23 Νοε 2017

Ανησυχίες της Ρωσίας για ”εθνοβόμβα” κατόπιν αποκάλυψης ότι η Αμερικανική Αεροπορία συλλέγει ρωσικό γενετικό υλικό

Η Ρωσία εξέφρασε τις ανησυχίες της για προσπάθειες της Αμερικανικής Αεροπορίας να συλλέξει δείγματα DNA από Ρώσους πολίτες, επισημαίνοντας την πιθανή χρήση τέτοιων βιολογικών δειγμάτων για τη δημιουργία νέων όπλων γενετικού πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοβ επιβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέκτησαν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ΜΚΟ συλλέγουν γενετικό υλικό από τον πληθυσμό της χώρας.
Μία ημέρα πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι βιολογικά δείγματα συλλέγονται “σκόπιμα και επαγγελματικά” σε όλη τη Ρωσία.
Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, ο Πούτιν προβλημάτισε το κοινό λέγοντας ότι γενετικό υλικό Ρώσων συλλέγεται σε όλη τη χώρα για κάποιο σκοπό. ”Γνωρίζετε ότι συλλέγεται βιολογικό υλικό σε όλη τη χώρα, από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας;”, ρώτησε ο Πούτιν.
“Το ερώτημα είναι – γιατί γίνεται; Αυτό γίνεται σκόπιμα και επαγγελματικά. Είμαστε ένα είδος αντικειμένου με μεγάλο ενδιαφέρον. Αφήστε τους να κάνουν ό, τι θέλουν, και εμείς πρέπει να κάνουμε ό, τι πρέπει”, είπε.
Μία μέρα μετά αποδείχθηκε ότι ο υπεύθυνος για τη συλλογή ρωσικού γενετικού υλικού δεν ήταν άλλος από την Αμερικανική Αεροπορία.
Η μονάδα Air Education and Training Command (AETC) της Αμερικανικής Αεροπορίας έσπευσε να μετριάσει τις ανησυχίες του Κρεμλίνου μέσω του εκπροσώπου της Λοχαγού Captain Beau Downey,επισημαίνοντας ότι τα δείγματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για “ερευνητικούς” σκοπούς στο μυοσκελετικό σύστημα.
Τον Ιούλιο η AETC δημοσίευσε μια έρευνα στον κυβερνητικό ιστότοπο FedBizOp ζητώντας να αποκτήσει RNA και άλλα γενετικά δείγματα από Ρώσους.
Ωστόσο, η χρήση ρωσικών δειγμάτων ιστών στη μελέτη τροφοδότησε τη μακρόχρονη υποψία ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει με τις ελπίδες του να αναπτύξει ένα «βιολογικό όπλο» που στοχεύει συγκεκριμένα τους Ρώσους.
Το πρώην μέλος της επιτροπής βιολογικών όπλων του ΟΗΕ, Ιγκόρ Νικούλιν, είπε στο RT ότι η συλλογή γενετικών δειγμάτων από τις ρωσικές ομάδες πληθυσμού έχει ιστορία.
”Τέτοιες προσπάθειες έγιναν από τη δεκαετία του ’90 όταν υπήρχε ένα πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος, τότε υπήρχαν διάφορα προγράμματα και στη δεκαετία του 2000 … με διαφορετικά προσχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευγενών, αλλά για κάποιο λόγο όλα αυτά συμβαίνουν προς το συμφέρον των ΗΠΑ (Ένοπλες Δυνάμεις), και αυτό δημιουργεί υποψίες”ανέφερε ο Νικούλιν.
“Δείγματα Ευρωπαίων της Σλαβικής ομάδας, κυρίως Ρώσοι”, τείνουν να είναι τα πιο επιθυμητά δείγματα. “Τα δείγματα αίματος λαμβάνονται για ανάλυση, και αν μια οργάνωση είναι ξένη, αυτό που κάνουν με τα αποτελέσματα είναι πάντα άγνωστο”, πρόσθεσε.
Το πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος στο οποίο αναφέρθηκε ο Νικούλιν, ξεκίνησε στο Cold Springs Harbor των ΗΠΑ, το ίδιο εργαστήριο στο οποίο ξεκίνησε το διαβόητο Eugenics Record Office το 1910 όπου επιστήμονες προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν ανώτερες γενετικά φυλές και επέβαλλαν αναγκαστικές στειρώσεις ως αποτελέσματα ευγονικής έρευνας.
