29 Σεπ 2017

Νομιμοποιούν αλλαγή φύλου ακόμη και για παιδιά 15 ετών

Η απόλυτη ισοπέδωση στη Βουλή!
Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί την αλλαγή φύλου ακόμα και για παιδιά 15 ετών

Συντάσσονται με το νομοσχέδιο ΑΝ.ΕΛ., ΔΗ.ΣΥ., Ποτάμι. «Πόντιοι Πιλάτοι» στη Ν.Δ., δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους
Νομιμοποιούν αλλαγή φύλου ακόμη και για παιδιά 15 ετών

Ρεπορτάζ Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Ξεσάλωσαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούνε τώρα και γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης πήρε τον λόγο και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «και γάμο θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ομόφυλων ζευγαριών και υιοθεσία». Στην καταληκτική τοποθέτησή του ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια, όμως δεν απέρριψε την πρόταση του κ. Καραγιαννίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας έδωσαν ιδέες και για το μέλλον όσα είπαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει ακόμα ένα βήμα, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα που διατυπώθηκε στην επιτροπή την Τετάρτη από εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ και είπε τελικά το «ναι» στη μείωση του ηλικιακού ορίου, ώστε να είναι δυνατόν κάποιο άτομο να προχωρά στη διόρθωση φύλου από το 15ο έτος της ηλικίας και όχι, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, από το 17ο. Μοναδική προϋπόθεση, να υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση για την οποία θα είναι αρμόδιο το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ θα απαιτείται και η συγκατάθεση των γονέων.
«Θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε, εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη γονέων, να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο, θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ σε κατ' ιδίαν συζήτηση αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα ενταχθεί τελικά στο νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωνε ότι η διάταξη για αλλαγή ταυτότητας φύλου με ηλικιακό όριο το 15ο έτος της ηλικίας δεν αφορά περισσότερες από μόλις πέντε περιπτώσεις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να έχει προβλέψει πόσες ενδέχεται να είναι οι περιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.
Πάντως την επίσημη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. διατύπωσε ο εισηγητής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος, λέγοντας πως «το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση σε πάρα πολλά ζητήματα, γι' αυτό κι εμείς, οι ΑΝ.ΕΛ., λέμε επί της αρχής “ναι”. Ομως η τελική ψήφος στην Ολομέλεια θα είναι κατά συνείδηση, είπε και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι διατάξεις του για να ανοίξει ζήτημα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια που θα προκύψουν μετά τη διόρθωση φύλου. «Παρακαλώ, εκλιπαρώ τον υπουργό να το κάνει» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, οποίος λίγο αργότερα άκουγε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη να βάζει το θέμα και τον υπουργό να το «ακούει θετικά».
Το ΚΚΕ επέμεινε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, με τον Ιωάννη Δελλή να κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς, όπως είπε, «αυτοπαρουσιάζεστε ως υποστηρικτές ατομικών δικαιωμάτων, την ώρα που καταπατάτε κοινωνικά δικαιώματα με την πολιτική σας». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ επιφυλάχτηκαν η Ν.Δ. και η Ενωση Κεντρώων, με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να δηλώνει αργότερα ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν είναι αντίθετη με αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος.
Κίνδυνος για το άβατο του Αγίου Ορους
Στην επιτροπή δεν έλειψαν και χθες οι στιγμές αμηχανίας και αιφνιδιασμού από όσα ακούγονταν. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Κατσίκης, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του για τους λόγους που τον οδηγούν να μη στηρίξει το νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «καταργεί το άβατο του Αγίου Ορους». 
«Γυναίκα με διόρθωση φύλου θα θεωρείται άνδρας, θα αλωθεί ή όχι το άβατο του Αγίους Ορους; Θα υπάρξουν ή όχι προβλήματα στον αθλητισμό, την Εκκλησία και τον Στρατό;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., σημειώνοντας ότι «η συζήτηση του νομοσχεδίου προκαλεί ψυχολογικό σοκ στην ελληνική κοινωνία». Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης, παρότι το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, δήλωσε πως θα το ψηφίσει μόνο εφόσον «προβλεφθεί ότι δεν επιτρέπεται γάμος, σύμφωνο συμβίωσης ή τεκνοθεσία σε άτομα που έχουν κάνει διόρθωση φύλου». 
Ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., χαρακτήρισε «γελοία» και «καφενειακού τύπου» τα επιχειρήματα ότι μπορεί να γίνει κατάχρηση του νόμου ώστε να αποφευχθεί από ορισμένους η στράτευση ή να σβηστούν χρέη ή ακόμα αθλητές να αλλάξουν φύλο.
dimokratianews,29.09.2017

3 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


Είναι αισχρό και κατάπτυστο το νομοσχέδιο, αλλά ας κοιτάξουμε όλοι οι Έλληνες τον εαυτό μας λίγο στον καθρέφτη.

Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν πήραν την εξουσία με πραξικόπημα. Ένα αρκετά μεγάλο μέρος των Ελλήνων τους ψήφισε, έτσι δεν είναι ???

Λουκ. 23,41 καὶ ἡμεῖς μὲν δικαίως· ἄξια γὰρ ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν

Ο Θεός να μας λυπηθεί .

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος για την Ελλάδα μας να φθάσει σε τέτοια χάλια...

Ανώνυμος είπε...

Έχω την αίσθηση ότι τα πάντα θα αλλοιωθούν. Απλά προέχουν ως προτεραιότητες προς το παρόν αυτά. Κάθε γενιά στο οικοδόμημα της αποσυναρμολόγησης θα βάζει το δικό της τούβλο. Τα αυτονόητα, τα κοινώς αποδεκτά, οι σταθερές αιώνων οι οποίες οικοδόμησαν γενιές ανθρώπων θα αλλοιωθούν τόσο πολύ,αλλά και όσο πλησιάζουμε στο τέλος της ιστορίας αυτό θα εντείνεται και τα γεγονότα πιο συμπυκνωμένα και ταχύτερα θα εκδηλώνονται, ώστε ακόμη και μια γενιά να μη μπορεί να παρακολουθήσει τις τεκτονικές αλλαγές που σημειώνει η επόμενη γενιά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com