20 Αυγ 2017

Ο ιμάμης του Ρίπολ καθοδηγητής των τζιχαντιστών στα χτυπήματα στην Καταλονία

Ο ιμάμης του Ρίπολ καθοδηγητής των τζιχαντιστών στα χτυπήματα στην Καταλονία
Το διαμέρισμα στο Ρίπολ όπου ζούσε ο Αμπντελμπακί Ες Σάντι ερεύνησαν οι Αρχές.
Πρόκειται για τον ιμάμη του τεμένους της πόλης, που φέρεται να ριζοσπαστικοποίησε τα μέλη του πυρήνα που σκόρπισε τον θάνατο σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς,σύμφωνα με το Euronews.
Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, οι Αρχές θεωρούν πως σκοτώθηκε στην έκρηξη στο Αλκανάρ.
«Δεν ήμασταν κοντά. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες. Έκαναν κάτι επικίνδυνο. Δεν είμαι χαρούμενος. Φοβάμαι τα πάντα», ανέφερε ο Ελ Τζαμπουρί Αγιούμπ, γείτονας του ιμάμη.
Η καταλανική κωμόπολη των 10.000 κατοίκων είναι συγκλονισμένη. Το πλήγμα είναι μεγάλο και για τη μουσουλμανική κοινότητα.
«Ο ιμάμης ήταν φυσιολογικός. Φερόταν όπως όλοι οι ιμάμηδες. Δεν είχαμε προσέξει κάτι. Ποτέ δεν είχαμε δει κάτι περίεργο. Θα ήμουν ο πρώτος που θα καλούσε την Αστυνομία», ανέφερε ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας στο Ρίπολ που δήλωσε πως ο Αμπντελμπακί Ες Σάντι είχε εγκαταλείψει το τέμενος από τον Ιούνιο, λέγοντας πως θα πήγαινε στο Μαρόκο, τη χώρα καταγωγής του.
Επτά από τα 12 μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα ζούσαν στο Ρίπολ. Οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε τουλάχιστον 9 σπίτια. Ακόμη και οι συγγενείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι δικοί τους άνθρωποι αιματοκύλισαν την Καταλονία.
«Ο Μωχάμεντ με πήρε και μου είπε πως θα ήταν διακοπές έως τις 25 Αυγούστου. Τον ρώτησα που ήταν και μου απάντησε πως ήταν στην παραλία με τους φίλους του», ανέφερε η μητέρα των Μωχάμεντ και Ομάρ Χισάμι, που σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Καμπρίλς.
Oι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον οδηγό του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ φέρεται να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε το όχημα πάνω στο πλήθος. Ωστόσο, αυτό επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η Αστυνομία θεωρεί πως ο τρομοκρατικός πυρήνας σχεδίαζε επιθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας.
Η έρευνα επικεντρώνεται και στο σπίτι στο Αλκανάρ, όπου εξερράγησαν φιάλες αερίου τη νύχτα της Τετάρτης.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι τρομοκράτες προετοίμαζαν εκεί τα χτυπήματά τους, αλλά τα σχέδιά τους ανατράπηκαν κι έτσι προχώρησαν σε επιθέσεις με οχήματα κατά πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com