθητών ούτε εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία αλλά όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα παραμένουν στα σπίτια τους απολαμβάνοντας μία αργία. 
Για την ανατροπή της ανωτέρω πραγματικότητας που δημιουργεί η διάταξη ως έχει και προκειμένου η ημέρα των Τριών Ιεραρχών να τιμάται ουσιαστικά από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, η συγκεκριμένη ημέρα (30η Ιανουαρίου - Τριών Ιεραρχών) πρέπει να αφαιρεθεί από τις αναφερόμενες στην παρ. 4 ημέρες αργίας και να προστεθεί στην παρ. 6 του παρόντος Άρθρου 2 ώστε να μετατραπεί σε ημέρα που θα πραγματοποιούνται εκκλησιασμός και εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων. 
Συνοψίζοντας, προτείνεται μεταφορά της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από την παρ. 4 στην παρ. 6 του Άρθρου 2.

1 σχόλιο:

Κώστας Παντελής είπε...

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΑΛΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com