7 Αυγ 2017

Μπαμπινιώτης : Καταστρατηγείται η άμιλλα με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης «καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν», είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται η έννοια της άμιλλας.
Ο κ. Μπαμπινιώτης, που έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι η άμιλλα πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό και τα παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης.
Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάνει το λάθος να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Όπως είπε μάλιστα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών.
Ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε επίσης ουτοπία το ενδεχόμενο κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πηγήskai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που καταπλήσσει είναι το γεγονός ότι οι πάντες υπερασπιζόμαστε τις ηθικές αξίες, στη πράξη όμως τις καταστρατηγούμε! Ενώ μιλάμε περί άμιλλας υποτίθεται μια επιδοκιμασία υγιούς ανταγωνισμού, όταν οι άνθρωποι το βιώνουμε από τη θεωρία στη πράξη κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, ο θάνατός σου η ζωή μου, και η υποκρισία λαμπρύνεται! Όπουδήποτε, στη πολιτική, στην επιχείρηση, στην εργασία,στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Πόσες φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να ρίχνουμε το συνάδελφο για να πάρουμε τη θέση, το συμμαθητή για να πάρουμε τα εύσημα από το καθηγητή, το συνεργάτη για να κλείσουμε μια προσωπική οικονομική υπόθεση, το φίλο για να κερδίσουμε την εύνοια κάποιου που μας ενδιαφέρει, τη σχέση με το σύζυγο επειδή μας γυάλισε μια καλλονή για μια one night stand γνωριμία! Κατά τ΄άλλα τα παιδιά πρέπει να πάρουν μαθήματα έστω στη θεωρία, αλλά όταν βλέπουν και διαπιστώνουν με απογοήτευση εκεί γύρω στην εφηβεία τους την αθλιότητα και την αχρειότητα που επικρατεί και εφαρμόζετε στη πραγματική κοινωνία δε ντρεπόμαστε!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com