14 Σεπ 2017

Πακιστάν: Χριστιανός νέος δολοφονήθηκε εντός σχολείου από Μουσουλμάνους συμμαθητές του!

Υπό συνεχή δίωξη η χριστιανική μειονότητα της χώρας
Πακιστάν: Χριστιανός νέος δολοφονήθηκε εντός σχολείου από Μουσουλμάνους συμμαθητές του!
Mέχρι θανάτου χτύπησαν έναν χριστιανό συμμαθητή τους μουσουλμάνοι μαθητές σε σχολείο του Πακιστάν γιατί τους εξόργισε όταν ήπιε από το ίδιο ποτήρι με έναν από αυτούς νερό!

Θύμα είναι ο ο 17χρονος Σαρούν Μασίχ, ο οποίος μάλιστα είχε μόλις ενταχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο, το "MC Model Boys Government School Burewala". Το σχολείο είναι ένα πρότυπο αρρένων στην περιοχή Πουντζάμπ και ο άτυχος νέος είχε ξεκινήσει την νέα χρονιά πριν 3 μέρες. Μαλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, οι γονείς του μάζευαν για χρόνια χρήματα ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τα δίδακτρα.
Στον θανάσιμο ξυλοδαρμό, ήταν παρών ο Nazir Mol, δάσκαλος των παιδιών, ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν είδε τίποτα γιατί... διάβαζε εφημερίδα!
Προς το παρόν έχει συλληφθεί ένας μαθητής, ενώ έχει παυθεί προσωρινά και ο διευθυντής του σχολείου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα έγινε θύμα bullying από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του εκεί, εξαιτίας του θρησκεύματος του. Επειδή δεν είχε χρήματα για να αγοράσει την απαραίτητη σχολική στολή τιμωρήθηκε μένοντας εκτός σχολείου την πρώτη μέρα, τον χαστούκισαν ενώ άλλοι μαθητές προσπάθησαν να τον προσηλυτίσουν στο Ισλάμ, καθώς ήταν ο μοναδικός χριστιανός μαθητής στο έτος του.
Το συμβάν έιναι από από τα πολλά που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χριστιανικής μειονότητας στο Πακιστάν, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενσωμάτωση και προστασία τους. Είναι τόσο έντονο μάλιστα το κλίμα του θρησκευτικού φανατισμού που θύματα του γίνονται και μουσουλμάνοι. Έτσι, τον Απρίλιο είχε λυντσαριστεί ο Μασάλ Χάν, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Abdul Wali Khan, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο οποίος κατηγορήθηκε πως είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο βλάσφημα σχόλια για το Ισλάμ!

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 ikivotos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com