23 Σεπ 2017

Κινητοποίηση υπέρ πίστεως

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
Οι Έλληνες στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Το κράτος μας ιδρύθηκε έπειτα από έναν σφοδρό εθνικοθρησκευτικό πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων κατακτητών. Η πίστη στον Θεό είναι το θεμέλιο της πνευματικής συγκρότησης της κοινωνίας και αυτό που μας κρατά όρθιους την ώρα της δοκιμασίας.

Τώρα, στη ζοφερή εποχή όπου προελαύνει η νεοταξική αποδόμηση και το κράτος αποπειράται να αποσυνδέσει τους πολίτες από την Ορθοδοξία, οι θιγόμενοι συσπειρώνονται και μετέρχονται όλους τους νόμιμους τρόπους για να διατηρήσουν αυτά που έχουν κατακτήσει με θυσίες και προστατεύονται από τις διατάξεις του Συντάγματος.
Ενα από τα πεδία διεξαγωγής της πνευματικής μάχης εναντίον της παγκοσμιοποίησης είναι η δημόσια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί συστηματικά να... αποχρωματίσει το μάθημα των Θρησκευτικών και, ευτυχώς, η κοινωνία αντιδρά. Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Σε εξέλιξη βρίσκεται “αντάρτικο” γονέων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη και της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων, κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών, έτσι όπως διδάσκεται φέτος στα σχολεία. Το κίνημα οργανώνεται και έχει υιοθετηθεί από θρησκευόμενους γονείς, που αντιδρούν στη διδασκαλία ενοτήτων για τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ.
Εκκλησιαστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους ορθόδοξους και τους ετερόδοξους και ετερόθρησκους μαθητές, καθώς οι θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα, όπως των μουσουλμάνων, ρωμαιοκαθολικών και Ιουδαίων, έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν τα διδακτικά εγχειρίδια για την κατηχητική-ομολογιακή διδασκαλία της θρησκείας τους στα ελληνικά σχολεία, ενώ οι ορθόδοξοι, αν και πλειοψηφία, δεν έχουν τέτοια επιλογή για ομολογιακό ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών».
Η λαϊκή αντίδραση ποτέ δεν πάει χαμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επαναφορά του «Επιταφίου» του Περικλέους και της «Αντιγόνης» του Σοφοκλέους στη διδακτέα ύλη της Β' τάξης του Γενικού Λυκείου και της Γ' τάξης του Εσπερινού Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας τα είχε αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη. Ο λαός αντέδρασε (η «δημοκρατία» πρωτοστάτησε στην ενημέρωση του κοινού για το θέμα) και η συλλογική προσπάθεια τελεσφόρησε.
Γι' αυτό κι έχουν μεγάλη σημασία οι δράσεις των γονέων για το ζήτημα των Θρησκευτικών.

dimokratianews,23.09.2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και θα σου πουν οι άθεοι και παντός είδους αιρετικοί και γιατί όχι οικουμενίζοντες που διακαώς κόπτονται να εκμοντερνίσουν την Εκκλησία κατά τις ιδέες τους ότι όλα αυτά είναι μύθοι, αρτηριοσκληρωτικά απολιθώματα του παρελθόντος. Λες και η Εκκλησία που επί κεφαλής είναι ο Χριστός ο οποίος είναι ο ίδιος χθες σήμερα και πάντοτε η μοναδική αλήθεια, αποτελεί παρωχημένος όταν λέει, για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να διορθωθείτε χωρίς εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε. Τι σου λέει άθλιε άνθρωπε να κάνεις; Tο κακό, το ψέμα, να πας στα βοθρολύμματα, να ζηλεύεις, να φθονείς, να σκοτώνεις, να κατηγορείς; Είναι αδιανόητα και παράλογα αυτά που ζητάει, ή είναι ακατόρθωτα; Ναι είναι ακατόρθωτα, όταν δε τον ακολουθείς, όταν κάνεις τα διεστραμμένα του κεφαλιού σου, γιατί εκείνος που δεν ακολουθεί τον Χριστό διεστραμμένα βαδίζει, διεστραμμένα μιλάει, διεστραμμένα πράττει, διεστραμμένα συμπεριφέρεται. Τα διεστραμμένα σου τα νικάς όταν ακριβώς τον ακούς και τον ακολουθείς, ή αυτά που λέει δεν εφαρμόζονται σε μια ανθρώπινη κοινωνία που κείται εν τω πονηρώ; Δεν εφαρμόζονται όταν και εσύ κείτεσαι εν τω πονηρώ, εφαρμόζονται όμως αν φεύγεις από όλα αυτά όπως απομακρύνεται κανείς τρέχοντας όταν βλέπει τη φωτιά να καίει τα πάντα γύρω της. Και δυστυχώς γύρω μας καίγονται από αυτή τη φωτιά τα πάντα συνεργούντος και του οικουμενισμού που ως πατερίτσα των ψευδοπροοδευτικών συμπράττει στην εδραίωση του αντίχριστου κινήματος. Μιλάνε περί προόδου, πού την είδατε τη πρόοδο; Τα πυρηνικά του Κιμ Γιόγκ, τα πυρηνικά των άλλων προοδευμένων, τα μολυσματικά που διοχετέυονται στη τροφική αλυσίδα από θάλασσα και στεριά, ο απίθανος πλούτος μερικών δεκάδων λωποδυτών σε βάρος δισεκατομμυρίων άλλων ή οι εκατόμβες νεκρών στα πεδία των μαχών μεταξύ διεστραμμένων και συμβοηθών τους στο μοίρασμα των δωμάτων της κόλασης;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com