“Δεν λέω ότι πρόκειται για την προετοιμασία ενός βιολογικού πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Αλλά τα σενάρια του, χωρίς αμφιβολία, μελετώνται. Δηλαδή, σε περίπτωση που ανακύψει ξαφνικά η ανάγκη”,έγραψε στο Facebook ο Φρανζ Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας. “Δεν είναι επίσης μυστικό ότι διαφορετικές εθνοτικές ομάδες αντιδρούν διαφορετικά στα βιολογικά όπλα. Εξ ου και η συλλογή του βιολογικού υλικού από Ρώσους που ζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες. Στη δύση, όλα γίνονται εξαιρετικά σχολαστικά και επαληθεύονται μέχρι την ελάχιστη λεπτομέρεια”.
Τα βιολογικά όπλα ή τα λεγόμενα “εθνοτικά όπλα” που στοχεύουν ορισμένους ανθρώπους με κοινό γενετικό κώδικα, ενώ αφήνουν τους άλλους αβλαβείς, είναι από καιρό αντικείμενο έρευνας ορισμένων χωρών.
Σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες σήμανε συναγερμός μετά από αναφορά ότι το Τελ Αβίβ ελπίζει να αναπτύξει μια «εθνοβόμβα» ως αντίδραση στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων από το Ιράκ.
“Οι επιστήμονες (στο Ισραήλ) προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ιούς και βακτηρίδια για να αλλοιώσουν το DNA μέσα σε ζωντανά κύτταρα και να επιτεθούν μόνο σε εκείνα τα κύτταρα που φέρουν αραβικά γονίδια”, ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας Wired το 1998.
Το Reuters ανέφερε αργότερα ότι, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, ήταν δυνατό να αναπτυχθούν τέτοια όπλα λόγω των προόδων της γενετικής χαρτογράφησης.
Ένα χρόνο αργότερα, η UNESCO προειδοποίησε σε μια έκθεση με τίτλο “Γενετικά όπλα: Εφιάλτης του 21ου αιώνα”, ότι η έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους δρόμους προς την απελευθέρωση μιας τέτοιας εφιαλτικής τεχνολογίας.
“Δυστυχώς θα είναι δυνατό να σχεδιάσουμε βιολογικά όπλα αυτού του τύπου όταν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα γονιδιώματος”, δήλωσε τότε η επικεφαλής επιστήμης και πολιτικής υγείας στην Βρετανική Ιατρική Εταιρεία, Dr. Vivienne Nathanson.
Το 2004, μια έκθεση της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας με τίτλο ”Βιοτεχνολογία, Όπλα και Ανθρωπότητα II”, προειδοποίησε ότι ο σχεδιασμός τέτοιων όπλων γρήγορα ”πλησίαζε την πραγματικότητα” και θα μπορούσε να συνεπάγεται γενετικές βόμβες που περιέχουν άνθρακα ή βουβωνική πανώλη που θα ενεργοποιούνταν όταν εκτίθονταν σε μια στοχευμένη ομάδα.
“Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια τεχνολογία που αναπτύσσεται για τη δημιουργία νέων εμβολίων και την εξεύρεση θεραπείας για το Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες εξουθένωσης, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για κακοήθεις σκοπούς”, ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης, Malcolm Dando.
Με πληροφορίες από το Telesur TV

Το offtherecord στο Facebook

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι. Είναι τα παράσιτα, τα αγκάθια μεταξύ των σιταριών. Και θα συνυπάρχουν μέχρι τη συντέλεια, μολύνοντας τη γη. Τα δε σιτάρια σαν λίχνοι που δε κρύβονται υπό το μόδιο θα αποτελούν φως εν μέσω στρεβλών και διεστραμμένων σ΄αυτό το κόσμο. Δεν είναι ανησυχητικό τόσο η αύξηση των αγκαθιών, όσο η μείωση των σιταριών. Υπάρχουν αγκάθια κι αγκάθια, όπως σιτάρια και σιτάρια. Κάποια αγκάθια φαίνονται όμορφα αλλά παραμένουν αγκάθια, όπως και κάποια σιτάρια φαίνονται ως σιτάρια αλλά είναι ψευδώνυμα. Ανησυχητικό δεν είναι ότι τα αγκάθια θεριεύουν, ανησυχητικό είναι ότι ψευδώνυμοι σίτοι θεριεύουν επίσης, τάχα ότι υπηρετούν την επιστήμη, τάχα ότι υπηρετούν την ανθρωπότητα, ενώ υπηρετούν τα πάθη τους και τους εμπαθείς χρηματοδότες τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com