20 Αυγ 2017

Ιμάμης του Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια, και να εργάζεται για τον πανισλαμισμό (μουσουλμανική φιλία)

Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan απονέμει το βραβείο στον Hayrettin Karaman, για τις υπηρεσίες του στον ισλαμικό πολιτισμό, στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2014.
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 

Ο Hayrettin Karaman, ένας κορυφαίος θεολόγος και εκδότης φετβάδων ή θρησκευτικών διαταγμάτων για κυβερνητικούς κύκλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σε μια στήλη την Παρασκευή, ότι η Τουρκία χρειάζεται να έχει πυρηνική ενέργεια και να εργαστεί για την επίτευξη της μουσουλμανικής ενότητας και φιλίας
Αναφέροντας σε ποιο βαθμό και υπό ποιες προϋποθέσεις οι μουσουλμάνοι πρέπει να γίνουν φίλοι μη μουσουλμάνων, ο Καράμαν δήλωσε: "Η ειρήνη θα πρέπει να προτιμάται, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε αποτρεπτική δύναμη για την άμυνα και την καταπολέμηση της βίας (επιμένω ότι η δύναμη αυτή σήμερα είναι τα πυρηνικά και πρέπει να τα έχουμε. Ο σκοπός αυτής της ισχύος δεν είναι να χρησιμοποιηθεί βίαια, αλλά για να διασφαλίζει ισορροπία ισχύος, την άμυνα και την αποτροπή) ... Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε Βόρεια Κορέα, λέω "έχοντας κατά νου τις θεϊκές προειδοποιήσεις και όντας προσεκτικοί, ας εργαστούμε για τη φιλία και την ενότητα των Μουσουλμάνων μακροπρόθεσμα, αν όχι τώρα".
Αναφερόμενος σε μια σειρά διαφορών μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Γερμανίας και των ΗΠΑ, ο Κάραμαν υποστήριξε ότι οι σχέσεις με μη μουσουλμάνους έχουν τελειώσει με απογοήτευση, όπως και κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Κάραμαν στόχευσε εναντίον της ΕΕ, διότι δεν δέχτηκε την Τουρκία να προσχωρήσει στην ΕΕ, παρά τα χρόνια της αναμονής και εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, διότι πρότεινε το πάγωμα της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, αλλά και για την μη απέλαση των Τούρκων αιτούντων άσυλο, τους οποίους κατηγορεί η Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016.
Εάν, σύμφωνα με τον Κάραμαν, ο ύποπτος αξιωματικός του πραξικοπήματος Adil Öksüz βρίσκεται στη Γερμανία, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ, αυτό είναι δείγμα της στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία.
Η έκθεση στην οποία αναφέρεται ο Karaman, αναφέρει ότι ο Öksüz μεταφέρθηκε στη Γερμανία έξι ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, με την υποστήριξη αμερικανικών πρακτόρων, οι οποίοι οδήγησαν τον Öksüz στο Wunstorf στη Γερμανία.
Ο Κάραμαν επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αποστέλλουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Συριακό Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (PYD), το οποίο ισχυρίζεται η Τουρκία ότι είναι συνδεδεμένο με το τρομοκρατικό Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).
Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πως η αμερικανική βοήθεια κατευθύνεται για τις επιχειρήσεις εναντίον του τρομοκρατικού Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Raqqa, τα κυβερνητικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι οι προμήθειες αυτές προορίζονται για μία επιχείρηση εναντίον των Συριακών περιοχών, που κατελήφθησαν από τον Τούρκικο στρατό και τους μαχητές του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, μεταξύ Αυγούστου 2016 και Μαρτίου 2017.
Ο Κάραμαν, μία αξιοσέβαστη φιγούρα από σημαντικό αριθμό πολιτικών ισλαμιστικών ομάδων στην Τουρκία και με μεγάλη εκτίμηση από τον Ερντογάν, κάνει συχνά αμφιλεγόμενες δηλώσεις στο όνομα του Ισλάμ, οι οποίες ευνοούν τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του ΑΚΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com